• سه شنبه 1 خرداد 1403
  • الثُّلاثَاء 13 ذی القعده 1445
  • 2024 May 21
شنبه 14 مرداد 1402
کد مطلب : 198867
+
-

رشد قیمت خودرو پا به پای دلار

کارشناسان بازار، نوسان نرخ ارز در روزهای اخیر را دلیل رشد دوباره قیمت خودرو می‌دانند قیمت کف بازار خودروهای داخلی و مونتاژی‌ طی روزهای اخیر بین 5 تا 35میلیون تومان بالا رفت

گزارش
رشد قیمت خودرو پا به پای دلار

فرخنده رفائی- روزنامه‌نگار

قیمت‌ها در بازار خودرو در روزهای اخیر دوباره افزایشی شده، اما همزمان نمایشگاه‌داران همچنان از رکود سنگین حاکم بر بازار می‌گویند. به گزارش همشهری، از روزهای میانی هفته گذشت، قیمت انواع خودروهای پرتقاضای بازار از محصولات ایران‌خودرو و سایپا تا مونتاژی‌ها با جهش همراه بوده و آگهی قیمت بعضی خودروها یکباره بیش از 30میلیون تومان بالاتر از قیمت روزهای قبل منتشر شد. نگاهی به قیمت محصولات 2خودروساز بزرگ داخلی نشان می‌دهد در میان محصولات ایران‌خودرو قیمت پژوپارس و سمند با رشد 25 تا 35میلیونی بیشترین افزایش را داشته و محصولات سایپا نیز به‌طور میانگین ۱۰میلیون تومان گران شده‌اند. از خودروهای پرتقاضایی که هفته گذشته را با افزایش قیمت به پایان رساندند می‌توان به انواع 206 اشاره کرد که بین 10 تا 15میلیون تومان گران شد، پژو207 بین 15 تا 20میلیون تومان رشد داشت و تارا و دنا هم به‌ترتیب 5 و 15میلیون تومان نسبت به هفته قبل گران‌تر شدند. پراید و تیبا نیز طی این مدت 10میلیون تومان افزایش قیمت داشتند. قیمت خودروهای مونتاژی فرانسوی هم طی روزهای گذشته صعودی بود. براین اساس قیمت پژو۲۰۰۸ محصول ایران‌خودرو طی هفته گذشته ۱۰۰میلیون تومان گران شد و قیمت سیتروئن C3 که از خودروهای مونتاژی سایپاست نیز حدود ۵۰ میلیون بالا رفت.

دلایل افزایش قیمت خودرو
کارشناسان دلیل افزایش قیمت خودرو در روزهای اخیر را نوسان نرخ ارز می‌دانند. قیمت دلار در روزهای گذشته رشدی در حدود 1300تومانی داشت که این نوسان در کنار انتظارات افزایشی، قیمت انواع خودروها را در روزهای پایانی هفته گذشته با جهش مواجه کرد. این در حالی است که واردات خودرو نیز با توجه به موانعی ازجمله استانداردهای سختگیرانه، همچنان در یک‌قدمی اجرا متوقف مانده و هنوز هیچ خودروی خارجی جدیدی به کف بازار نرسیده است. با این حال رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران با تأیید افزایش 5 تا 6 میلیونی  قیمت  برخی خودروها در هفته گذشته، دلیل این امر را کاهش عرضه از سوی خودروسازان عنوان کرد و گفت: وقتی برخی خودروها از سوی شرکت خودروساز فاکتور نمی‌شوند، تعداد آگهی فروش آنها نیز در سایت‌ها کاهش پیدا می‌کنند و در نتیجه فروشندگان سعی بر فروش خودرو با قیمت‌های بالاتر دارند؛ درحالی‌که همچنان خریداری در بازار وجود ندارد.

بازار خودرو چشم‌انتظار وارداتی‌ها
با این‌حال اخبار مثبت واردات خودرو و تلاش‌ها برای نهایی شدن آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده و اجرایی شدن آن همچنان ادامه دارد و ترخیص خودروهای صفر وارد شده از گمرکات نیز سرعت گرفته است؛ به‌طوری‌که براساس اخبار منتشر شده بیش از یک‌هزار خودروی وارداتی طی هفته گذشته از گمرک غرب تهران ترخیص شده است.
رئیس سازمان استاندارد، هفته گذشته از تسریع در روند ترخیص خودروهای وارداتی موجود در گمرکات و کاهش زمان ترخیص خودروها به 24ساعت خبر داد و با حضور وی در گمرک غرب تهران ترخیص یک‌هزار و۱۳۳ خودروی وارداتی دپو شده در پارکینگ این گمرک انجام شد.
ترخیص خودروهای صفر موجود در گمرک به اعتقاد کارشناسان می‌تواند در کنار نهایی شدن جزئیات آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده به کاهش دوباره قیمت در بازار خودرو منجر شود.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید