اتصال ۹۲ درصد روستاهای دورافتاده به شبکه ملی اطلاعات
طبق گفته وزیر ارتباطات طی ۲۰ماه گذشته و با تلاش بسیار، 4هزار روستا در مناطق دورافتاده و صعبالعبور به اینترنت پرسرعت متصل شده است. به این ترتیب آمار روستاهای بالای ۲۰خانوار کشور که به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند به ۹۲درصد رسیده است.
به گزارش ایسنا، از اواخر سال۱۳۸۴ طرح شبکه ملی اطلاعات مطرح شده و کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت مهمترین دلیل پیادهسازی آن عنوان شده بود. در سند ضرورت تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات ذکر شده که این شبکه بهعنوان زیرساخت ارتباطی کل فضای مجازی و همه شبکههای کشور است. این شبکه از زیرساختهای ارتباطی با مدیریت مستقل کاملا داخلی، شبکهای حفاظتشده نسبت به اینترنت و شبکهای با امکان عرضه انواع محتوا و خدمات ارتباطی سراسری برای آحاد مردم تشکیل شده است. شبکه ملی اطلاعات در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی کامل از دیگر اقدامات آموزشی، حقوقی و قضایی به نحو مطلوب و مطمئن تامینکننده نیازهای ارتباطی برای انواع ذینفعانی است که حداقل یکی از آنها در داخل کشور قرار دارد و امکان ارائه انواع خدمات و محتواهای فضای مجازی در حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و دفاعی را در کشور فراهم میکند.
همچنین در سند ضرورت تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، بر ایجاد شبکهای با قابلیت برقراری ارتباطات امن و پایدار میان دستگاهها و مراکز حیاتی کشور و میزبانی داخلی درصورت نبود شبکه جهانی اینترنت تأکید شده است.
در سالهای بعد از ۱۳۸۴ عملا اجرای این طرح با کندی صورت میگرفت تا اینکه در دولت یازدهم، اجرای این طرح پیگیری و درنهایت در اواخر همان دولت اعلام شد که فازهای اول، دوم و سوم آن افتتاح و رونمایی شد. اما با روی کارآمدن دولت سیزدهم اهتمام بیشتری به این پروژه شد. بهگونهای که طرح شتاب بخشی به روند اجرای شبکه ملی اطلاعات از ابتدای پاییز سال۱۴۰۰ آغاز شد و همچنان هم در مرحله اجرا قرار دارد.
در سال گذشته، تحقق شبکه ملی اطلاعات در صدر برنامههای وزارت ارتباطات قرار داشت و برای اینکه این پروژه مهم محقق شود همه منابع وزارتخانه بسیج شد. اولویت اول وزارت ارتباطات تحقق شبکه ملی اطلاعات در لایههای مختلف است و شورای راهبردی توسعه شبکه ملی اطلاعات با مسئولیت وزیر ارتباطات شکل گرفته و هرهفته جلسه برگزار میکند.