• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
شنبه 26 آذر 1401
کد مطلب : 180215
+
-

تهران اقیانوس دارد

فضاهای تفریحی گردشگری خانواده‌محور در تهران توسعه یافته‌اند و باز هم توسعه می‌یابند

سخن نخست
تهران اقیانوس دارد

دیگر نمی‌توان گفت که آخر هفته کجا برویم؛ زمانی که همراه با خانواده از خانه بیرون می‌زدیم و می‌گفتیم که خب حالا کجا برویم و دست آخر انتخابی جز قدم زدن در یک‌پارک، فیلم دیدن در سینما یا موزه‌گردی نداشتیم، تمام‌شده است. اکنون تهران آنقدر فضاهای گردشگری دارد که بتوانیم با مسافتی کوتاه، به یکی از آنها برسیم تا هم چندساعتی سرگرم باشیم و هم در محیط‌های آموزشی و فرهنگی‌شان، چیزهای جدید بیاموزیم.
سینمادوستان و اهالی فرهنگ و هنر ناراحت نشوند، اما شاید وجود همین فضاها یکی از عواملی شده‌اند تا سینماها از تماشاگر خالی شوند؛ چراکه گزینه‌های پیش‌روی خانواده‌های ساکن تهران زیادشده است و انتخاب سخت. واقعیت را نباید انکار کرد؛ مردم به همین راحتی‌ها راضی نمی‌شوند؛ فقط می‌ماند چند نکته:
1 پول: تفریح و گردش پول نیاز دارد. همین که خانواده‌ای بخواهد به گردش تفریحی و آموزشی، یک‌خوردنی مثل بستنی، ساندویچ و پیتزا را ضمیمه کند، باید هزینه‌ای را به لیست مخارج خود اضافه کند. با این حال، جای خوشحالی اینجاست که خیلی از فضاهای گردشگری تهران رایگان هستند.
 علاوه بر این، مجموعه‌های مختلفی مثل برج میلاد، دریاچه شهدای خلیج‌فارس (چیتگر)، باغ پرندگان و فضاهای اراضی عباس‌آباد، برای بخشی از امکانات پولی خود، دائما تخفیف‌هایی را ارائه می‌کنند. تنها کافی است جست‌وجویی در سایت‌های مختلف ارائه تخفیف بزنید تا بلیت‌ها را با تخفیف خریداری کنید.
 2 جنوب شهر: سرانه گردشگری در چند نقطه از شهر تهران هنوز بسیار پایین است. جنوب و بخش‌هایی از شرق پایتخت برخلاف مرکز، شمال و غرب شهر، چندان فضاهای گردشگری، تفریحی، تاریخی و آموزشی بزرگ ندارند؛ به همین‌خاطر است که مدیریت شهری فعلی، تمرکزش را روی مناطق جنوبی تهران گذاشته؛ نشان به آن نشان که بوستان ایرانیان در محدوده خلازیر منطقه19 پس از سال‌ها انتظار، امسال تکمیل شد و به‌عنوان مجهزترین بوستان برای افراد دارای معلولیت به بهره‌برداری رسید. از این دست نقاط در جنوب و شرق پایتخت کم نیستند و می‌توانند فرصتی بی‌نظیر برای احداث بوستان‌های آموزشی، مادر و کودک و فرهنگ‌محور و ایجاد شهربازی و مجموعه‌های ورزشی و آبی-تفریحی با مشارکت بخش خصوصی به‌حساب ‌آیند. شن‌چاله‌های عمیق 400هکتاری منطقه 18زمین‌های وسیعی هستند که گفته می‌شود شهرداری به‌دنبال ساخت استادیوم فوتبال در آنهاست.

3 خانواده‌محوری: مهم‌ترین نکته‌ای که باید درنظر گرفته شود، ایجاد فضاهایی است که بتوانند مناسب حضور خانواده‌ها باشند. اینکه محیط به شکلی طراحی شود تا هر خانواده‌ای بتواند با خیال آسوده به آنجا بیاید، یعنی همه اقشار جامعه فرصت حضور خواهند داشت.
 معماری ایرانی- اسلامی: شاید آموزش در شرایط فعلی از دریچه امکانات سخت‌افزاری مدرن عبور کند، اما روح شهروندان قطعا در فضاهای دارای معماری همخوان با معماری ایرانی- اسلامی به آرامش می‌رسد. برای یک‌بار هم که شده به مجموعه‌های کوشک هنر در عباس‌آباد یا برج طغرل در شهرری سر بزنید. آنچه فرد را توامان به وجد و آرامش می‌آورد، معماری سنتی فضاست. توسعه چنین فضاهایی می‌تواند سازندگان بناها را به استفاده از هنر ایرانی-اسلامی سوق دهد.

4 آموزش‌های دینی: یکی از فقدان‌های شهر تهران، فضاهای گردشگری مذهبی- دینی است. طی 4دهه اخیر، نه‌تنها المان‌هایی مناسب با یک‌پایتخت اسلامی در پایتخت ایران ایجاد نشده، بلکه مجموعه‌هایی که بتواند مستقیم و غیرمستقیم آموزش‌های متناسب با اسلام را با شیوه‌هایی صحیح به فرزندان انتقال دهد، ساخته نشده است. فرهنگسراها به‌تنهایی نمی‌توانند بار این بخش را به دوش بکشند و باید مکان‌هایی در این خصوص با رویکرد رویدادمحوری که سرگذشت یک‌اقدام، اتفاق و حادثه را مرور می‌کنند، احداث می‌شوند. واقعا باید گفت که چه ایرادی دارد آرامستان‌های تهران دارای بخش و امکاناتی مفهومی و ادارکی باشند که در آنها تاریخ و سرگذشت افراد به نسل جدید منتقل شود.

5 نتیجه: فضاهای گردشگری تهران توسعه یافته‌اند و همچنان در حال توسعه هستند که نمونه آخرشان اقیانوس پارک است. در عین حال باید توجه شود که در وهله نخست مجموعه‌های میراثی و تاریخی شهر حفظ شده یا احیا شوند، در وهله بعدی با درنظر گرفتن نیازهای شهروندی امروز، سازندگان دست به ساخت فضاهای همگانی و گردشگری ببرند و در نهایت همه فضاها و ظرفیت‌های گردشگری به‌خوبی معرفی شوند.

تهران اقیانوس دارد
مجموعه تفریحی و گردشگری اقیانوس پارک در منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد واقع شده که در خیابان شهیدی، نبش  خیابان ناوک واقع شده و از 2 مسیر میدان آرژانتین و میدان ونک در دسترس است. اقیانوس پارک که امروز رسما افتتاح شده و شروع به فعالیت می‌کند، از قسمت‌ها و بخش‌های مختلفی از جمله فروشگاه و بخش عکاسی، اوشن سنتر، محوطه بیرونی، آکواریوم بزرگ آب‌شور، پیریشو(ویدئو مپینگ سه بُعدی از اقیانوس)، بانک ژن و زیر دریایی تشکیل شده است. طراحی فضای اقیانوس پارک و بخش‌های مختلف آن به شکلی است که برای هر سطح علمی و هر گروه سنی، جذاب و سرگرم‌کننده و مفید است. چه کودکان خردسال که می‌توانند از فضای رنگی و سازه‌های حیوانات انیماتوریک و آکواریوم لذت ببرند و چه دانشجویان و علاقه‌مندان حرفه‌ای  به ماهی‌ها که می‌توانند از بخش‌های علمی و طبیعی اقیانوس پارک از جمله؛ بانک ژن و ماهی‌های بومی تاکسی درمی شده در محلول‌ها بازدید کرده و از این فضا استفاده کنند.






 

این خبر را به اشتراک بگذارید