• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 18 مهر 1402
کد مطلب : 205268
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Nxjk8
+
-

زنگ تفریح ورزش

زندگی پدیا
زنگ تفریح ورزش

فاطمه عباسی

هنوز در بسیاری از مدارس کشور، زنگ ورزش تفاوتی با زنگ تفریح ندارد. هنوز خیلی از مدیران مدارس، زنگ ورزش را تنها برای استفاده معلمان ریاضی و فیزیک و برگزاری کلاس‌های جبرانی، در جدول برنامه‌های مدرسه می‌گنجانند و بدتر از این‌ها، برخی از مدارس در عمل، اصلاً زنگی به نام زنگ ورزش ندارند. در تعداد زیادی از مدارس هم که زنگ ورزش را به‌صورت واقعی (نه به‌صورت نمادین و به‌عنوان زنگ تفریح) دارند، آن قدر امکانات ورزشی اندک است که دانش‌آموزان چیزی از درس تربیت بدنی نمی‌آموزند و فقط وقت‌گذرانی می‌کنند.
این شرایط در حالی است که پزشکان و کارشناسان بر اهمیت ورزش و نقش مؤثر آن در سلامت روح و جسم افراد به‌ویژه کودکان و نوجوانان تأکید می‌کنند و بر ضرورت توجه به آن از دوران کودکی اصرار دارند اخبار موجود هم حاکی از آن است که درصد زیادی از دانش‌آموزان به‌ویژه در دوره ابتدایی، به مشکلات فیزیکی متعددی ازجمله چاقی، اضافه وزن و مشکلات ستون فقرات مبتلا هستند.گذشته از این، بازی، تفریح و ورزش یکی از بایدهای زندگی کودکان و نوجوانان است که در شادابی، افزایش اعتماد به نفس و تقویت روحیه آنها بسیار اثرگذار است و چشم‌پوشی از این موضوع و نداشتن برنامه و طرحی هدفدار برای آن می‌تواند بچه‌ها را با مشکلات روحی مواجه کند. یکی از اهداف زنگ ورزش در مدارس، استعدادیابی و آموزش صحیح به دانش‌آموزان است. اگر دانش‌آموزی در یکی از رشته‌های ورزشی استعداد داشته باشد، این وظیفه مسئولان مدرسه و به‌ویژه معلم ورزش است که این استعداد را کشف کند تا دانش‌آموز در آینده بتواند فعالیتش را در آن رشته ورزشی ادامه دهد. اگرچه در سال‌های اخیر، مسئولان زنگ ورزش در مدارس را جدی‌تر گرفته‌اند و اجرای طرح آموزش شنا برای دانش‌آموزان پایه سوم ابتدایی و به کارگیری معلمان تربیت‌بدنی متخصص نمونه‌هایی از آن است، اما همچنان این رشته نیازمند توجهی درخور و کارشناسانه است و مدارس باید امکانات کافی برای ورزش بچه‌ها داشته باشند. خوشبختانه به تازگی هم معاون تربیت بدنی و سلامت وزیرآموزش و پرورش اعلام کرده که کیفیت‌بخشی درس
تربیت بدنی جزو سیاست‌های جدی ماست و نیروی انسانی، فضا و تجهیزات ورزشی و برنامه و محتوا در این امر مورد توجه است. طرحی را هم با نام شهید سلیمانی به اجرا در آورده‌اند با این هدف که ۲۱۰۰ فضای ورزشی را در مدارس ایجاد کنند که تا امروز ۱۷۸۰ فضای ورزشی به بهره‌برداری رسیده است و جالب توجه این است که همه این فضاها درون مدرسه است. ضمن اینکه مدارسی که فضای کافی برای ایجاد زمین ورزشی ندارند می‌توانند دانش‌آموزان را آخر هفته‌ها یعنی پنجشنبه و جمعه‌ها راهی اماکن ورزشی مربوط به آموزش و پرورش که رایگان هم هست، کنند و دانش‌آموزان همراه با خانواده‌هایشان در مجموعه‌های ورزشی آموزش و پرورش حاضر شده و ورزش کنند.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید