گشتی در خانه موزه شهید مطهری به بهانه هفته گرامیداشت معلم
یادگار معلم شهید
وقتی صحبت از جایگاه معلم و استادان شاخص بهمیان میآید، ناخودآگاه نام شهید مطهری به ذهن متبادر میشود؛ استاد متفکر و روحانی مبارزی که از برجستهترین علمای اسلامی در قرن معاصر بوده و آثار فاخر و متعددش مؤید این موضوع است. به مناسبت سالروز شهادت این معلم گرانقدر سری به خانه موزه او زدهایم. جایی در قلب خیابان شریعتی، خیابان دولت، نبش کوچه صدر، که روزگاری میزبان بسیاری از جلسات فکری و فعالیتهای انقلابی استاد بوده و بسیاری از شخصیتهای مبارز انقلاب اسلامی در آن رفت وآمد داشتهاند.ناگفته نماند این خانه به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران پس از آمادهسازی و تجهیز در اردیبهشت سال ۱۳۸۶ گشایش یافت.
این خانه موزه ۴۵۵ مترمربع مساحت و ۳۰۰ متر زیربنا دارد. خانه در 2طبقه بنا شده است که در طبقه اول دستنوشتهها و وسایل شخصی شهید مطهری و در طبقه دوم کتابهای آن شهید به نمایش درآمده است. طبقه دوم این خانه سر و شکل کتابخانه و اتاق قرائت بهخود گرفته است.
عکسهایی از استاد در اتاق و پذیرایی ؛ بیش از همه عکس استاد با علامه طباطبایی و حضرت امام(ره) چشمنوازی میکند که نشان از قدرشناسی علامه از استاد دارد. شاگردی که از امام(ره) و علامه فراوان آموخته است و به نوعی به فرزند استادان خود مبدل شده است
مدارک هویتی استاد شهید در موزه
بنز قدیمی سرمهای رنگِ شهید مطهری هنوز هم گوشه حیاط پارک است و حالا محفظهای شیشهای آن را محاصره کرده است.
خانهموزه استاد مطهری هماکنون بهعنوان یکی از مراکز مدیریت فرهنگی و هنری منطقه 3سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و با اهداف شناسایی، گردآوری، ساماندهی، معرفی و نگهداری از میراث ارزشمند شهید استاد مطهری و همچنین فراهمآوردن فضا و محیطی مناسب برای مطالعه و پژوهش در زمینه دینپژوهی فعالیت میکند
در این خانه کتابهای بیشمار استاد در کنار هم قرار گرفتهاند تا همه پرکاریهای استاد یک جا به چشم بیاید. عمامه استاد و عبای شتری رنگ معروفش در ویترینها جاخوش کردهاند. حتی برای اسلحه ضارب استاد هم اینجا جایی تعبیه شده است.