• پنج شنبه 6 دی 1403
  • الْخَمِيس 24 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 26
یکشنبه 11 تیر 1402
کد مطلب : 196179
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2R2DP
+
-

راه را اشتباه رفتیم

یادداشت
راه را اشتباه رفتیم

مسعود اقبالی؛  مدرس فوتبال

اینکه پدیده لمپنیسم خیلی راحت وارد فوتبال می‌شود، نشان می‌دهد که خیلی از افراد به‌‌راحتی و بدون شناخت از ورزش وارد این رشته شده‌اند. البته نکته تأسف‌آور این است که همه‌‌چیز فقط به سکوها و هواداران خلاصه نمی‌شود و در این سال‌ها دیده‌ایم که مربیان فوتبال در کنفرانس‌‌ها یا زمین فوتبال چگونه به هم تاخته‌اند و از آنها شاهد رفتارها و کلام‌های توهین‌آمیز بوده‌ایم. هواداران فوتبال هم با توجه به گسترده بودن رسانه‌ها و حضور در فضای مجازی، به‌راحتی این توهین‌ها را می‌بینند و همین موضوع هم نقش‌ مهمی در ملتهب‌شدن سکوها دارد.
در 2روز گذشته خبر حضور بعضی از اراذل در تمرین استقلال بازتاب وسیعی در رسانه‌ها و بین مردم داشت. نمونه همین آدم‌ها در سال84 که در استقلال فعالیت می‌کردم، حضور داشتند و از آن سال‌ها تا الان هیچ‌چیز تغییر نکرده است. شعبان‌بی‌مخ‌ها دوباره وارد شده‌اند و متأسفانه بی‌اخلاقی در ورزش و فوتبال بیشتر از گذشته شده است. البته همه‌‌چیز را نمی‌توان فقط به ورزش ربط داد؛ شما در جامعه و خیابان‌ها هم می‌بینید که ناهنجاری‌های اجتماعی چقدر زیاد است و این ریشه در مشکلات
 مختلف دارد.
من از دهه50 در این فوتبال بوده‌ام و باید بگویم که این چیزها در آن زمان دیده نمی‌شد. البته روی سکوها ناهنجاری وجود داشت ولی به این شدت نبود و مربیان و بازیکنان هم مثل الان اینگونه به هم بی‌احترامی نمی‌کردند. توهین رفتاری و کلامی با گذشت سال‌ها و دهه‌ها بیشتر شد و هیچ برخورد درستی هم با این مسائل صورت نگرفت. متأسفانه در حال حاضر بسیاری از انتخاب‌ها کارشناسی‌شده نیست و در ورزش خیلی از آدم‌ها جای خودشان نیستند. خیلی از افراد که هیچ تخصصی ندارند، پست‌های مهم ورزشی را در اختیار می‌گیرند و شاید برای نشان‌دادن قدرت خودشان، حتی از اراذل هم استفاده کنند. اینها انگار حکم بادیگارد را دارند و نمی‌توان این حرف را قبول‌کرد‌که مدیران از حضور آنها در زمین تمرین یا ورزشگاه بی‌خبر هستند.
من در این سال‌ها 5بار به کره‌شمالی رفتم ولی هرگز ندیدم که اینگونه به هم توهین کنند. متأسفانه در ایران بی‌اخلاقی و بددهنی رایج شده و امیدی هم برای از بین رفتن این ناهنجاری وجود ندارد. خیلی‌ها هم به استادیوم یا زمین تمرین می‌روند تا درگیری‌های ذهنی خودشان را خالی کنند ولی بحث اصلی این است که در محیط فوتبال باید با این رفتارها برخورد شود. در این سال‌ها بارها حکم‌های مختلفی در مورد بی‌اخلاقی در ورزش داده شده ولی خیلی زود این حکم‌ها شکسته شده و هیچ برخوردی هم صورت نگرفته است. در ورزش باید از آدم‌های درست در جای خودشان استفاده کنیم. خیلی مواقع با بی‌اخلاقی‌ها برخوردی نشده و قبل از اینکه بخواهیم روی سکوها یا تمرینات این بی‌اخلاقی‌ها را پاکسازی کنیم، اول از همه باید این کار در فدراسیون، هیأت فوتبال، سازمان لیگ و باشگاه‌ها صورت بگیرد.
ما بیش از 20رئیس فدراسیون عوض کرده ایم و حالا در سال2023 به‌جایی رسیده‌ایم که لات‌ها در محیط ورزش جولان داده و در تمرین یک باشگاه بزرگ، مردم را کتک می‌زنند. ما راه را اشتباه رفته‌ایم چون از افراد متخصص در جای خودشان استفاده نکرده ایم. وقتی یک مدیر از ورزش و فوتبال آگاهی نداشته باشد، چگونه می‌توان انتظار داشت این بی‌اخلاقی‌ها از بین برود؟ در ورزش ما بی‌قانونی خودش یک قانون است و هیچ وقت اراده‌ای برای مبارزه با فساد و بی‌اخلاقی‌ها وجود نداشته است.‌

این خبر را به اشتراک بگذارید