مجمع جهانی سادات یک گروه بزرگ بینالمللی و تخصصی است
ارمغان صلح و دوستی در دنیا
مریم باقرپور
چندسالی است مجمع جهانی سادات باهدف تکریم سادات و خدمت به مردم شروع بهکار کرده است. اعضای این مجمع قرار است در سراسر جهان میانجیگر صلح و یاریرسان بیماران و محرومان باشند. تا به حال بیش از ۹۸درصد استانهای کشور، زیرپوشش خانههای سادات قرار گرفتهاند و کارگروههای بسیاری برای خدمترسانی در مجمع تشکیل شده است.
کارگروههای تخصصی
مجمع جهانی سادات شامل چندین کارگروه هدفمند صلح و سازش، اقتصادی، جهادسازندگی، تبلیغات و زنان است. از زمان تاسیس مجمع تا به حال کارگروههای صلح و سازش در استانهای کشور خیلی جدی در حال فعالیت هستند. این کارگروه با توجه به تفاهمنامهای که با قوهقضاییه منعقد شده برای فعالیتهایش مجوز قانونی دارد و اولویت آن کاهش آسیبهای اجتماعی است. کارگروه صلح و سازش مجمع جهانی سادات در تلاش است با فعالیت خود از تعداد پروندههای مراجع قضایی بکاهد. اولویت انتخاب هیأتهای داوری برای کارگروه صلح و سازش این مجمع، قضات و وکلای هر استان است؛ افرادی که حقوقدانان سرشناس هستند. این افراد از طرف سرپرست خانههای سادات انتخاب و معرفی میشوند.
نخبگان مجمع
اخیرا میان مجمع جهانی سادات با خانه سادات استانها تفاهم و توافق صورت گرفته که در اسرع وقت تعاونیهای فراگیر و چند منظوره تشکیل شود. این تعاونیها قرار است با بهرهمندی از اعضای نخبه فعال شود. آمار اولیه اعضای نخبه به زودی ارائه و ثبت میشود و تعاونیهای مورد نظر در وزارت تعاون به ثبت خواهد رسید. پس از ثبت تعاونیها با بودجه دریافتشده، مناطق محروم و نیازمند در اولویت قرار میگیرند و با ایجاد اشتغال، خدماترسانی، آموزش و مهارتافزایی اهداف مجمع محقق میشود.
مجمع مردمی
مجمع جهانی سادات از سال 1395کاملا مردممحور، فعالیت خود را شروع کرد و در نیمهدوم سال ۱۴۰۰، فعالیت این مجمع شکل رسمی گرفت و تا الان فعالیت آن ادامه دارد. تکریم سادات در ایران و همه کشورهای جهان از اهداف این مجمع جهانی است. رسیدگی به معیشت سادات و مردم، اعم از امور رفاهی، مسکن، اشتغال و در نهایت کاهش آسیبهای اجتماعی از دیگر اهداف این مجمع به شمار میآید. فعالیت مجمع جهانی سادات از روز تاسیس به قدری جدی آغاز شده که آمار هیأترئیسه مجمع جهانی نشان میدهد که تا به حال بیش از ۹۸درصد استانهای کشور، زیرپوشش خانههای سادات قرار گرفتهاند.
درآمدزایی و اشتغال
یکی دیگر از کارگروههای بااهمیت مجمع جهانی سادات، گروه اقتصادی است. این کارگروه با هدف درآمدزایی و اشتغال تشکیل شده و بیتردید هراندازه این کارگروه توانمند و قوی فعالیت کند به درآمدزایی و اشتغال مجمع کمک بیشتری خواهد کرد. با توجه به اینکه مجمع مردممحور سادات به هیچ گروه و جناح خاصی وابسته نیست و بودجه و اعتباری ندارد در کارگروه اقتصادی، افراد توانمند و کاربلد معرفی و وارد مجمع شدهاند. کارگروه اقتصادی با اهداف و برنامهریزیهای دقیقی شروع به فعالیت کرده که انتظار میرود بهزودی به آوردههای مالی مورد نظر دست پیدا کرده و به سادات در این زمینه کمک کند.
جهاد سازندگی و اطلاعرسانی
سومین کارگروه مجمع جهانی سادات، کارگروه جهادسازندگی است که در حوزههای مختلف خدماترسانی فعالیت میکند. در کارگروه جهاد سازندگی برای انواع خدمات از قبیل پزشکی، پیراپزشکی، معیشت و... از میان خیران، کادر درمان و علاقهمند خدمت به سادات و سایر مردم استفاده میشود؛ چراکه خدمات این مجمع تنها مربوط به سادات نیست بلکه برای تمام افراد لحاظ میشود. کارگروه دیگری که در مجمع جهانی سادات فعالیت میکند، کارگروه تبلیغات است. این کارگروه با توجه به نیاز عصر جدید به اطلاعرسانی تشکیل شده و قرار است بهزودی به معاونت تبدیل شود. کارگروه بانوان نیز با حضور بانوان فرهیخته و توانمند در مجمع جهانی سادات در حال تشکیل است.
پوشش 50درصدی کشورهای جهان
فعالیت مجمع جهانی سادات تنها مربوط به ایران نیست و این مجمع در سایر کشورهای دنیا نیز فعالیتهای خود را آغاز کرده است. تا به حال در چند کشور، خانههای سادات با حضور تجار و افراد توانمند ایرانی فعال شده است. فعالیت بینالمللی مجمع، بدون سیاسیکاری و با همکاری تجار و فعالان اقتصادی خارج از کشور انجام میشود. در همین راستا خانههای سادات دایر شده و در حال فعالیت است. بهعنوان مثال یکی از خانههای سادات مجمع، در اوکراین فعال بود که بهدلیل جنگ، تعطیل شد. همچنین در کشورهای افغانستان، عراق، کویت، عمان و امارات متحده عربی فعالیتهایی شروع شده و قرار است بیش از ۵۰درصد از کشورهای جهان، زیرپوشش خانه سادات باشند. افزایش این تعداد به شناسایی سادات هر کشور بستگی دارد چراکه یکی از مهمترین اولویت انتخاب سرپرستان مجمع، ساداتبودن آنهاست ولی اعضای دیگر مهم نیست که حتما سادات باشند.
تامین مسکن
مجمع جهانی سادات در حال رایزنی با وزیرمسکن است تا مقدمات پروژه ساختوساز با این وزارتخانه را مهیا کند. مقرر شده در هر استان، اجرای ساختوساز بیش از ۵ هزار واحد مسکونی به خانههای سادات واگذار شود که بهعنوان مجری پروژه به اقتصاد و اشتغال کمک کند و سود آن وارد اقتصاد خانههای سادات خواهد شد. برای شناسایی سادات در کشور نیز بیش از ۳۷هزار دهیار با مجمع ارتباط دارند و عشایر کل کشور نیز در حال سازماندهی و گرفتن آمار هستند. همچنین مکاتباتی با وزارت کشور انجام خواهد شد که ثبت احوال آمار کلی سادات اعم از سادات پدری و مادری را اعلام کند. پیشبینی میشود آمار کل، بالغ بر ۲۰میلیون سادات باشد.