ظرفیت بالای هوش مصنوعی برای تشخیص سرطان
بزرگترین پتانسیل هوش مصنوعی در حال حاضر این است که میتواند به رادیولوژیستها کمک کند تا تحتفشار خوانش بیش از حد تصاویر رادیولوژی قرار نگیرند
زهرا خلجی-روزنامهنگار
بزرگترین مطالعه انجام شده تاکنون درباره قدرت تشخیص هوش مصنوعی، نشان میدهد که این فناوری پیشرفته ظرفیت و قابلیت زیادی برای کمک به تشخیص سرطان پستان از طریق ماموگرافی دارد. به گزارش گاردین، در این مطالعه که در مجله علمی Lancet Oncology منتشر شده، بیش از 80هزار زن در سوئد شرکت داشتهاند. نیمی از ماموگرافیهای زنان توسط 2رادیولوژیست، بدون کمک هوش مصنوعی ارزیابی شد و تصویر سایر بیماران، ابتدا توسط هوش مصنوعی و سپس توسط پزشک مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند. محققان میگویند: نرخ تشخیص سرطان در این دو گروه با هم مشابه بوده است. درواقع، هوش مصنوعی به نسبت 244به 203موارد بیشتری را شناسایی کرده که هیچکدام اشتباه نبوده است. میزان مثبت کاذب به اندازه 1.5درصد برای هر 2گروه یکسان بوده است. دکتر استاماتیا دستونیست، از مرکز مراقبتی سرطان پستان الیزابت در روچستر که در این مطالعه نقشی نداشته، گفته: هدف ما از انجام ماموگرافی این است که سرطان سینه را در اسرع وقت شناسایی کنیم تا به هر بیمار بهترین پیش آگاهی را بدهیم؛ بنابراین هر چیزی که ما را دقیقتر کند، پدیده شگفت انگیزی است. البته محققان تأکید میکنند که احتمالا به این زودیها، هوش مصنوعی جایگزین نیروی انسانی نمیشود. کریستینا لانگ، نویسنده اصلی دانشگاه لوند، گفت: بزرگترین پتانسیل هوش مصنوعی در حال حاضر این است که میتواند به رادیولوژیستها اجازه دهد تا تحتفشار خوانش بیش از حد تصاویر رادیولوژی قرار نگیرند. جیمز اوکانر، پروفسور رادیولوژی بریتانیایی نیز معتقد است اگر مردم غربالگریهای هوش مصنوعی و همچنین متخصصان مراقبتهای بهداشتی را بپذیرند، این فناوری پتانسیل زیادی در صرفهجویی زمان دارد که میتواند کمبود متخصصان را در جریان کار پوشش دهد.
اوکانر تأکید کرد با این حال اینکه فکر کنیم هوش مصنوعی بهطور کامل قرار است جایگزین رادیولوژیستهای انسانی شود، تصور اشتباهی است.
هوش مصنوعی در عوض میتواند باعث عملکرد مفیدتری شود و درنهایت به متخصصان وقت بیشتری برای تمرکز روی موارد پیچیدهتر بدهد.