ممکن ساختن ناممکن ها
مرضیه حقخواه-کارشناس کتاب نوجوان
فکر کنم امتحانات مهمترین خبری باشد که فعلاً با شماست؛ البته به غیراز نمایشگاه کتابی که برگزار شد و تمام شد و رفت تا سال دیگر؛ که اگر کتابخوان باشید این خبر هم برایتان مهم و پررنگ است.
یادتان است که دفعهی پیش قرار شد هربار برویم سراغ یک کتاب و با آن آشنا بشویم؟
کتابی که میخواهم امروز دربارهاش صحبت کنم هم البته بیربط به درس و مدرسه نیست. شخصیت اول کتاب، اَلی یک دختر دانشآموز است که مشکلی اساسی با درس خواندن دارد. برای همین در این چند سال اخیر، چند باری مدرسهاش را عوض کرده است. تابهحال شده که شما هم بهخاطر یک مسئله ی کوچک که بهدلیل ناشناخته بودن، توسط دیگران بزرگ جلوه داده میشود، از بودن در جمع دوستان و دانشآموزان احساس معذب بودن کنید؟ اَلی هر بار در مدرسهی جدید بهدلیل مسئله کوچکش، با معلمها و دانشآموزان به مشکل برمیخورد. برای همین مجبور میشود مدرسهاش را عوض کند و از صفر شروع کند. ولی هر بار روز از نو و روزی از نو...
این بار اما فرق دارد. اَلی در این مدرسه ماندگار میشود. باز هم بیایید و بهخودتان فکر کنید. تابهحال شده که یک نفر از بین هزاران نفر باشد که درد شما را بفهمد و نهتنها این، بلکه علاج آن را هم بداند؟ خبر خوب اینکه در این داستان هم یک نفر با این ویژگیها پیدا شده است. آقای دنیلز شده فرشتهی نجات اَلیِ قصه ما؛ کسی که با او میشود ناممکنها را ممکن ساخت! اَلی که تابهحال مشکل خود را همچون پرواز ماهی روی درخت محال میدید حالا دیگر با کمک آقای دنیلز میداند که میتواند مثل ماهیهای دیگر آزادانه و پر از اعتماد به نفس در آب شنا کند و نیازی نیست غصه بخورد که چرا مثل پرندگان پر ندارد. مشکل اَلی چیست و چگونه این مشکل را حل میکند؟ کتاب «ماهی روی درخت» را بخوانید تا بتوانید به جواب این سؤال برسید!
تازه! من یک پیشنهاد دیگر هم برای شما دارم. این کتاب را بعد از تهیه کردن و خواندن به کتابخانهی مدرسه اهدا کنید. خدا را چه دیدید! شاید به درد دانشآموزان دیگر و یا حتی معلمها هم بخورد. خیلی یواشکی به شما بگویم که آقای دنیلز میتواند الگوی خوبی برای بعضی معلمها باشد!!