• یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 11 ذی القعده 1445
  • 2024 May 19
سه شنبه 4 مهر 1402
کد مطلب : 203918
+
-

جزئیات وام ودیعه مسکن و دریافت آن

سرمایه‌گذاری
جزئیات وام ودیعه مسکن و دریافت آن

وام ودیعه مسکن یکی از راهکارهای حمایت از مستأجران ضعیف است که از دوره کرونا مرسوم شد و بعد از آن هم به‌واسطه تنش بازار مسکن و فشار به مستأجران ادامه پیدا کرد.
به گزارش همشهری، فصل نقل‌وانتقال مستأجران به پایان رسیده، اما بانک مرکزی اعلام کرده است که برای حمایت از مستأجران و همچنین اجرای مصوبه سوم خرداد ۱۴۰۱ شورای پول و اعتبار، تسهیلات کمک ودیعه مسکن تا پایان سال ۱۴۰۲ پرداخت می‌شود. بر این اساس، مستأجران همچنان می‌توانند درصورتی‌که مشمول این وام هستند، برای دریافت آن برنامه‌ریزی کنند.
براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، این تسهیلات از محل منابع بانکی موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن و تا سقف ۴۰هزار میلیارد تومان طبق سهمیه‌های ابلاغی به بانک‌های عامل تا پایان سال ۱۴۰۲ پرداخت خواهد شد و گرچه بانک مرکزی در مورد سناریوی پر شدن سقف این تسهیلات سکوت کرده است، اما به‌واسطه سختگیری‌های رایج در اعتبارسنجی متقاضیان و همچنین مشمول نبودن دریافت‌کنندگان این تسهیلات در سال‌های قبل، شانس متقاضیان واقعی در سال‌جاری برای دریافت این تسهیلات تقریباً بالاست، اما نکته اینجاست که در خردادماه امسال، نمایندگان مجلس در جریان رسیدگی به طرح دوفوریتی کنترل و ساماندهی اجاره مسکن، با افزایش 100درصدی مبلغ وام کمک‌ودیعه مسکن موافقت کردند و براساس این مصوبه، باید سقف مبلغ وام ودیعه مسکن در تهران به 400میلیون تومان، در کلانشهرها به 140میلیون تومان و در سایر نقاط شهری به 80میلیون تومان برسد که متأسفانه هنوز ابلاغیه پرداخت این تسهیلات به بانک‌ها نرسیده و آنها همان مبالغ سال قبل یعنی در شهر تهران 100میلیون تومان، در سایر کلانشهرها 70میلیون تومان و در سایر مناطق شهری 40میلیون تومان را می‌پردازند.
فرایند دریافت وام ودیعه مسکن به این صورت است که متقاضیان ابتدا باید با ورود به سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن به آدرس https://saman.mrud.ir نسبت به ثبت‌نام اولیه برای دریافت این وام اقدام کنند. برای ثبت‌نام، متقاضی باید با سیم‌کارت به نام خود اقدام کرده و ضمن وارد کردن مشخصات، نسبت به بارگذاری اولیه مدارک موردنیاز اعم از کارت ملی، شناسنامه و قرارداد اجاره دارای کد رهگیری اقدام کند. البته در این مرحله، بارگذاری مدرک اجاره سررسید شده نیز معمولاً ایرادی ندارد، اما در زمان معرفی متقاضی به بانک، حتماً باید قرارداد اجاره معتبر با کد رهگیری ارائه شود.
بعد از ثبت‌نام اولیه، چنانچه متقاضی ازنظر وزارت راه و شهرسازی واجد دریافت وام ودیعه بوده و فرم جیم او قرمز نباشد، باید با مراجعه دوباره به این سامانه نسبت به تعیین بانک، شعبه موردنظر و مبلغ وام درخواستی اقدام کند و در ادامه پس از ارجاع پرونده به شعبه معرفی شده، برای تکمیل پرونده و ارائه اصل مدارک در شعبه، حاضر شود. البته پرداخت این تسهیلات مانند سایر وام‌های بانکی مشمول اصل اعتبارسنجی مشتری و دریافت ضامن معتبر بوده و چنانچه متقاضی تا حداکثر 15روز کاری از تاریخ معرفی به شعب، نسبت به تکمیل مدارک خود و ضامنان اقدام نکند، بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی مکلف است نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه اقدام کند. سود این تسهیلات نیز نرخ مصوبه شورای پول و اعتبار به میزان 23درصد و دوره بازپرداخت آن 5ساله است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید