• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 20 تیر 1402
کد مطلب : 197029
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/VmoB1
+
-

روند صعودی مشکلات روانی در جامعه صهیونیستی

پس از عملیات ناکام صهیونیست‌ها در غزه، آمار مراجعه به مراکز حمایت روانی در سرزمین‌های اشغالی افزایش یافته است

مشکلات روانی صهیونیست‌ها و مراجعه به مراکز درمانی در پی حملات ارتش صهیونیستی به نوار غزه و پاسخ نیروهای مقاومت به این حملات افزایش یافته است. روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» نوشته که 2ماه پس از عملیات موسوم به «سپر و نیزه» در غزه، آمار مراجعه به مراکز تاب‌آوری و حمایت روانی ویژه زمان جنگ و درگیری در «سدیروت» و دیگر شهرک‌های مجاور در سرزمین‌های اشغالی به‌طور چشمگیری افزایش یافته است. بنا براین گزارش، میزان مراجعه افراد مضطرب به مراکز حمایت روانی این روزها به اوج خود رسیده و تجربیات قبلی نیز نشان می‌دهد که مراجعه به اینگونه مراکز روان درمانی، پس از هر عملیات نظامی به‌شدت افزایش می‌یابد.

ته کشیدن بودجه و کمبود شدید درمانگر
در گزارش یدیعوت آحارانوت آمده که با وجود افزایش بی‌سابقه مراجعان برای دریافت کمک‌های روانی به‌ویژه در میان زنان و جوانان، بودجه این مراکز تغییری نکرده و هم‌اکنون با کمبود شدید درمانگر و نیز ساعات کاری روبه‌رو هستند. در نشست اخیر کمیسیون بهداشت پارلمان رژیم‌صهیونیستی (کنست)‌ مسئولان محلی شهرک‌های اطراف غزه و کرانه‌باختری هشدار دادند که بودجه این مراکز در حال اتمام است. در این جلسه «شاریت سعد» مدیر مرکز حمایت روانی در شهرک «اشکول» با اشاره به وضعیت دشوار این مراکز گفته است که «نمی‌توانیم سر پای خود بایستیم، ما هنوز از نتایج عملیات طلوع فجر رنج می‌بردیم که وارد تبعات عملیات سپر و نیزه شدیم و باید منتظر عملیات بعدی هم باشیم. رسیدگی به تبعات همه اینها، با بودجه کنونی امکان پذیر نیست.» گفته‌شده، سطح مراجعان دچار اضطراب به مراکز تا‌ب‌آوری، پس از عملیات اخیر تا ۶۰ درصد افزایش داشته است.

افزایش آمار خودکشی در میان نظامیان
افزون بر شهرک‌نشین‌ها، نظامیان صهیونیست نیز از مشکلات روحی شدیدی رنج می‌برند. مرکز پژوهش‌های پارلمان رژیم‌صهیونیستی در سال 2022 اعلام کرده که یک پنجم خودکشی‌های صورت‌گرفته در اراضی اشغالی مربوط به نظامیان است.
این آمار نشان می‌دهد که تعداد خودکشی نظامیان صهیونیست به بیش از سالانه ۱۰۰ نفر (عمدتاً زیر ۲۶ سال) افزایش یافته که البته از این آمار بخش زیادی از سوی این رژیم سانسور می‌شود. به این ترتیب، پدیده «خودکشی» دومین عامل اصلی در مرگ‌ومیر نظامیان صهیونیست به‌حساب می‌آید.

استرس جنگ، ترومای غالب در سرزمین‌های اشغالی
«زهافا سلیمان» محقق برجسته روانکاوی که درباره سلامت روان شهرک‌نشینان و نظامیان صهیونیست تحقیق کرده نیز سال 2020درباره مشکلات روانی ساکنان سرزمین‌های اشغالی نوشته که تروما دیگر به بخشی از زندگی روزانه ساکنان این منطقه تبدیل شده است. در این گزارش آمده دوره خدمت 3ساله سربازی در اسرائیل اجباری است و این در حالی است که اغلب سربازان صهیونیست تبعات حضور کوتاه‌مدت یا بلندمدت جنگ را تا پایان عمر با خود دارند و آن را به فرزندان و همسر خود منتقل می‌کنند. به‌گفته سلیمان، شرایط خاص زندگی در سرزمین‌های اشغالی ازجمله این منطقه را به آزمایشگاه طبیعی مطالعات استرس و تبعات اجتماعی آن تبدیل کرده است. در این گزارش اشاره شده که یکی از تروماهای رایج در سرزمین‌های اشغالی، استرس جنگ (CSR) است که زمانی اتفاق می‌افتد که سربازی نتواند با محرک‌های تهدیدکننده میدان جنگ به‌طور مؤثری کنار بیاید و باعث می‌شود سرباز قادر به شرکت در جنگ نباشد؛ در نتیجه جان خود یا هم‌قطارانش را به خطر می‌اندازد.





 

این خبر را به اشتراک بگذارید