• یکشنبه 9 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 19 شوال 1445
  • 2024 Apr 28
پنج شنبه 30 شهریور 1402
کد مطلب : 203576
+
-

آیا منیزیوم و ویتامین D3 می‌توانند اضطراب شما را برطرف کنند؟

اخیرا ویدئوهایی در رسانه‌های اجتماعی فراگیر یا وایرال شده‌اند که مدعی هستند که مصرف چند مکمل‌ منیزیوم و ویتامین D3 می‌تواند به تسکین اضطراب کمک کند.
به گزارش فاکس‌ نیوز گروهی از افراد مبتلا به اضطراب در پست‌های‌شان در رسانه‌های اجتماعی مانند تیک‌تاک می‌گویند مکمل‌های منیزیوم و ویتامین D3 را برای تسکین دادن علائمشان مصرف کرده‌اند و این مکمل‌ها در تسکین اضطرابشان مؤثر بوده است اما کارشناسان می‌گویند هنوز داده‌های با کیفیت بالا در این‌باره در دست نیست تا متخصصان بالینی این مکمل‌ها را برای درمان اضطراب تجویز کنند. از طرف دیگر داروهای ضد‌اضطرابی که پزشکان تجویز می‌کنند، نسبت به منیزیم و ویتامین D3 قدرت بسیار بیشتری در کاهش اضطراب دارند.
بنابراین داروهای ضد‌اضطراب با احتمال بسیار بیشتر در تجویز اولیه در اغلب افراد مؤثر واقع می‌شوند. البته مشکل این داروها به‌خصوص داروهای بنزودیازپینی این است که با احتمال بیشتری هم بیمار ممکن است به آنها تحمل یا وابستگی پیدا کند که برای برخی از افراد مشکل‌زاست.
البته منیزیوم برای مدت‌های طولانی برای انواعی از بیماری‌های روانپزشکی و عصب‌شناختی در دست بررسی بوده است. البته بررسی‌ها درباره آن اغلب به‌صورت کارآزمایی‌های بالینی کوچک مقدماتی بوده‌اند که کیفیت بالایی نداشته‌اند. برخی از بازبینی‌های مجموعه این بررسی‌ها ازجمله بازبینی‌ای که در سال ۲۰۱۷ در دانشگاه لیدز انجام شد، نشان داد که منیزیوم می‌تواند به مقابله با اضطراب کمک کند.
منیزیوم نقش مهمی در بسیاری از واکنش‌های سوخت‌وساز یا متابولیک در بدن و مغز دارد.
یک فرضیه درباره اختلالات اضطرابی این است که مسیرهای عصبی اضطراب در مغز تحریک‌پذیری بیش‌از حد دارند، یعنی به‌طور نامتناسبی پیام صادر می‌کنند و باعث اضطراب می‌شوند. منیزیوم به‌عنوان ماده‌ای شناخته شده است که تحریک‌پذیری سلول‌های عصبی و عضلانی را کاهش می‌دهد و این یکی از دلایلی است که منیزیوم را در بسیاری از فرآورده‌های بدون نسخه شل‌کننده عضلانی وارد می‌کنند.
به‌گفته کارشناسان، همین سازوکار ممکن است در توانایی منیزیوم در کاهش اضطراب در برخی از افراد نقش داشته باشد.کارشناسان در مورد اثر ویتامین D می‌گویند افرادی که میزان‌های خونی این ویتامین در آنها پایین باشد، ممکن است مستعد دچار شدن به اضطراب و افسردگی باشند.
ویتامین D نقش‌های بسیاری در بدن و مغز ایفا می‌کند و یکی از آنها کاهش استرس اکسیداتیو است که با افسردگی و اضطراب هم ارتباط دارد. بنابراین حل کردن مشکل کمبود ویتامین D ممکن است نقشی در درمان اضطراب در برخی از افراد داشته باشد.
یک کارآزمایی‌ تصادفی‌شده کنترل‌شده ‌ درباره مقایسه تأثیر ترکیب ویتامین D3 و منیزیوم در برابر دارونما در کودکان مبتلا به ADHD (اختلال‌ کم‌توجهی بیش‌فعالی) که در «ژورنال بین‌المللی پزشکی پیشگیری» در سال ۲۰۲۰ منتشر شد، نشان داد که ترکیب منیزیوم و  ویتامین D3 به بهبود علائم اضطراب و مشکلات اجتماعی انجامیده است.
در عین حال باید توجه داشت صرفا براساس تجربیات شخصی افراد درباره تأثیربخشی این مکمل‌ها در تسکین اضطراب نباید تصمیم به مصرف آنها گرفت. نکته دیگر این است که حتی برخی از مواد به‌اصطلاح «طبیعی» ممکن است در مقادیر بالا سمی باشند یا تأثیرات زیانباری به‌وجود آورند.
همچنین نباید نقش درمان‌های رفتاری مانند ؛«مواجهه مداخله‌گر» (introceptive exposure) یا رفتاردرمانی شناختی را در تسکین اضطراب دست‌کم گرفت.‌

این خبر را به اشتراک بگذارید