غذاهای سنگین و پرچرب بعد ازماه رمضان مصرف نکنید
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درخصوص تغذیه صحیح بعد ازماه مبارک رمضان گفت: با توجه به اینکه در طولماه مبارک رمضان، برنامه منظمی برای تغذیه وجود داشت و ریزهخواری در اینماه کمتر بود بنابراین بهتر است این عادت غذایی بعد ازماه رمضان هم ادامه یابد چراکه خوردن تنقلات بیش از حد و ریزه خواری در تمام ساعات روز، موجب افزایش وزن میشود.
به گزارش وبدا، زهرا عبداللهی با تأکید بر اجتناب از ریزه خواری، خوردن تنقلات و دم به دم خوردن اظهارکرد: درماه مبارک رمضان، دستگاه گوارش بهدلیل نخوردن در ساعات طولانی در حال استراحت بود بنابراین باید حداقل تا یک هفته بعد ازماه رمضان از خوردن غذاهای حجیم و سنگین، پرچرب و سرخ شده خودداری کرد و غذاهای کم ادویه، بدون چربی و سرخ شده و کمحجم، بخار پز و آب پز شده مصرف شود تا مشکلات گوارشی که عمدتا بهصورت سوء تغذیه و سوءهاضمه بروز میکند، اتفاق نیفتد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بر لزوم استفاده از میانوعدههای سالم تأکید و توصیه کرد: در میان وعدهها از سبزیجات و میوهها استفاده شود و مواد خوراکی که ارزش غذایی بالایی دارند، مصرف شود.
وی با اشاره به اینکه ممکن است برخی از افراد درماه مبارک رمضان دچار کمبود وزن شده باشند، اظهارکرد: لازم است این افراد بعد از این ماه، برنامه غذایی متنوع و متعادل داشته باشند و به میزان لازم و کافی، سبزی، میوه و مایعات مصرف کنند تا وزن از دست رفته آنها جبران شود و دچار سوء تغذیه و مشکلات تغذیهای نشوند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بر ضرورت رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه بعد ازماه رمضان و مصرف روزانه میوه و سبزیجات و مایعات کافی تأکید کرد و گفت: مصرف نمک، قند و چربی باید رعایت شود و همانطور که درماه رمضان فست فود و نوشابههای گازدار کمتر مصرف میشد، این روند همچنان ادامه یابد، چراکه کاهش یا مصرف نکردن فست فودها درماه رمضان نشان میدهد که میتوان عادت غذایی را تغییر داد و از فست فودها کمتر استفاده کرد یا اساسا مصرف آنها را کنار گذاشت.
وی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان، فرصتی برای بازسازی و بازتوانی دستگاه گوارش و کبد است، گفت: اگر یکباره بعد ازماه رمضان به مقدار زیادی غذای حجیم و چرب مصرف شود، اختلال در سیستم گوارش و کبد ایجاد شده و باعث بروز سوءهاضمه، تهوع و سنگینی میشود بنابراین مهم است که بعد از این ماه، رژیم غذایی به آرامی به شکل عادی و معقولش بازگردد.
عبداللهی با بیان اینکه برخی از افراد ممکن است درماه رمضان بهدلیل مصرف زیاد مواد قندی مثل زولبیا و بامیه چاق شده باشند، گفت: درماه مبارک رمضان بهطور معمول باید ۲۰درصد کالری دریافتی کاهش یابد تا چربیهای متراکم و ذخیرهشده از بین بروند ولی ممکن است بعد از اینماه بهدلیل استفاده زیاد از مواد شیرینی و چربیدار، شاهد چاقشدن و اضافهوزن باشیم که این مسئله ممکن است منجر به بروز بیماریهای غیرواگیر مثل فشار خون و دیابت شود. او تأکید کرد: بعد ازماه مبارک رمضان باید با متعادلسازی و محدودیت در مصرف قند و چربی و افزایش تحرک بدنی مثل ۳۰ دقیقه پیاده روی و مصرف بیشتر منابع فیبردار غذایی مثل حبوبات به کاهش وزن کمک کرد چراکه چاقی ازجمله عواملی است که موجب بروز مشکلات و بیماریهای غیرواگیر میشود.