در اماکن شلوغ ماسک بزنید
علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: اگر افراد در محیطهایی که احتمال ابتلا به بیماری در آنجا وجود دارد مانند اماکن با تراکم بالای جمعیت که گردش هوا در آنجا کم است حضور دارند، همچنان باید از ماسک استفاده کنند. دلیل آن هم این است که کماکان یک جهش جهانی فعال از کرونا وجود دارد که البته شدت بیماریزایی کمی دارد، اما نشانه هایی هست که کرونا هنوز تمام نشده. / ایسنا
نبود کتابهای غیردرسی در مدارس
غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی: نمیتوان یک فرد را یکروزه کتابخوان کرد. در درجه اول کودکان در خانه پدر و مادر کتابخوان میشوند اما از خانه مهمتر مدرسه است. طراحی نظام آموزشی ما باید طوری باشد که غیراز کتابهای درسی، خودشان، کتابهای دیگر را هم بخوانند. بسیاری از دانشآموزان کتاب دیگری غیراز کتاب مدرسه در دسترس ندارند یا امکان خریدش را ندارند یا کتابخانهای در دسترسشان نیست.
افزایش روند باروری در کشور
حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت:آثار اجرای برنامههای وزارت بهداشت در جوانی جمعیت مشهود و ملموس است. آمار و ارقام نشان میدهد نتایج برنامههایی که از ۱۴۰۰ در وزارت بهداشت شروع شده، در ۱۴۰۱ به بار نشسته و منجر به افزایش روند باروری در کشور شده است. یکی از مهمترین برنامههای وزارت بهداشت در ۱۴۰۲ جوانی جمعیت و با پیگیریهای مداوم وزیر بهداشت، برنامههای ویژهای در حال اجراست.
مردان ۷برابر زنان در تصادفات مقصرند
سرهنگ رابعه جوانبخت، رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ در تصادفات جرحی که در 3ماهه اول ۱۴۰۲ اتفاق افتاده، ۸۸درصد تقصیر مربوط به آقایان و ۱۲درصد متعلق به خانمها بوده است. این یعنی مردان 7برابر زنان در تصادفات تهران مقصر بودهاند. نحوه و رفتار رانندگی خانمها و آقایان بهدلیل تفاوتهای ساختاری و فیزیولوژیکی که دارند، با یکدیگر کاملا متفاوت است. خانمها تخلفات حادثهساز را کمتر تجربه میکنند، انتخاب آنها معمولا احتیاط است و اغلب رفتارهای پرخطر را در رانندگی انجام نمیدهند. اما آقایان بیشتر از خانمها به استقبال تخلفات حادثهساز میروند.
نقل قول
در همینه زمینه :