• چهار شنبه 28 آذر 1403
  • الأرْبِعَاء 16 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 18
چهار شنبه 16 فروردین 1402
کد مطلب : 188468
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/NxE1K
+
-

از تئاتردرمانی تا حضور در کارگاه‌های آموزشی رایگان

مشاوران دلسوز فراموز

کار خوب
مشاوران دلسوز فراموز

نصیبه سجادی؛ روزنامه‌نگار

سال‌هاست چند پزشک استاد دانشگاه به همراه دلسوزانی دیگر دور هم جمع شده‌ و مراکزی را ایجاد کرده‌اند در همه ‌جای تهران، مخصوص کودکان ٦ تا ١٢‌ساله، دختر و پسر، تا مهارت‌های رفتاری را به آنها آموزش دهند. به این ترتیب، بچه‌ها آموزه‌هایی را یاد می‌گیرند تا در برخورد با مسائلی که هر روز در زندگی با آن روبه‌رو می‌شوند، بدانند باید چگونه عمل کنند تا هم خودشان آسیب نبینند و هم بالطبع آسیب کمتری هم به‌ جامعه وارد کنند.
مرکز فراموز منطقه ٦ در خیابان سیدجمال‌الدین اسدآبادی خانه‌ای است گرم و پربار که سال‌هاست مربیان دلسوز آن به رایگان مهارت دوست‌یابی، کنترل خشم و هیجان، مسئولیت‌پذیری، آداب معاشرت، تغذیه سالم، پیشگیری از اعتیاد، رفتار جرات‌مندانه، پرورش خلاقیت، کنترل هوش هیجانی، پرهیز از تخریبگری و... را در دوره‌های متوالی به‌ کودکان یادآوری می‌کنند تا به‌تدریج در وجودشان نهادینه و طوری عملیاتی شود که وقتی در نوجوانی یا جوانی در میان گروه‌های همسن و سال قرار گرفتند و کاری خلاف سلامت روح و روانشان از آنها درخواست شد به پشتوانه همان آموزه‌ها خجالت و شرم را کنار بگذارند و جرات‌مندانه، از خود دفاع و آسیب‌ها را از خود دور کنند.
به نمونه‌ای از شیوه ارائه این مهارت‌ها هم اشاره‌ای کنیم؛ دانش‌آموزان یکی از مدارس پسرانه که همراه معلم‌شان به این خانه آمده‌اند، در حال تماشای نمایشی هستند که کودکی خجالتی را نشان می‌دهد که نمی‌تواند ساده‌ترین حقش را بگیرد و دومی زرنگ و سر و زبان‌دار با دایره واژگان بسیار است که در نمایش گفته می‌شود به‌خاطر کتاب خواندن زیاد است. تئاتر کودکانه اجرا می‌شود و با زبان نمایش به بچه‌ها می‌گوید که چطور حرف بزنند، حق‌شان را بگیرند و اگر کسی خواسته‌ای نامعقول از آنها داشت، کجا بروند و باقی ماجرا.
فاطمه متین‌خواه، یکی از مشاوران دلسوز این خانه می‌گوید: «در کارگاه‌هایی که برگزار می‌کنیم، مثل کارگاه تئاتر، اتاق علمی، انیمیشن، بازی و... به بچه‌ها آموزش‌های عزت‌نفس و «نه» گفتن می‌دهیم تا اگر در گروه همسال قرار گرفتند به‌خاطر اعتمادبه‌نفسی که پیدا کرده‌اند کاری آسیب‌زا را که دوستانش می‌گویند انجام ندهند و از آنجا خارج شوند. »
او اضافه می‌کند: «مادرانی که فرزندان‌شان را اینجا آورده و متوجه تغییرات مثبت در روحیه و رفتار فرزندان‌شان شده‌اند، بعد از سال‌ها این خانه را رها نکرده و حتی تابستان‌ها هم در اردوها و کارگاه‌های ما شرکت می‌کنند. »


 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :