• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
پنج شنبه 14 اردیبهشت 1402
کد مطلب : 190808
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjAkk
+
-

استریت فودهای ایران و تایلند

جزبز یا جغور بغور و دیگر هیچ

جزبز یا جغور بغور و دیگر هیچ

غذای خیابانی پدیده‌ای نیست که به یک شهر یا کشور خاص تعلق داشته باشد و به بخش جدانشدنی گردشگری خوراک یا به قول فرنگی‌ها «گاسترونومی» تبدیل شده است. میل گردشگران برای تناول‌کردن غذاهای خیابانی صرفا به‌خاطر ارزانی و مقرون به صرفه بودن این غذاها نیست، بلکه به‌عنوان یک سنت و خرده‌فرهنگ در بسیاری از جوامع جاافتاده و این سنت در شهرهای توریست‌پذیر هم رونق دوچندانی دارد. از ایالت‌های پرزرق و برق آمریکا تا شهرهای شلوغ و پرازدحام شرق آسیا به جایی برای عرضه غذاهای خیابانی تبدیل شده و شهرهای دور و نزدیک کشور خودمان هم از قافله عقب نمانده‌اند؛ مثل تبریز که سرآشپزهای ماهر و غذاهای خیابانی این شهر تاریخی در میان گردشگران خارجی محبوبیت فراوانی دارد.

پایتخت غذاهای دریایی
تایلند یکی از کشورهای توریستی است که هر سال میلیون‌ها گردشگر خارجی به این کشور سفر می‌کنند؛ به همین‌خاطر رستوران‌های تایلندی بهترین و لذیذترین غذاها را به مشتری‌ها ارائه می‌دهند، اما غذا خوردن در خیابان‌، بخش جدایی‌ناپذیر سفر هر توریست خارجی است. در خیابان‌های بانکوک، انواع و اقسام سوپ‌، پیش‌غذا، سالاد و دسر با قیمت‌های ارزان به مشتری‌ها عرضه می‌شوند. «پاد تای» یکی از غذاهای محبوب و سنتی تایلند است که در جریان جنگ جهانی دوم به غذای ملی تبدیل شد. این غذای مقوی که در سال 2011 به‌عنوان پنجمین غذای محبوب گردشگران خارجی انتخاب شد، در خیابان«خائوسان» بانکوک در دسترس گردشگران خارجی است. ماده‌ اصلی پاد تای «نودل برنج» است که آن را با پنیر توفو و نیمرو مخلوط می‌کنند و بعد از اضافه کردن شکر، فلفل قرمز، سیر یا پیاز، میگوی خشک، سس ماهی و تمبر هندی طعم‌دار می‌شود. اسپرینگ رولز یکی دیگر از غذاهای خیابانی و اصیل تایلندی‌ها به شمار می‌آید که در دکه‌های خیابان خائوسان سرو می‌شود و در میان ایرانیان هم طرفداران زیادی دارد. آشپزهای تایلندی برای تهیه این غذا، گوشت خوک یا میگو را با ادویه‌ها و سبزی‌های مختلف طعم‌دار می‌کنند و آن را داخل خمیری به نام فیلو که از خمیرهای اصیل تایلند است، می‌پیچند و سرخ می‌کنند. به‌خاطر غذاهای خوشمزه خیلی از گردشگران خارجی بانکوک را مرکز غذاهای خیابانی در شرق آسیا می‌دانند.

طعم واقعی یک خوراک
تبریز را با یکی از لذیذترین غذاهای ایرانی یعنی کوفته تبریزی، می‌شناسند و امضای تبریزی‌ها پای این غذای سنتی دیده می‌شود، اما سراغ سایر غذاهای خوشمزه‌ای را که دستپخت آشپزهای ماهر تبریزی است باید در خیابان‌های این شهر بگیرید. یکی از غذاهای خیابانی تبریز «جزبز» یا همان «جغور بغور» است که شباهت زیادی به واویشکای گیلانی‌ها دارد. این غذای خوشمزه از ترکیب جگر سفید و روده گوسفند چرخ شده تهیه می‌شود و عطر و طعم خاصی دارد. تبریزی‌ها برای تهیه جغور بغور ابتدا پیاز را سرخ می‌کنند و سپس جگر، ادویه‌های معطر و گوجه خرد شده را به آن می‌افزایند. راز خوشمزگی جغوربغورهای تبریز در استفاده از سبزی‌های معطر است که بیشتر آنها توسط افراد محلی و در مناطق روستایی برداشت می‌شود. این خوراک خوشمزه خیابانی را می‌توانید اطراف بازار تبریز پیدا کنید. با این حساب اگر یک روز گذرتان به بازار تاریخی تبریز افتاد، علاوه بر خرید و دیدن بنای تاریخی این محل، سری هم به حجره‌های کوچک اطراف بازار بزنید و یک پرس جغوربغور تبریزی هم سفارش بدهید. جگر بارساق هم خوراکی کاملا مشابه جزبز است و از مخلوط جگر و روده گوسفند با اضافه‌کردن پیاز، گوجه و فلفل تهیه می‌شود. یادتان باشد که خوردن یک لیوان دوغ محلی با غذاهای خیابانی یکی از سنت‌های مردم تبریز است. پس بهتر است این موضوع را هنگام خوردن یک وعده غذای خیابانی رعایت کنید.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید