معرفی کارگاه داستاننویسی مسجد جوادالائمه ع
نویسندگان صاحبنامی اینجا تربیت شدهاند
مریم قاسمی-روزنامهنگار
مسجد جوادالائمه(ع) در محله امامزاده عبدالله(ع)، خیابان شهید برادرانفلاح، یک برنامه ویژه دارد؛ کارگاه داستاننویسی؛ کارگاهی که نام مرحوم استاد «امیرحسین فردی» بر سردر آن یادآور مردی خوشقلم و دوستداشتنی است. این محفل ادبی بیش از ۴۰ سال قدمت دارد و اکنون بچههای قدیم مسجد جوادالائمه(ع) این محفل ادبی را پا برجا نگهداشتهاند و هنوز هم ماهی یکبار در این محل کارگاه قصه و داستاننویسی برگزار میکنند.
مرارتهای داستاننویس نامدار کودک و نوجوان
شاید برایتان جالب باشد که این محفل ادبی در اتاقک کوچکی در پشتبام این مسجد برگزار میشد. مرحوم استاد «امیرحسین فردی»، داستاننویس صاحبنام حوزه کودک و نوجوان، برای رونق این محفل ادبی خیلی زحمت کشید و توانست نوجوانان و جوانانی را که در نویسندگی علاقه و استعداد داشتند، شناسایی و راهنمایی کند. جالب اینکه کارگاه قصهنویسی مسجد جوادالائمه(ع) چنان جذابیتی داشت که گاهی تا نیمههای شب ادامه پیدا میکرد و کسی متوجه گذر زمان نمیشد. گل سرسبد شاگردان استاد فردی در این کارگاه داستاننویسی شهید «حبیب غنیپور» بود که پس از شهادتش بیشتر شناخته شد و حتی چندین جشنواره ادبی به نام این شهید برگزار شد.
چاپ کتاب بچههای مسجد
در این بین جلسههای قصهگویی استاد «بهزاد بهزادپور» که در اوایل دهه ۶۰ در مسجد جوادالائمه(ع) برپا میشد مخاطبان بسیاری داشت. او با چنان حس و حالی قصه میگفت که شنوندگان را مجذوب شخصیتهای داستانی خود میکرد. برنامه این محفل ادبی چنان رونق یافت که در سال ۱۳۵۹ جلد اول کتاب «بچههای مسجد» به چاپ رسید.
پس از مرحوم امیرحسین فردی، استاد «ابراهیم زاهدی مطلق» که یکی از شاگردانش بود، این وظیفه را برعهده گرفت. جلساتی که هماکنون در مسجد برگزار میشود با حضور نویسندگانی مثل «محمد ناصری»، «ناصر نادری»، «حبیب یوسفزاده»، «محمدعلی قربانی»، «مهرداد غفارزاده»، «خسرو باباخانی»، «مجید قلیچخانی»، «مصطفی خرامان»، «مهدی فیضی» و... مخاطبان خوبی دارد. این روزها «محمد ناصری» دبیر شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) است و تلاش میکند مانند گذشته و با همان سبک و سیاق این محفل ادبی ادامه یابد.