• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
یکشنبه 4 تیر 1402
کد مطلب : 195564
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JZzDg
+
-

پلتفرم‌ها محدود نمی‌شوند

دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی: رسانه ملی قرار نیست دست و پای پلتفرم‌ها را ببندد

گزارش
پلتفرم‌ها محدود نمی‌شوند

فهیمه پناه‌آذر- روزنامه‌نگار

شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در جلسه‌ای تصویب کرد وظیفه نظارت در حوزه سکوهای صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی طبق قانون اساسی و قوانین موضوعه، برعهده سازمان صداوسیماست. بعد از انتشار این خبر برخی از صنوف به این موضوع واکنش نشان دادند.

مصوبه شورا براساس تقویت پلتفرم‌هاست
برخی معتقدند که رسانه ملی با توجه به ضعف‌هایی که دارد نمی‌تواند پلتفرم‌ها را به‌خوبی اداره کند و برخی نگران این هستند که سرنوشت پلتفرم‌ها مانند سریال‌های تلویزیون محکوم به دیده نشدن، می‌شود، اما دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرده: «مصوبه شورا در راستای تقویت پلتفرم‌ها و شبکه نمایش خانگی است. این جوسازی‌ها درحالی اتفاق می‌افتد که این مصوبه هنوز بیرون نیامده، دوستان بخوانند ببینند به‌نفع‌شان است یا به‌نفع‌شان نیست، این جوسازی‌ و فضاسازی یک نوع عوام‌زدگی است، هنوز برخی مصوبه را ندیده‌اند؛ این مصوبه 6بند دارد و در بند ششم سیاست‌ها و اصول نمایش خانگی مدون شده و ما میدان وسیعی را براساس این سیاست‌ها به پلتفرم‌ها خواهیم داد.»

هدف، رونق شبکه نمایش خانگی است
عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه معنای مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی این نیست که صداوسیما می‌خواهد دست‌وپای پلتفرم‌های نمایش خانگی را ببندد، توضیح داد: «مصوبه‌ای که شورای‌عالی انقلاب فرهنگی داشته دقیقاً مصوبه‌ای در راستای قانون اساسی است؛ یعنی در وهله اول، قانون اساسی مسئولیت صوت و تصویر فراگیر را بر‌عهده صداوسیما گذاشته؛ بنابراین اگر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی غیر از این مصوب می‌کرد، خلاف قانون اساسی بود. نکته دوم این مصوبه، اصلاً معنایش این نیست که صداوسیما می‌خواهد دست‌وپای پلتفرم‌های نمایش خانگی را ببندد یا اجازه فعالیت ندهد؛ به هیچ‌وجه اینطور نیست.» 

تلاشمان برای بهتر شدن است
در چند روز اخیر، برخی از بازیگران و هنرمندان در صفحه مجازی‌شان بعضاً عنوان کردند که به‌خاطر همین مصوبه، مردم به شبکه‌های ماهواره‌ای روی می‌آورند، اما دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی می‌گوید: «اگر فضای شبکه نمایش خانگی رونق پیدا نکند به‌دنبال آن رجوع مردم به ماهواره‌ها اتفاق خواهد افتاد. قطعاً این مصوبه در راستای تقویت نمایش خانگی است؛ یعنی درواقع باید این پلتفرم‌ها رشد و توسعه پیدا کنند و در راستای نیازهای فرهنگی مردم فیلم و سریال بسازند؛ به‌هرحال مهم‌ترین ابزار فرهنگسازی، فیلم و سریال است و این حوزه نباید تضعیف شود.»
جزئیات یک تفاهمنامه  با توجه به اینکه وزارت ارشاد در گذشته مشکلاتی با ساترا بر سر ارائه مجوز داشت، در چند روز اخیر تفاهمنامه‌ای میان ارشاد و رسانه ملی منتشر شده است. بر این اساس، شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده حیطه اختیارات و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی در حوزه صوت و تصویر فراگیر را تصویب کرد. سیاست‌ها و ضوابط حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی، توسط دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و با همکاری صداوسیما و وزارت ارشاد تدوین شد و پس از تأیید در کمیته‌ای متشکل از رئیس صداوسیما، وزیر ارشاد، دبیر شورای‌عالی فضای مجازی، نمایندگان روسای قوا در کمیسیون هماهنگی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، 3نفر از اعضای حقیقی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، 2نفر صاحب‌نظر در حوزه رسانه به انتخاب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و به ریاست دبیر شورا، ظرف مدت 3‌ماه برای تصویب به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌شود. همچنین جزئیات حدود اختیار و تفکیک وظایف وزارت ارشاد و سازمان صدا و سیما در این تفاهمنامه منتشر شده است.

نمایندگانی از وزارت ارشاد
در بخشی از این تفاهمنامه آمده: صدور مجوز، نظارت و بازبینی مقررات تبلیغات در حوزه صوت و تصویر فراگیر بر عهده صدا و سیما است، اما برای عدم‌بروز اختلاف و هماهنگی بین‌دستگاهی، 2نماینده وزیر ارشاد در شورای مربوط به آن حضور خواهند داشت.
از دیگر موضوعاتی که در این تفاهمنامه به آن اشاره شده است: «صدور مجوز، نظارت و رگولاتوری رسانه‌های «کاربر محور» (مانند آپارات) و «ناشر محور«(VODها) و شبکه نمایش خانگی و مجوزها در زمینه تولید سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیونی برعهده صدا و سیماست.» همچنین وزارت ارشاد 2نماینده در هر یک از شوراهای مجوز تولید و مجوز پخش ساترا خواهد داشت. در بخش دیگر این تفاهمنامه آمده است: «تولید و پخش زنده برنامه‌ها و اعطای مجوز و نظارت بر پخش زنده در فضای مجازی برعهده صدا و سیما خواهد بود. همچنین درصورت بروز اختلاف بین 2دستگاه، کارگروهی متشکل از 2نماینده وزیر ارشاد و 2نماینده صدا و سیما به ریاست دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی موضوع را بررسی و جمع‌بندی می‌کنند.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید