• پنج شنبه 28 تیر 1403
  • الْخَمِيس 11 محرم 1446
  • 2024 Jul 18
چهار شنبه 6 اردیبهشت 1402
کد مطلب : 190021
+
-

جوابیه

رضا لاری‌پور، مشاور رئیس‌کل و مدیرکل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام‌پزشکی در پاسخ به گزارش همشهری با عنوان «سال سخت فراریان از مالیات» جوابیه‌ای ارسال و اعلام کرده:«به تأیید سازمان امور مالیاتی جامعه پزشکی یکی از منظم‌ترین و قانون‌مدارترین مودیان مالیاتی است و پرداخت مالیات جامعه پزشکی روند افزایشی هم داشته است». در متن این جوابیه آمده: پیرو انتشار گزارشی در آن روزنامه به تاریخ ۲۵ اسفند‌ماه ۱۴۰۱ تحت عنوان «سال سخت فراریان از مالیات» که به ‌صورت خلاف واقع و با محتوای کذب و اتهام‌زنی علیه جامعه پزشکی تحریر شده، لازم است مطابق ماده ‌۲۳ قانون مطبوعات نسبت به انتشار جوابیه با همان حروف و در همان صفحه اقدام لازم را مبذول فرمایید.
سخن را روی با صاحبدلان است...
١) و اذا حکمتم بین‌الناس ان تحکموا بالعدل
چون در میان مردم به داوری نشینید، به عدل داوری کنید.
پربیراه نخواهد بود اگر روزنامه‌نگار را در مقام دریافت حقیقت با قاضی مقایسه کنیم که هر دو با رعایت عدل و انصاف به داوری می‌نشینند و نه فقط توصیف می‌کنند!
متأسفانه نگارنده متن صدرالاشاره و پیش از این نیز آن روزنامه بدون ارائه هرگونه سند و مدرکی صرفاً مستفاد از مصاحبه فرد یا افرادی به جامعه پزشکی کشور تاخته است. اینکه هدف از این نحو نگارش و یا پرداختن به موضوع اساساً چه هدفی را دنبال می‌کند، در این مقال نمی‌گنجد. از یک طرف مهاجرت پزشکان را دروغ می‌خواند و از طرفی آنها را فراریان بزرگ مالیاتی می‌داند.
۲) رهبری معظم انقلاب (مدظله) بارها در سخنان خود بر ارزشمندی و اهمیت حقوق حرفه‌ای جامعه پزشکی و مسئله سلامت به‌عنوان مسئله درجه یک تأکید فرموده‌اند. «واقع قضیه این است که حقوق حرفه‌ای و صنفی پزشک هم باید در درجه اول مورد توجه قرار گیرد... نمونه‌ها از این قبیل زیاد است. کسانی از پزشکان که واقعا مثل یک فرشته عمل کردند و جا هم دارد که همین جور باشد. ما احتیاج داریم به اینکه مردم به پزشک اعتماد کنند، احترام کنند، او را تکریم کنند، او را تقدیس کنند... یک نکته هم اینکه بله من اعتقادم این است که نظام پزشکی باید مأمن پزشکان باشد ولیکن بیش از آن باید مأمن آبروی پزشکی باشد.» در دیدار با اعضای نظام پزشکی در سال‌های ۷۹ و ۹۳
3) رئیس فعلی سازمان امور مالیاتی در دیدار با رئیس‌کل نظام‌پزشکی و رؤسای قبلی آن سازمان جامعه پزشکی را یکی از منظم‌ترین و قانون‌مدارترین مودیان مالیاتی معرفی کرده به‌طوری‌که پرداختی مالیات جامعه پزشکی نسبت به سال پیش از آن افزایش قابل ملاحظه داشته است؛ حال آنکه در گزارش یادشده برخلاف واقع از صنف پزشک و دندانپزشک به‌عنوان صنف پردرآمد که در صدر فرارهای مالیاتی قرار گرفته‌اند، نام برده شده است.
۴) پرواضح است که یا سازمان امور مالیاتی ناتوان در محاسبه درست و اخذ مالیات حقه صنوف است که چنین مطلبی مورد اشاره آن جریده قرار گرفته و یا بهترین روش برای سرپوش‌گذاشتن بر کمی‌ها و کاستی‌ها در سایر قسمت‌ها نیز هزینه‌کرد از جامعه پزشکی است.
مجموع تعداد پزشکان و دندانپزشکان کشور عددی نزدیک به 200هزار نفر است که با درنظر گرفتن بازنشستگی، فوت، مهاجرت، تغییر شغل و... حدود ۱۶۰هزار نفر در چرخه ارائه خدمات هستند.
بیش از ۸۰درصد خدمات جامعه پزشکی در بخش دولتی ارائه می‌شود که قبل از اینکه پولی به پزشک پرداخت گردد، مالیاتش کسر می‌شود و این رقم بالای ۱۰۰۰میلیارد است.
بیش از ۳۰هزار نفر متعهد خدمت و طرحی و دستیار تخصصی رشته‌های مختلف هستند که با دریافتی ۶ تا ۱۵‌میلیون تومان مالیات آنها قبل از هرگونه پرداخت کسر می‌شود.
بیش از 20هزار نفر اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مستخدمین رسمی دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند که آنها نیز مالیات خود را قبل از دریافت حقوق داده‌اند.
با آنکه پرداخت مالیات از جیب جامعه پزشکی پلکانی بوده و رقم آن از ۴۰درصد نیز تجاوز کرده و بیش از هر صنف دیگری است؛ شنیدن چنین سخنانی و نگارش چنین متن‌هایی شائبه‌هایی بزرگ مبنی بر تخریب یکی از سرمایه‌های مرجع اجتماعی را در اذهان متبادر می‌سازد که به هیچ روی قابل بخشش نیست. معتقدیم ممکن است افرادی در این لباس سفید با عدم‌رعایت شئونات حرفه‌ای، تقدس این حرفه شریف را خدشه‌دار نمایند؛ که در مورد پرداخت مالیات صد‌البته وظیفه سازمان امور مالیاتی است که با محاسبه درست و منطقی و نه براساس آمار مخدوش و محاسبات ذهنی، مالیات حقه ‌کشور را از آنان اخذ نماید و با تدابیر لازم هر نوع راه فرار برای همه اقشار بسته شود. نیاز به یادآوری خدمات ارزنده شاغلین حرف پزشکی در ایام جنگ تحمیلی، دفاع از حریم حرم و دوران شیوع کرونا نیست.
۵) لذا لازم است هم‌اکنون که تعرفه‌های خدمات دفاتر اسناد رسمی ۱۰۰درصد، قیمت دیه انسان ۵۰درصد، نرخ کرایه تاکسی ۴۰درصد، قیمت تجهیزات پزشکی، اجاره‌بهای مطب، حق‌الزحمه منشی و سایر هزینه‌های سرباری چندده‌درصد افزایش یافته است و باوجود تعرفه‌های ناچیز خدمات سلامت قاطبه جامعه پزشکی با جانفشانی و ایثار در اقصی نقاط کشور مشغول خدمت‌رسانی هستند کمی منصفانه قلم بر کاغذ برانیم و رقم مغلطه بر دفتر دانش نزنیم و سر حق بر ورق شعبده ملحق نکنیم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید