در روزهای اخیر برخی خانوادهها عنوان کردهاند که برای تهیه شیرخشک، مجبور شدند به چندین داروخانه سر بزنند و در نهایتا عموما کالای موردنظر خود را از بازار آزاد با قیمتهای نجومی خریداری کردهاند. در اینباره با هانی تحویلزاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد، مصاحبه کوتاهی داشتیم.
اخباری از کمیاب و نایاب شدن شیرخشک به گوش میرسد. وضع تولید به چه صورت است؟
نایاب شدن اصلا صحت ندارد، اما کمبود وجود دارد. زیرا ممکن است یک شرکت خاص بهدلیل بروز مشکل در انتقال ارز، در تولید دچار وقفه شده باشد، اما بقیه شرکتها با ظرفیت کامل مشغول تولید هستند. ما ۲۷میلیون عدد شیرخشک رگولار (شیر خشک معمولی) در ۵ ماه اول امسال تولید کردهایم که نسبت به سال گذشته افزایش دارد. کل مصرف سال گذشته ۶۱میلیون قوطی شیرخشک بوده است، اما چون مصرف، خیلی بالاست، همچنان کمبود وجود دارد.
چرا در برخی رسانهها عنوان میشود که شما اعلام کردهاید با فاجعه کمبود شیرخشک مواجه میشویم؟
من این حرفها را تکذیب و اعلام میکنم فاجعه رخ نمیدهد، اما هشدار میدهم اگر تخصیص ارز برای همه تولیدکنندگان انجام نشود با کمبود جدیتر شیرخشک مواجه میشویم.
مسئله تخصیص ارز به تولیدکنندگان شیرخشک حل خواهد شد؟
کل نیاز ارزی ما برای تولید شیرخشکهای رگولار ۱۲۰میلیون یورو است، اما از ابتدای سال تا الان ۲۵میلیون یورو تامین ارز شده است. در این شرایط وقفه آنچنانی در تولید رخ نداده، اما باید هر چه سریعتر ارزدهی انجام شود. الان سازمان غذا و دارو، وزارت صمت و بانک مرکزی درگیر موضوع شدهاند و به ما اعلام شده هفته آینده مشکل تخصیص ارز حل میشود که امیدواریم این اتفاق بیفتد.
تأثیر این اتفاقات روی قیمتها چیست؟
قیمت شیرخشک را سازمان غذا و دارو براساس ارز ۴۲۰۰تومانی تعیین و به شرکتهای پخش دارو ابلاغ میکند، آنها هم با همان قیمتهایی که کف قوطیها درج شده محصول را به داروخانهها میفروشند. قیمتها براساس فرمولاسیون، ماده اولیه تولید و کشور تولیدکننده، برای مصرفکنندگان بین ۵۰ هزار تا ۷۰هزار تومان است که درهرحال پایین است و پایین بودن قیمتها باعث میشود شیرخشک قاچاق شود یا در جای غیرخودش مصرف شود. چون شیرخشک نوزاد از شیرخشک صنعتی ارزانتر است.
آماری از میزان قاچاق شیرخشک دارید؟
قیمت شیرخشک در عراق ۷برابر و در افغانستان ۵برابر ایران است، اینها انگیزه قاچاق را بالا میبرد بهطوریکه حداقل ۳۰ تا ۴۰درصد شیرخشک تولید داخل به کشورهای همسایه قاچاق میشود.
گفته میشود احتکار محصول در انبارهای تولیدکنندگان باعث کمبود شیرخشک شده، آیا این صحبتها صحت دارد؟
به هیجوجه درست نیست. انبارهای ما از محصول نهایی خالی است و ماده اولیه هم کم داریم. ما از قیمتها ناراضی هستیم چون هر چقدر قیمتها پایین باشد قاچاق میشود و ضرر آن به مردم میرسد. ارز دولتی باید از شیرخشک برداشته شود چون از آنجا که ارز داده میشود و قیمتها کنترل میشود شاهد افزایش بسیار بالای مصرف هستیم.
پنج شنبه 6 مهر 1402
کد مطلب :
204157
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/y8zOR
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved