• سه شنبه 2 بهمن 1403
  • الثُّلاثَاء 21 رجب 1446
  • 2025 Jan 21
سه شنبه 16 اسفند 1401
کد مطلب : 187358
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zmnZ7
+
-

«آقابزرگ» سنگ‌‌بنای بیمارستانی بزرگ را در جنوب شهر گذاشت

وصیتی که ماندگار شد

گزارش
وصیتی که ماندگار شد

مریم قاسمی- روزنامه‌نگار

زمانی‌که مرحوم حاج‌ علینقی غیاثی به فرزندان خود وصیت و سفارش می‌کرد که یک‌سوم دارایی او را به ایجاد مؤسسه خیریه و عام‌المنفعه اختصاص دهند، شاید به فکرش خطور نکرده بود که با این تصمیم سنگ بنای یک بیمارستان بزرگ را در جنوب تهران می‌گذارد. قصه ساخت بیمارستان غیاثی در محدوده محله بهداشت منطقه١٨ به حدود ٧٠سال پیش برمی‌گردد. اکنون پس از گذشت این همه سال، باید بگوییم که وصیت حاج‌علینقی غیاثی معروف به «آقابزرگ» به بار نشسته و اهالی ساکن در این بخش از جنوب شهر تهران، صاحب یکی از بزرگ‌ترین و مجهزترین بیمارستان‌های پایتخت هستند.

بیمارستان فوق‌تخصصی غیاثی با تمام امکانات لازم برای ارائه خدمات متنوع پزشکی به شهروندان، یادگار ارزشمند آقابزرگ است. مهندس ابوالفضل غیاثی در حکم وارث کنونی پدر و مدیرعامل این بیمارستان برای تحقق سفارش و عمل به وصیت او تلاش می‌کند.
اصل و اساس کار از صرف ثلث سرمایه مرحوم علینقی غیاثی آغاز شد. مهندس غیاثی می‌گوید: «او در سال ١٣٣٧ فوت کرد و بیمارستان کنونی ابتدا به شکل یک درمانگاه در سال ١٣۵٠ مورد بهره‌برداری قرار گرفت و در ساختمانی با مساحت ١٢٠٠ متر به‌کار خود ادامه داد. ما قصد داشتیم بنابر سفارش پدر در اینجا بیمارستانی مجهز بنا کنیم اما مسئولان وقت به‌دلیل اینکه فکر می‌کردند در تهران به‌اندازه کافی بیمارستان هست، مجوز ساخت نمی‌دادند. درحالی‌که نص صریح وصیتنامه پدر، به ساختن بیمارستان در این محل اشاره داشت و باید به آن عمل می‌کردیم.»

دریافت مجوز ساخت از وزارت بهداشت‌ وقت
غیاثی از فراز و نشیب ساخت این مجموعه خدمات‌رسان صحبت می‌کند؛ «در سال ١٣٧٤ بالاخره موفق شدیم از وزارت بهداشت وقت مجوز ساخت بیمارستان را بگیریم. ابتدا قرار بود بیمارستان ١٠٠تختخوابی زنان باشد. وقتی احتیاج منطقه١٨ را دریافتیم، تصمیم گرفتیم که بیمارستان ٢۵٠تختخوابی در اینجا تاسیس کنیم و قصد بر این بود که تا ٣٠٠تختخواب امکانات آن را به‌مرور زمان افزایش دهیم. زیربنای این بیمارستان ١٦هزار مترمربع است. تمام این ساختمان‌ها، غیر از ساختمان درمانگاه سابق، تمام بتونی‌ است و مقاومت آن برای حوادث غیرمترقبه، مثل زلزله تا مقیاس 8ریشتر، محاسبه و تضمین شده است.»

 این بیمارستان یک‌ روز تعطیل نداشته
غیاثی یادآوری می‌کند که از زمانی که درمانگاه ساخته شد تا به امروز که با بیمارستان فوق‌تخصصی روبه‌رو هستیم، اینجا یک ساعت هم کار تعطیل نشده است. با تغییرات فضای بیمارستان و افزایش امکانات آن، کادر فنی هم افزایش یافته است. وارث کنونی آقابزرگ می‌گوید: «معتقدیم که طب امروز، ‌به تجهیزات بیشتر از نیروی انسانی نیازمند است. پزشکان برای تشخیص انواع بیماری‌ها و تشخیص به‌موقع آن به امکاناتی همچون آزمایش، رادیولوژی، سی‌تی‌اسکن، ام آرآی و... نیاز دارند. ما در این سال‌ها تلاش کردیم تا تجهیزات مورد نیاز بیمارستان را تکمیل کنیم و درهرحال از این نظر نگرانی نداریم و ساکنان جنوب شهر همه خواسته‌شان را در این بیمارستان دریافت می‌کنند.»

میراث بزرگ آقابزرگ برای مردم
سیدتقی حسینی، از معتمدان باسابقه محله بهداشت، درباره موقعیت و اهمیت بیمارستان غیاثی و یادگار ماندگار آقابزرگ می‌گوید: «بدون تردید نام حاج علینقی‌ غیاثی، بانی اصلی ساخت این بیمارستان در جنوب شهر تهران، تا دنیا دنیاست از یاد و خاطره مردم فراموش نخواهد شد. این بیمارستان میراث بزرگی است که او برای مردم ضعیف جنوب شهر به‌ویژه منطقه١٨ به امانت گذاشته و الحق والانصاف وارثان ایشان طبق وصیت آقابزرگ خیلی هوای اقشار ضعیف و کم‌درآمد را داشته‌اند و‌دارند.»

 واقعا در مضیقه بودیم
محمد محمودیان، از اهالی و کسبه محله بهداشت‌ نیز به نقل از پدرش از اخلاق و منش آقابزرگ صحبت می‌کند و می‌گوید: «حاج علینقی و همسرش آدم‌های بسیار خیر و نیکوکاری بودند. آنها در ابتدا یک مرکز خیریه برای کمک به اقشار ضعیف تاسیس کردند، اما در مقطعی دیدند که ساکنان این بخش از تهران در زمینه خدمات درمانی و پزشکی در مضیقه هستند. بنابراین، در قطعه زمینی ابتدا یک درمانگاه درست کردند و پس از فوتش، وارثان و فرزندان آن مرحوم کار ساخت این بیمارستان را پی گرفتند و با سختی توانستند مجوز آن را بگیرند.»
مریم سماواتی، از ساکنان خیابان شهید رجایی که به‌دلیل ابتلای پدرش به دیابت به‌طور مداوم با این بیمارستان در ارتباط است می‌گوید: «روزی نیست که وقتی به همراه خانواده به بیمارستان غیاثی مراجعه ‌کنیم و با دیدن اسم حاج‌علینقی که بر سر در آن نصب شده برایش فاتحه‌ نخوانیم. چند سال قبل به همت فرزند آن مرحوم که به وصیت آقابزرگ توجه دارد، یک مرکز دیالیز رایگان تاسیس شده که در تهران نمونه ندارد و این بخش دیالیز جان خیلی‌ها را نجات داده است.»‌

 

این خبر را به اشتراک بگذارید