امیر ایرانی؛ اهل تسنن ارتشی
تجلی وحدت فقط در سخنرانی یا جشنهای هفته وحدت خلاصه نمیشود؛ امیر ایرانی مصداق عملی وحدت در ایران است
علیرضا احمدی-روزنامهنگار
26مردادماه1400بود که حضرت آیتالله خامنهای، فرماندهمعظم کل قوا، در حکمی امیر دریادار دوم شهرام ایرانی را بهعنوان فرمانده جدید نیروی دریایی ارتش جمهوریاسلامی منصوب کردند؛ فرماندهای از اهل سنت که اکنون عهدهدار یک نیروی راهبردی در ساختار نیروهای مسلح کشور است.این انتصاب در آن مقطع، بازتاب وسیعی در رسانهها و افکارعمومی داشت و نمودی از وحدت راهبردی شیعه و اهلسنت در ساختار نیروهای مسلح جمهوریاسلامی بود. حضرت آیتالله خامنهای در آن حکم، با اعطای درجه دریاداری به امیر ایرانی، وی را به این سمت مهم منصوب کردند تا سرآغازی باشد بر تحولات جدید در ساختار نیروهای مسلح ایران. بررسی تحولات و فعالیتهای نیروی دریایی ارتش در مدت فرماندهی امیر ایرانی، نشان میدهد وی تا حدود قابلتوجهی در «ارتقای توان و آمادگی همهجانبه بر پایه رشد و تعالی سرمایه انسانی» بهعنوان یکی از رهنمودهای فرماندهمعظم کلقوا موفق بودهاست.
مواضع میهندوستانه
موضعگیریهای امیر شهرام ایرانی در قامت فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش، همواره نمودی از اقتدار و تقویت توان بازدارندگی بودهاست. پساز پیام رهبرمعظم انقلاب به دلاوران ناوگروه 86نیرویدریایی ارتش، فرمانده این نیرو، با قدردانی از رهنمودهای فرمانده معظم کلقوا، تأکید کرد نیروی دریایی راهبردی ارتش، عمق راهبردی و آیندهنگری در قدرت دریایی توأم با حوزه نفوذ و هویت منطقهای خود را تثبیت کرده و گسترش دادهاست.
خوشحالی اهل سنت
انتصاب امیر شهرام ایرانی به فرماندهی نیروی دریایی ارتش در مردادماه1400واکنشهای مثبت گستردهای را بهدنبال داشت. محمدحسن اختری، رئیس شورایعالی مجمع جهانی اهلبیت(ع) درآن مقطع بر اهمیت این اقدام مقاممعظمرهبری و سیره و تفکر ایشان در ارتباط با اهل سنت تأکید کرد. ازسوی دیگر کمال حسینپور، نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس نیز این انتصاب را باعث خوشحالی جامعه اهل سنت ایران دانست و از فرمانده معظم کلقوا برای این انتصاب قدردانی کرد. ازسوی دیگر شیخ سیدعبدالباعث قتالی، امام جمعه اهل سنت بندرعباس از حسن انتصاب این فرمانده غیور و توانمند کشور بهعنوان یک نظامی نخبه اهل سنت قدردانی کرد.
فرزند سنندج
امیر دریادار ایرانی، فرزند استان کردستان و شهر سنندج، بهعنوان نخستین اهل سنتی که به فرماندهی نیرویدریایی ارتش جمهوریاسلامی رسیدهاست، در سال ۱۳۶۴ به استخدام ارتش درآمد و وارد دانشگاه علوم دریایی امامخمینی(ره) نوشهر شد. وی پساز فارغالتحصیلی از دانشگاه امام خمینی(ره) ردههای فرماندهی را در یگانهای شناوری نیروی دریایی ارتش از کلاسهای سبک تا سنگین طی کرد و در سوابق او، جانشینی منطقه یکم نیروی دریایی ارتش، جانشین معاونت عملیات نداجا، معاونت آموزش نداجا و جانشین معاونت تربیت و آموزش ارتش دیده میشود.
چرا تأسیس پایگاه در قطب جنوب؟
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در حال برنامهریزی برای حضور در قطب جنوب است. بهگفته فرمانده نیروی دریایی ارتش، موقعیت قطب جنوب از بُعد نظامی مهم است؛ چراکه بهترین مقر برای کنترل موشکهای بالستیک است. از سوی دیگر، کشورمان از سواحل مکران مستقیما با قطب جنوب ارتباط دارد و اینگونه حضور در قطب جنوب نیز شدنی خواهد بود. همچنین پایگاه ایران در این منطقه باید از نظر ایجاد سازه، سرما، گرما و راه ارتباطی تامین شود. بدنه کشتیها هم باید برای این ماموریت یخشکن شوند و بدنه تحرکی آنها معمولا هستهای خواهد بود. شهرام ایرانی معتقد است در رابطه با حضور در قطب جنوب، ایران منازعهای با دیگر کشورها ندارد، اما آنها از تاسیس پایگاه ایرانی در آنجا میترسند. از سوی دیگر موقعیت قطب جنوب از چند منظر حائز اهمیت است. در حوزه نظامی این منطقه بهترین مقر برای کنترل موشکهای بالستیک است و دشمن از این منطقه استفاده میکند.