• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 22 خرداد 1397
کد مطلب : 19462
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/EKlW
+
-

اگرفرزند کم‌توان دارید و قصد بچه‌دار شدن مجدد، حتما این مطلب را بخوانید

از دوباره تجربه کردنش می‌ترسم

از دوباره تجربه کردنش می‌ترسم


ترس از بچه‌دار‌شدن مجدد یکی از نگرانی‌های والدینی است که یک فرزند معلول دارند. به گزارش همشهری بسیاری از آنها با وجود اینکه دوست دارند لذت شیرین پدر یا مادر شدن را دوباره، آن هم با تولد یک فرزند سالم تجربه کنند مدام آن را به تعویق می‌اندازند یا به کل از آن منصرف می‌شوند. درست است که بنا به یکی از دلایل ارثی یا محیطی، فرزندی کم‌توان به دنیا آورده‌اید اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی می‌توانید اقدامات، پیشگیری‌ها و احتیاط‌های لازم را به عمل آورید و زمینه بچه‌دارشدن مجدد را فراهم کنید؛ بنابراین اگر با وجود داشتن یک یا 2فرزند معلول مایلید و قصد دارید فرزند دیگری به دنیا بیاورید حتما نکات زیر را با دقت بخوانید و توصیه‌ها و راهکارهای پیشنهادی را اجرا کنید.

 علت و منشأ اصلی معلولیت فرزندتان را شناسایی کنید. معمولا علل معلولیت یا وراثتی است یا بر اثر مشکلات پیش از بارداری، هنگام بارداری و حین زایمان، سوانح یا بیماری‌ها به‌وجود می‌آید.

وراثت: یکی از عوامل مهم متولد شدن کودک معلول وراثت است؛ به این صورت که زمینه وراثتی بیماری و معلولیت در پدر یا مادر و یا نسل‌های قبل از آن وجود داشته و از طریق آنها به فرزندشان منتقل شده است. بنابراین اگر علت و منشأ بیماری و معلولیت فرزندتان ارثی و ژنتیک است قبل از اینکه تصمیم به بچه‌دارشدن مجدد بگیرید حتما به یک پزشک متخصص ژنتیک مراجعه کنید و اقدامات و توصیه‌های لازم را به‌کار بگیرید.

مشکلات بارداری و پیش از بارداری: مرحله پیش از شکل‌گیری نطفه و همچنین دوران بارداری نیز در سالم یا ناقص بودن نوزاد نقش مهمی دارد و منشأ اصلی بسیاری از معلولیت‌ها در این دوران به‌وجود می‌آید که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

سن مادر: حاملگی در سنین بالا یا سنین پایین می‌تواند مشکلات متفاوتی ایجاد کند که در سلامت یا بیماری فرزند مؤثر است.

تغذیه: تغذیه والدین به‌خصوص مادر، قبل و حین بارداری روی سلامت جنین می‌تواند تأثیر بگذارد.

بیماری: ابتلای یکی از والدین به بعضی بیماری‌ها به‌خصوص مادر، آن هم در دوران بارداری، در سلامت فرزند نقش مهمی دارد.

اعتیاد: اعتیاد والدین به‌خصوص اعتیاد مادر در دوران بارداری می‌تواند اثرات سوء و مخربی روی سلامت جنین بگذارد.

فشار و ضربه: ایجاد فشار و وارد شدن ضربه به شکم مادر در دوران بارداری در درجه اول سبب سقط جنین و در درجه بعدی سبب آسیب و ایجاد نقص در جنین می‌شود.

هیجان و فشار روانی: شرایط روحی و موقعیت و شرایط محیط زندگی مادر روی جنین اثر می‌گذارد.

گرایش‌های والدین: خانواده و مخصوصا مادری که از بارداری و دارای فرزند شدن خوشحال است و آن را برای خودش خوشبختی تلقی می‌کند از آرامش خاطر مطلوبی در دوران بارداری برخوردار خواهد بود و فرزند سالم‌تری به دنیا خواهد آورد.

بسیاری از معلولیت‌ها از نامساعد بودن شرایط جنین نشأت می‌گیرد؛ از این‌رو شما به‌عنوان مادری که تجربه تولد یک فرزند معلول را هم دارید اگر قصد بچه‌دارشدن مجدد دارید بدانید که مسئولیت بسیار سنگین و حساسی را در دوران بارداری به‌عهده دارد. کوچک‌ترین اهمالی در این زمینه ممکن است مشکلات و خطرات جبران‌ناپذیری  به بار بیاورد و سلامت فرزندتان را به خطر بیندازد.

مسئولیت تأمین رفاه همه‌جانبه مادر باردار برعهده خود او و نزدیکانش، به‌ویژه همسرش است. ایجاد یک محیط امن و سالم و زندگی مطلوب به دور از تنش و هیجانات ناخوشایند برای مادر باردار از بسیاری از معلولیت‌ها و بیماری‌های مادرزادی جلوگیری می‌کند.

مشکلات حین زایمان: برخی از معلولیت‌ها، بیماری‌ها و نواقص هنگام زایمان به‌وجود می‌آید؛ از این‌رو فرایند زایمان نه‌تنها یک عمل ساده و بی‌اهمیت نیست بلکه بسیار مهم است و سلامت مادر و کودک کاملا به آن بستگی دارد و کوچک‌ترین غفلت و سهل‌انگاری ممکن است لطمه‌های جبران‌ناپذیری به کودک یا مادر وارد سازد؛ به‌عنوان مثال فشار وارده بر سر نوزاد بر اثر استفاده از دستگاه‌هایی که سر نوزاد را با آن بیرون می‌آورند می‌تواند کم‌هوشی، صرع و نقایص دیگر را در نوزاد به‌وجود آورد. همچنین نرسیدن اکسیژن کافی به نوزاد می‌تواند سبب ایجاد فلج مغزی شود؛ بنابراین اگر معلولیت فرزند شما بر اثر آسیب‌هایی بوده که هنگام زایمان رخ داده، در زایمان‌های بعدی لازم است که مراحل زایمان تحت نظر پزشکان متخصص با مراقبت‌ها و اقدامات پیشگیرانه لازم انجام گیرد تا از بروز معلولیت‌ها پیشگیری شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید