برنج ارزان شد، شکر گران
برنج ایرانی 40 درصد و حبوب 15درصد کاهش قیمت داشتهاند، اما شکر کمیاب است
درحالیکه افزایش تدریجی قیمت شکر از ابتدای سال باعث نگرانی مصرفکنندگان شده است، دیگر اقلام خواربار بهویژه برنج طی این مدت شاهد کاهش قیمت بودهاند.
قیمت برنج ایرانی به گفته رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در ماههای اخیر 35تا 40درصد کاهش داشته و حبوب نیز بعد از جهشی که اردیبهشتماه در قیمت آنها رخ داده، روند کاهش قیمت را درپیش گرفتهاند.
رضا کنگری در گفتوگو با همشهری در اینباره گفت: دپوی مقدار قابل توجهی برنج در انبارها از سال گذشته و نزدیک شدن به فصل برداشت امسال، باعث شده در بازار برنج، همه فروشنده باشند و از خریدار خبری نباشد؛ به همین دلیل شاهد کاهش 40درصدی قیمت برنج ایرانی در بنکداریها هستیم و در حال حاضر برنج درجه یک هاشمی گیلان که شب عید کیلویی 115هزار تومان قیمت داشت در عمدهفروشیها 80 تا 85هزار تومان به فروش میرسد. بهگفته وی، کف و سقف قیمت عمدهفروشی برنج ایرانی اکنون 37 و 85هزار تومان است و قیمت برای مصرفکننده در خردهفروشیها باید حداکثر 15درصد بالاتر از این مبلغ یعنی 43تا 98هزار تومان باشد. حبوب نیز از ابتدای سال در برخی اقلام با افزایش قیمت خیرهکنندهای مواجه بودهاند تا جایی که بهطور مثال لوبیا قرمز در 3 ماه اخیر کیلویی 28هزار تومان گران شد.
رئیس اتحادیه بنکداران از کاهش 15درصدی قیمت این اقلام در 2 هفته اخیر خبر داد و افزود: اردیبهشتماه حبوب افزایش قیمت سنگینی داشتند، اما از آنجایی که توان خرید و تقاضا رو به کاهش رفته است، اخیرا شاهد کاهش قیمت این اقلام هستیم و این کاهش احتمالا ادامه خواهد یافت. بهدنبال گرانی قیمت حبوب، وزن بستهبندی حبوب شرکتی در بعضی برندها از 900گرم به 750گرم کاهش یافته است.
کمبود شدید شکر
در 2ماه گذشته خبرهایی درباره افزایش قریبالوقوع قیمت روغن به گوش میرسید و در هفتههای اخیر نیز تعدادی از برندها تا 30درصد گران شدند. قیمت شکر نیز از ابتدای سال با افزایش همراه بوده و بستههای 900گرمی شکر 45هزار تومان در سوپرمارکتها به فروش میرسد. در فروشگاههای بزرگ نیز کمبود شکر بسیار محسوس و قفسه شکر در این فروشگاهها اغلب خالی است. کنگری درباره وضعیت کنونی این دو محصول گفت: روغن ازجمله محصولاتی است که در بنکداریها شاهد ثبات در قیمت آن هستیم و تنها کالایی که وضعیت نگرانکنندهای دارد شکر است. وی افزود: بنکداریها با کمبود شدید شکر مواجهند، این کالا توزیع نمیشود و قیمت عمدهفروشی این محصول به 35تا 40هزار تومان رسیده است. بهگفته کنگری، مسئولان دلیل توزیع نشدن شکر را نبود بار عنوان میکنند. دولت نرخ مصوب هرکیلو شکر را برای عمدهفروشی
25 هزار و برای مصرفکننده 28هزار تومان اعلام کرده، اما در بازار آزاد قیمت این کالا به حدود50هزار تومان رسیده است.
مکث
آشفتگی در قیمت تخممرغ
درحالیکه گفته میشود قیمت تخممرغ در بعضی مناطق تهران نسبت به روزهای گذشته کاهش پیدا کرده و به شانهای 90هزار تومان رسیده در دیگر مناطق، قیمت این کالا تغییری نداشته و همچنان بین 110تا 120هزار تومان به فروش میرسد. قیمت مصوب تخممرغ براساس اعلام کارگروه تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی کیلویی 56هزار تومان تعیین شده که بر این اساس هر شانه 30تایی با وزن 1.8تا 2کیلوگرم بین 100 تا 112هزار تومان قیمت خواهد داشت. این کالا بهطور معمول براساس نوع بستهبندی قیمت متفاوتی دارد؛ کمااینکه هفته گذشته اتحادیه مرغداران میهن، نرخ مصوب تخممرغ با بستهبندی 30تایی را 119هزار تومان تعیین کرد و در حال حاضر نیز بستههای طلقی 20عددی تخممرغ در فروشگاهها و سوپرمارکتها 100هزار تومان قیمت خوردهاند. با اینحال قیمت تخممرغ در نیمه اول سال و فصول گرم با توجه به کاهش تقاضا بهطور معمول سیر نزولی دارد و انتظار میرود در هفتههای پیش رو شاهد کاهش نسبی قیمت این محصول باشیم.