• چهار شنبه 27 تیر 1403
  • الأرْبِعَاء 10 محرم 1446
  • 2024 Jul 17
چهار شنبه 8 شهریور 1402
کد مطلب : 201627
+
-

10کشور ، متقاضی درمان ایرانی

برای نخستین‌بار رایزن‌های سلامت ایران با 3مسئولیت ویژه به 10کشور دنیا اعزام می‌شوند

گزارش
10کشور ، متقاضی درمان ایرانی

مریم سرخوش- روزنامه‌نگار

چندی پیش بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت از اجرا شدن یک طرح برای نخستین‌بار در دولت سیزدهم خبر داد؛ اعزام رایزن سلامت به کشورهای منطقه، آمریکای لاتین و آفریقا؛ طرحی که به‌نظر می‌رسد توسعه خدمات سلامت ایران در این کشورها و انسجام ساختاری در گردشگری سلامت و صادرات تجهیزات و داروی ایرانی را رقم بزند. البته با هدف توسعه این خدمات، پیش از این پای روبات‌های جراح ایرانی به بیمارستان‌های اندونزی باز شد و قرار است 4دانشکده‌ علوم‌پزشکی هم در 4کشور احداث شود. البته به‌گفته محمدحسین‌نیکنام، مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی در کربلای عراق چندی پیش فعالیتش را آغاز کرده و سایر دانشگاه‌ها هم در مراحل اجرایی قرار دارند. او همچنین درباره انتخاب و اعزام رایزن‌های سلامت هم نکات جالبی را مطرح می‌کند و اینکه چه اتفاقی قرار است با فعالیت این رایزن‌ها برای خدمات بین‌المللی حوزه سلامت کشور رقم بخورد.

«برای بسیاری از خدمات حوزه سلامت که قرار است در سطح بین‌الملل انجام شوند، حضور یک نماینده سلامت در کشورهای هدف، گام مهم و کاربردی است.» مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت با بیان این مطلب، به شهرت ایران در درمان بسیاری از بیماری‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: «همین حالا هم در بسیاری از کشورهای همسایه قدرت پزشکی ایران تثبیت شده و در حال تسری به کشورهای دیگر است. یکی از دستاوردهای آن توجه بیماران بین‌المللی به بخش درمانی ایران است، اما در این‌باره با یک مشکل مواجه هستیم.»
 نیکنام درباره این مشکل توضیح می‌دهد: «شاید بدون اطلاعات کافی نتوانیم به‌ویژه در مراحل سخت و پیشرفته بیماری کاری برای بیمار انجام دهیم و اگر این افراد وارد کشور شوند و درمان نشوند، درواقع به شهرت ایران آسیب وارد می‌شود؛ به همین دلیل هم انتخاب و راهنمایی بیمار و هم تبلیغات گردشگری سلامت در ایران بسیار حائز اهمیت است که تنها با وجود یک دفتر در کشورهای مبدا محقق می‌شود. مدیریت چنین شرایطی از راه دور انجام‌شدنی نیست و کشورهایی هم که در این زمینه موفق عمل می‌کنند، تشکیلاتی را در کشورهای هدف دارند.» او ادامه می‌دهد:‌ «علاوه بر مسئله مدیریت بیماران بین‌المللی، آموزش پزشکی هم در این‌باره دیده شده است. شاید دانشجویانی باشند که تمایل به ادامه تحصیل در رشته‌های پزشکی در کشور داشته باشند؛ برای همین اطلاع‌رسانی در این‌باره اهمیت زیادی دارد. اینکه ما چه ظرفیت‌هایی داریم یا هزینه و شرایط تحصیل در کشورمان چگونه است، باید به آنها اطلاع‌رسانی شود.» به‌گفته نیکنام سومین مسئولیت هم بازاریابی برای صادرات تجهیزات پزشکی و دارویی ایران است که از سوی این افراد انجام می‌شود: «رایزن سلامت می‌تواند ورود شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی را به کشورهای هدف و حتی انتقال دانش و تکنولوژی را تسهیل کند. تمامی ظرفیت‌ها و خدمات بین‌الملل حوزه سلامت نیاز دارد که فردی تحت عنوان رایزن سلامت در این کشورها نقش ایفا کند و مسئولیت‌ها را برعهده بگیرد.»

10 کشور هدف اعزام رایزن‌ها
مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت درباره اینکه چه تعداد رایزن سلامت به کشورها اعزام می‌شوند، بیان می‌کند: «فعلا بحث 10کشور مدنظر است. این کشورها بیشترین تعاملات را با ما دارند. براساس این طرح یک نفر در سفارتخانه‌های ایران در این کشورها به‌عنوان رایزن سلامت از طرف ما مستقر می‌شود. کسانی که به‌عنوان گردشگر سلامت وارد ایران می‌شوند و تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، اگر دچار عارضه‌ای شوند باید فردی وجود داشته باشد که در کشور هدف پاسخگو باشد. رایزن سلامت می‌تواند این کار را انجام دهد.»
نیکنام درباره اینکه چه میزان می‌توان به تحقق اهداف درنظر گرفته شده در حوزه سلامت با فعالیت این رایزن‌های سلامت امیدوار بود، می‌گوید: «به هر حال هر مجموعه‌ای با اهدافی خاص، فعالیتش را آغاز می‌کند. ما هم امیدواریم اهداف ما ازجمله نمایندگی نظام سلامت، نشان دادن دستاوردها و انسجام و پیشبرد همکاری‌ها، رفع مشکلات و تعامل و ارتباط دائمی با مسئولان کشورهای هدف محقق شود.»
اما درباره اینکه انتخاب این رایزن‌های سلامت و پیگیری فعالیت‌های آنها قرار است از سوی کدام نهاد انجام شود، این مسئول توضیح می‌دهد: «وزارت بهداشت در این‌باره تصمیم‌گیرنده است و الزاما هم اینطور نیست که پزشک اعزام شود. کار با کشورها از راه دور تا حدی موفق است و برای کسب نتایج بیشتر باید تعاملات دائمی و نزدیک وجود داشته باشد.»


این خبر را به اشتراک بگذارید