• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
جمعه 5 خرداد 1402
کد مطلب : 191934
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/1jBGG
+
-

پاداش نامرئی!

فدراسیون بین‌المللی فوتبال سرانجام میزان دقیق پاداش بازیکنان حاضر در جام‌جهانی و فرمول محاسبه این پاداش‌ها را اعلام کرد؛ رقمی که با اعلام فیفا باید به باشگاه‌های مختلفی که در جام‌جهانی نماینده داشته‌اند، پرداخت شود. این رقم چگونه محاسبه می‌شود؟ کدام باشگاه‌های ایرانی از این پاداش بیشتر از دیگران سود می‌کنند؟ آیا اصلا پولی دست باشگاه‌های ایرانی را می‌گیرد یا باز هم این پول‌ها به اسم ایران در حساب فیفا بلوکه می‌مانند؟

  روزی 11هزار دلار
فیفا در مجموع 209‌میلیون دلار برای پاداش باشگاه‌ها در جام‌جهانی کنار گذاشته و این رقم با توجه به حضور 837بازیکن در جام‌جهانی به باشگاه‌ها تعلق می‌گیرد. اینکه هر بازیکن چقدر در جام مانده باشد، روی میزان این پاداش مؤثر است. براساس محاسبه فیفا، هر بازیکن به ازای هر روز حضور در جام چیزی نزدیک به 11هزار دلار یا به شکل دقیق‌تر 10هزارو950دلار دریافت می‌کند. زمان حضور در جام نیز از تاریخ اعزام تا فردای آخرین بازی اعلام می‌شود. این زمان برای تیم ملی ایران بیست‌و‌سوم آبان تا دهم آذر‌ماه است. در حقیقت بازیکنان تیم ملی ایران 8روز در این جام حضور داشتند. بر این اساس هر بازیکن تیم ملی ایران 197هزارو100دلار و تیم ملی ایران درمجموع 4میلیون‌و927هزار دلار پاداش خلق کرده است. جالب اینکه اگر کی‌روش به جای 25بازیکن، با فهرست کامل 26نفره به جام رفته بود، پاداش تیم ملی بیشتر هم می‌شد.

  بیشترین سود برای قرمزها
پرسپولیس 4ملی‌پوش در جام‌جهانی داشت، استقلال و سپاهان هم به‌ترتیب 3 و 2 نماینده در جام داشتند. با این حال، فقط یک‌سوم پاداش هر بازیکن، سهم باشگاهی است که او در سال منتهی به جام‌جهانی آنجا بازی کرده است. یک‌سوم پاداش برای باشگاهی است که بازیکن یک سال قبل از جام‌جهانی در آن بازی کرده و یک‌سوم هم به باشگاهی تعلق دارد که بازیکن 2سال قبل از جام‌جهانی در آن حاضر بوده است. مثلا یک‌سوم پاداش ابوالفضل جلالی به باشگاه سایپا می‌رسد. با همین فرمول، پرسپولیس به‌خاطر حضور شجاع خلیل‌زاده، کنعانی و احمد نوراللهی در جام نیز پاداش دریافت خواهد کرد. آنها در بین تیم‌های ایرانی بیشترین سود را از این ماجرا می‌برند.

  پول هست، اما نیست!
طبیعتا این پاداش باید سهم تیم‌های باشگاهی ایرانی شود. خود فیفا هم تأکید کرده که این پاداش به‌هیچ‌وجه متعلق به فدراسیون یا بازیکن‌ها نیست و به‌خود باشگاه‌ها تعلق دارد. با وجود این، احتمالا این پول هم به فهرست پول‌های بلوکه‌شده ایران در فیفا اضافه می‌شود. در حقیقت باشگاه‌ها فعلا نمی‌توانند روی این رقم حساب کنند و در بهترین حالت، شاید بتوانند بخشی از بدهی‌شان را با موافقت فیفا از این حساب پرداخت کنند. این اتفاق قبل از این نیز بارها برای فوتبال ایران تکرار شده است.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید