• چهار شنبه 6 تیر 1403
  • الأرْبِعَاء 19 ذی الحجه 1445
  • 2024 Jun 26
سه شنبه 24 مرداد 1402
کد مطلب : 200058
+
-

بی‌تفاوتی بازار به واردات گوشت

قیمت گوشت گوسفندی با وجود افزایش واردات در هفته‌های اخیر کاهش نیافته است

قیمت گوشت در بازار با وجود تمهیدات دولت در این زمینه، ازجمله کاهش حقوق گمرکی، رشد واردات و افزایش عرضه، همچنان بالاست. نگاهی به آخرین قیمت گوشت در قصابی‌ها و مراکز عرضه گوشت‌های وارداتی شامل میادین میوه و تره‌بار و فروشگاه‌های زنجیره‌ای نشان می‌دهد تا امروز خبری از کاهش قیمت نیست و بازار تا این لحظه واکنش مثبتی به افزایش واردات گوشت نشان نداده است.
به گزارش همشهری، مقایسه قیمت کنونی گوشت گوسفندی و گوساله با نرخ‌های یک‌ماه پیش حاکی از افزایش 10درصدی قیمت‌هاست و طی این مدت قیمت هر کیلو شقه گوسفندی در مغازه‌های قصابی از 450هزار تومان به 500هزار تومان رسیده است. قیمت گوشت تفکیک شده از این رقم بسیار بالاتر است؛ به‌طور مثال ران گوسفندی کیلویی 620هزار تومان و راسته گوسفندی کیلویی 800هزار تومان به فروش می‌رسد. گوشت گوساله هم همزمان با افزایش قیمت مواجه شده و طی یک‌ماه اخیر تا 16درصد معادل 70هزارتومان در هر کیلو بالا رفته است. فعالان بازار دلیل تداوم گرانی گوشت را کاهش شدید عرضه دام زنده می‌دانند. دولت تلاش کرده این کمبود را از محل واردات تامین کند. براساس آمارها نیاز سالانه بازار به انواع گوشت قرمز ۹۵۰هزارتن است که بخش عمده آن در داخل کشور تولید و کسری ۱۰درصدی از محل واردات تأمین می‌شود. طی روزهای گذشته دولت نرخ گمرکی گوشت قرمز را از ۴ به یک‌درصد کاهش داد و به استناد بند ب تبصره ۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲، 2ردیف تعرفه مربوط به قیمت گوشت قرمز گوساله و گوسفند کشتاری را مشمول کاهش نرخ حقوق ورودی کرد.

قیمت مرغ به نرخ مصوب نزدیک شد
قیمت مرغ در فروشگاه‌های محصولات پروتئینی تهران در روزهای اخیر به محدوده 85هزار تومان رسیده است که در مقایسه با قیمت 100هزار تومانی اوایل مرداد 15هزار تومان کاهش را  نشان می‌دهد. با این حال این قیمت هنوز تا نرخ مصوب این کالا فاصله دارد. دولت حدود یک‌ماه پیش قیمت مصوب 73هزار تومانی هر کیلو مرغ گرم را 5هزار تومان افزایش داد، اما هنوز قیمت 78هزار تومانی مصوب جدید هم در مغازه‌ها رعایت نمی‌شود. رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران روز گذشته از بهبود وضعیت بازار مرغ خبر داد و به همشهری گفت: با توجه به اینکه تولید و عرضه مرغ بیشتر شده قیمت مرغ در بازار طی هفته‌های اخیر کاهشی بوده و به نرخ مصوب نزدیک‌تر شده، اما توزیع مرغ با نرخ مصوب هنوز پاسخگوی کل نیاز نیست. مهدی یوسف‌خانی افزود: توزیع مرغ در میدان بهمن افزایشی بوده، اما همچنان کافی نیست و نیمی از واحدهای صنفی تهران می‌توانند مرغ مورد نیاز خود را با نرخ مصوب تهیه کنند. به‌گفته این مقام صنفی، بخشی از واحدهای صنفی با توجه به کافی‌نبودن توزیع یا معطل‌ماندن در نوبت، ترجیح می‌دهند مرغ را با نرخ آزاد تهیه و عرضه کنند. مرغداران موظفند نیمی از تولیدات خود را با قیمت مصوب به کشتارگاه عرضه کنند. با این حال مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور از تداوم کاهش قیمت‌ها خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌کنیم در شهریورماه قیمت‌ها از قیمت‌های فعلی هم کاهشی‌تر شود. علی ابراهیمی به همشهری آنلاین افزود: روند کاهش قیمت مرغ در بازار تهران چند روز است که آغاز شده، در برخی استان‌ها اما به‌علت فاصله جغرافیایی قیمت‌ها هنوز کاهشی نشده، ولی در کل روند قیمت مرغ در حال عادی شدن است. به‌گفته این مقام صنفی جوجه‌ریزی در تیرماه ۱۳۲میلیون قطعه بوده و پیش‌بینی می‌شود جوجه‌ریزی مردادماه از تیرماه هم بیشتر باشد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید