عصبانیت از یک تصویر
انتشار عکسی از نماز خواندن رئیسی در هواپیما در راه نیویورک سبب عصبانی شدن جماعت ضدایران و دین شد
در روزهای اخیر حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در نیویورک به منظور شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در کانون توجه رسانهها قرار گرفت؛ سفری که توانسته تصویر روشنی از اقتدار معنوی و سیاسی جمهوری اسلامی در رسانههای بینالمللی را ترسیم کند.
در چنین شرایطی انتشار عکسی از نماز خواندن رئیسی در هواپیما در مسیر نیویورک واکنشهای گستردهای به دنبال داشت و سبب عصبانی شدن برخی عناصر ضدایران و دین از این رویکرد معنوی رئیس جمهور شد. البته عصبانیت از این عکس که نمودی از قدرت معنوی جمهوری اسلامی بهحساب میآید، نخستین نمونه از این نوع عصبانیتها نبود و چندی پیش نیز برخی از قهرمانی امیرحسین زارع در مسابقات جهانی کشتی پریشان شدند، چرا که از او تصاویری با لباس خادمی امامرضا(ع) هم منتشر شده بود. عصبانیت از نمود قدرت معنوی ایرانیها از همان جنسی است که پس از حضور پرشور مردم در راهپیمایی عظیم اربعین حسینی و اجتماع بیشاز 5میلیوننفری در حرممطهر رضوی نیز شاهد آن بودیم و البته نمونههای دیگری هم داشته است.
اتفاقی بیسابقه در کرملین
این اما نخستینبار نیست که انتشار تصاویر نمازخواندن رئیس دولت سیزدهم، تصویری از «قدرت معنوی» جمهوری اسلامی پیشچشم جهانیان ترسیم میکند. پیشاز این و در نخستین ماههای آغاز فعالیت دولت رئیسی، انتشار تصاویری از نماز خواندن رئیس جمهور ایران در کاخ کرملین، بازتاب گستردهای در رسانههای داخلی و بینالمللی داشت؛ اقدامی که رسانههای روس آن را « اتفاقی بیسابقه در کرملین» ارزیابی کردند، چرا که اقامه نماز مستلزم قطع گفتوگو با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه بود و چنین اقدامی تا پیشاز این انجام نشده بود و توانست افکار عمومی روسیه را تحت تأثیر قرار دهد. در آن مقطع رسانههای روس این اقدام رئیسی را انعکاسی از رویکردهای اصولی و معنوی جمهوری اسلامی در عرصه قدرت و سیاست ارزیابی کردند. در روزهای اخیر بازتاب عکسهای نمازخواندن رئیسی در هواپیما درمسیر عزیمت به نیویورک نیز این پیام را مخابره کرد که اقتدار جمهوری اسلامی برخاسته از معنویت و رویکردهای دینی است.
مؤلفهای محوری در گام دوم انقلاب
«قدرت معنوی» از مهمترین مولفهها و شاخصهای مدنظر مقام معظم رهبری است که همواره و در دیدار با قشرهای مختلف جامعه، از سوی ایشان مورد تأکید قرار گرفته است. براساس آنچه در بیانیه گام دوم انقلاب از سوی حضرت آیتالله خامنهای مورد تأکید قرار گرفته است، معنویت به معنی برجسته کردن ارزشهای معنوی ازجمله اخلاص، ایثار، توکل، ایمان در خود و در جامعه است و اخلاق به معنی رعایت فضیلتهایی چون خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، راستگویی، شجاعت، تواضع، اعتماد به نفس و دیگر خلقیات نیکو بوده، معنویت و اخلاق، جهتدهنده همه حرکتها و فعالیتهای فردی، اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است.
مکث
عصبانیت از قهرمانی کشتیگیر مذهبی
البته این نخستین باری نیست که جماعت ضدایرانی از موج دینگرایی و توجه به مذهب ناراحت و عصبانی میشوند. همین چند شب پیش بود که پس از کسب مدال طلا و مقام قهرمانی جهان توسط امیرحسین زارع، کشتیگیر سنگینوزن ایرانی، تصاویر حضور او بهعنوان خادم امام هشتم(ع) در مشهد منتشر شد و البته ویدئوهایی از میانداری او در حلقه سینهزنان و عزاداران نیز مورد توجه گرفت و همین تصاویر بهانهای شد برای حمله به قهرمان جهان. این قسم از عصبانیشدن از همان جنسی است که پس از حضور پرشور و چشمگیر مردم در راهپیمایی اربعین و اجتماع بیش از 5میلیونی در حرم امامرضا(ع) نیز دیده شد.