صبح روز پنجشنبه (19مرداد)، حادثه رانش زمین در محدودهای از اراضی موسوم به تپه «اللهاکبر» منطقه حصار کرج موجب تخریب برخی از واحدهای مسکونی شد. به گزارش همشهری، شهردار کرج با تأیید این خبر اعلام کرد که حادثه منطقه حصار تلفات جانی نداشته است. مهرداد کیانی که بلافاصله بعد از وقوع رانش زمین در این محل حضور پیدا کرد، گفت: «در پی این حادثه، تعدادی از پلاکهای مسکونی دچار خسارت شدهاند.» او ادامه داد: «با توجه به حضور نیروهای آتشنشانی، خدمات شهری، مدیران مربوطه و نمایندگان دیگر دستگاههای امداد و نجات در محل رانش، عواقب احتمالی در حال کنترل است.» شهردار کرج از ارجاع موضوع به کارشناس رسمی دادگستری بهمنظور تعیین علت دقیق رانش خبر داد و عنوان کرد: «اقدامات لازم برای تامین ایمنی ساکنان پلاکهای مجاور در حال انجام است و بهمنظور اطمینانخاطر از تسری نیافتن ابعاد حادثه، تأسیسات گاز، برق و آب بهطور موقت از مدار خارج شده است.»
ساختوساز غیرمجاز
بهگفته شهردار کرج، فرونشست زمین منجر به ریزش یک ساختمان و روند ایمنسازی آغاز شده است. کیانی درباره چرایی فرونشست در منطقه حصار گفت: «آنچه در سالهای گذشته در منطقه حصار و برخی از مناطق شهری کلانشهر کرج در بحث ساختوسازهای غیرمجاز و بیکیفیت رخ داده، نتایج خطرناکی همچون حادثه منطقه حصار را درپی داشته است.» شهردار کرج تأکید کرد: «تیمهای امدادی و عملیاتی شهرداری کرج تا زمان حصول اطمینان از ایمنسازی محل، رفع خطر، ارائه مشاوره به ساکنان پلاکهای مجاور و بازگشت شرایط به وضعیت عادی در محل حضور خواهند داشت و امیدواریم با انجام اقدامات فنی بتوانیم از ریزش احتمالی بناهای مجاور جلوگیری کنیم.»
بهگفته کیانی، به محض اعلام علت دقیق رانش زمین در محدوده اراضی منطقه حصار که پیش تر نیز سابقه داشته، مراتب از طریق رسانهها به اطلاع مردم خواهد رسید.
معضل فرونشست
بیش از ۶۲۰کیلومترمربع از پهنه البرز و قزوین دچار فرونشست بالای ۲۹سانتیمتر در سال شده است. این پدیده در البرز و در دشت هشتگرد و معمولا مناطقی چون نظرآباد مشاهده میشود. جالب اینکه ایران رتبه چهارم فرونشست زمین در دنیا را دارد و دلیل اصلی آن برداشت از سفرههای آب زیرزمینی است. اردیبهشت سال گذشته فرونشست زمین در بلوار دانشآموز کرج خساراتی را به بار آورد. 2سال پیش نیز حادثه فرونشست زمین در منطقه رجاییشهر کرج اتفاق افتاد؛ به همین دلیل، شهردار کرج نسبت به وضعیت بافت فرسوده در این استان ابراز نگرانی کرد و گفت: «خطرات و تهدیدهای ساکنان در محدودههای بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی یکی از نگرانیهای استان محسوب میشود. چنانچه دوره ششم مدیریت شهری کرج با همین هدف تسهیلات ویژهای را جهت بافتهای فرسوده پلاکهای ریزدانه و فاقد استحکام در دستور کار قرار داده است. شهروندان نیز با استفاده از این تسهیلات سکونتگاههای خود را ایمن کنند تا دیگر شاهد وقوع چنین حوادث تلخی نباشیم.» در تمام 610 دشت کشور، فرونشست زمین رخ میدهد که عوارض بسیار خطرناک زیستمحیطی نیز به همراه دارد.
ریزش یک ساختمان در کرج بهدلیل فرونشست
در همینه زمینه :