• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 17 بهمن 1401
کد مطلب : 184906
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oYykK
+
-

اسکلت‌های پیش‌ساخته برای زلزله‌زدگان

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اعلام اینکه زلزله ۵.۹ ریشتری خوی در مجموع به ۹ هزار و ۲۵۰واحد مسکونی آسیب وارد کرده، از اتمام آواربرداری واحدها تا پیش از پایان سال‌جاری و تحویل مصالح و اسکلت‌های پیش‌ساخته خبر داد.
وزارت راه و شهرسازی به نقل از اکبرنیکزاد، از پایان برآوردها و ارزیابی‌های میزان خسارت‌های ناشی از زلزله به واحدهای مسکونی روستایی و شهری خبر داد و گفت: براساس برآوردها در زلزله ۵.۹ ریشتری خوی که هشتم بهمن‌ماه سال‌جاری رخ داد، یک‌هزار و ۷۵۰ واحد مسکونی تخریب شدند که نیاز به بازسازی دارند و 7هزار و ۵۰۰ واحد دیگر نیز دچار آسیب شدند که نیازمند تعمیرات هستند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه بنیاد مسکن پیشنهادهای خود را درباره میزان تسهیلات کم‌بهره و بلاعوض در مناطق زلزله‌زده ارائه کرده است، افزود: دولت درباره میزان تسهیلات و وام بلاعوض در هفته جاری تصمیم‌گیری کرده و نتیجه به اطلاع هموطنان می‌رسد.
نیکزاد با اشاره به فعالیت‌های انجام‌شده توسط این بنیاد در همان ساعات اولیه وقوع زلزله، خاطرنشان‌ کرد: برای موضوع آواربرداری، آمارگیری و تشکیل پرونده بازسازی‌ها، ماشین‌آلات و نیروهای بنیاد مسکن از 4استان آذربایجان‌شرقی، زنجان، کردستان و اردبیل از همان ساعت‌های اولیه به مناطق زلزله‌زده گسیل شدند و آواربرداری، آمارگیری، تکمیل پرونده و شروع عملیات اجرایی آغاز شد.
وی با تأکید بر اینکه مسئولان و مردم محلی همکاری مناسبی دارند، از اتمام آواربرداری‌ها تا قبل از اتمام سال‌جاری خبر داد و گفت: بنیاد مسکن کار آواربرداری و ساخت واحدهایی که آواربرداری آنها به اتمام رسیده را از منابع داخلی بنیاد انجام می‌دهد تا پس از مصوبه دولت، تخصیص‌ها به بنیاد مسکن برسد.
به‌گفته نیکزاد، تعدادی از واحدهای مسکونی زلزله‌زده هستند که عملیات آواربرداری آنها به اتمام رسیده و پروانه آن با کمک دهیاران در حال صدور است که از امروز، مصالح ساختمانی، میلگرد، اسکلت و پیچ و مهره به واحدهایی که نیاز به بازسازی دارند و آواربرداری آنها به اتمام رسیده، تحویل می‌شود.

اتصال روستاها به اینترنت پرسرعت
 معاون وزیر ارتباطات از اتصال همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار فاقد ارتباط مناطق زلزله‌زده خوی به اینترنت پرسرعت خبر داد و گفت: دانش‌آموزان روستاهایی که به‌دلیل تخریب مدارس امکان شرکت در کلاس‌های درس را نداشتند، می‌توانند به‌صورت غیرحضوری و برخط فرایند تحصیلی خود را ادامه دهند.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به نقل از رضا باقری‌اصل، معاون امور دولت، مجلس و استان‌های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام خبر تحت پوشش قرار دادن همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار مناطق زلزله‌زده خوی، افزود: در هر ۶روستای فاقد اینترنت مناطق زلزله‌زده شهرستان خوی که به‌دلیل تخریب مدارس امکان آموزش حضوری برای دانش‌آموزان فراهم نبود، با پیگیری‌های انجام شده از مجری طرح توسعه ارتباطات روستایی و با وجود شرایط برفی و سرمای شدید منطقه، تجهیزات تامین و به منطقه اعزام شد. وی گفت: با ارتقای فناوری‌های سایت‌های این روستاها، آنها به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت متصل شدند و هم‌اکنون امکان استفاده دانش‌آموزان از آموزش‌های مجازی و شبکه شاد فراهم است. باقری‌اصل گفت: روستای «استران» نیز که به‌دلیل عدم‌اتصال به شبکه اینترنت پرسرعت در برنامه ساخت سایت توسط ایرانسل قرار داشت، با هماهنگی انجام شده با مدیرعامل ایرانسل در اولویت برنامه قرار گرفت و حفاری انجام و مقرر شد.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: با توجه به سرمای شدید منطقه و نیاز به تامین برق و دسترسی جاده، حداکثر تا نیمه اسفند‌ماه سایت جدید این روستا نیز راه‌اندازی و امکان اتصال به اینترنت پرسرعت برای مردم این روستا فراهم می‌شود. بنا بر این گزارش، در پی اتصال همه روستاهای زلزله‌زده خوی به شبکه اینترنت پرسرعت، با تصویب ستاد مدیریت بحران، مدارس و دانشگاه‌های شهرستان خوی از دیروز ۱۶بهمن‌ماه تا پایان هفته جاری برای آرامش و آسایش خانواده‌ها، غیرحضوری اعلام شد.

کمک فوری بورس به زلزله‌زدگان
فرابورس ایران با بهره‌گیری از بستر تأمین مالی جمعی، اقدام به جمع‌آوری وجوه با هدف کمک به هم‌میهنان زلزله‌زده در خوی کرده است. در اطلاعیه فرابورس آمده است: از تمامی اهالی بازار سرمایه دعوت می‌کنیم با خریداری اوراق نیکوکاری در نماد «زلزله خوی۰۱» از هزار تومان تا هر مبلغ دلخواه به یاری مردم خوی بشتابند. یادمان باشد هر یک از ما با ثبت کوچک‌ترین قدم‌ها برای کمک به هموطنان زلزله‌زده‌مان، گام‌های بزرگی در این راه برمی‌داریم. پذیره‌نویسی اوراق گواهی نیکوکاری «زلزله خوی۰۱» از یکشنبه ۱۶ بهمن به‌مدت ۷ روز کاری انجام شده و خرید اوراق از طریق تمامی کارگزاری‌های عضو فرابورس صورت خواهد گرفت. در اطلاعیه فرابورس ایران در این‌باره اضافه شده است: «فرابورس ایران پروژه تأمین مالی جمعی خیرخواهانه را در سال ۱۳۹۹ و بحران همه‌گیری کرونا تعریف کرده بود و با استفاده از این بستر بیش از ۲۰ میلیارد تومان تأمین مالی موفق برای رفع دغدغه‌های مالی پژوهشگران و تولیدکنندگان تجهیزات پیشگیری و تولید تجهیزات دارویی و درمانی با استفاده از تمام ظرفیت انجام‌شده بود.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید