ادامه کشورگشایی در اروپا
آیا مراکش پس از فتح بلژیک، اسپانیا و پرتغال موفق به فتح فرانسه هم میشود؟
مغرب بار دیگر پس از 1311سال تصمیم به فتح جنوبغربی اروپا گرفته. لشکر مراکش با عبور از تنگه جبلالطارق ابتدا اسپانیا و سپس پرتغال را فتح کردند و حالا امشب پشت دروازههای فرانسه ایستادهاند. آنها در مرحله گروهی کرواسی و بلژیک را هم از دم تیغ گذراندند. نخستین تیم آفریقایی یا عرب یا مسلمان حاضر در مرحله نیمهنهایی، کل اروپا را نشانه گرفته است. آیا سفر جادویی شیرهای اطلس پشت دروازه پاریس متوقف میشود، یا اینکه آنها برنامه طولانیتری برای این سفر جادویی ترتیب دادهاند؟
مغربیها برای رسیدن به مرحله نیمهنهایی تیم دوم رنکینگ فیفا (بلژیک) را شکست دادند، قهرمان جهان (اسپانیا- 2010) را بردند، قهرمان اروپا (پرتغال- 2016) را حذف کردند، نایبقهرمان جهان (کرواسی- 2018) را متوقف کردند و حالا برای غلبه بر قهرمان جهان (فرانسه) هم نقشههایی در سر دارند.
فرانسه با دیدیه دشان برای دومین دوره پیاپی به این مرحله رسیده و میخواهد برای دومینبار پیاپی به فینال هم برود. دشان که گفته میشد پس از جامجهانی جای خود را به زیدان خواهد داد، تصمیم به ماندن گرفته. فرانسه با او یک لیگملتها و یک جامجهانی را برده و در یک یورو نایبقهرمان شده. تیم او در حالی به این مرحله رسیده که ستارههای بزرگ و تعیینکنندهای مثل کریم بنزما، کانته، پوگبا، انکونکو، کیمپمبه، لوکاس ارناندس و حتی مانیان را بهدلیل مصدومیت از دست داده است.
07
این هفتمین نیمهنهایی فرانسویهاست. آنها 2بار قهرمان، یکبار نایبقهرمان، 2بار سوم و یکبار چهارم شدهاند. مراکش نخستین نیمهنهایی خود را تجربه میکند.
40
اینترمیلان از سال 1982هر دوره یک نماینده در فینال جامجهانی داشته. امسال هم دارد؛ بروزوویچ (کرواسی) و لائوتارو (آرژانتین) یکی به فینال رفته. بایرن مونیخ هم همین است و این سنت 40ساله امسال هم برای یازدهمین دوره متوالی حفظ خواهد شد. لوکاس ارناندس، اوپامکانو و کینگزلی کومان (فرانسه) یا نصیر مزروعی (مراکش) بایرن مونیخ را به فینال خواهند برد. از سال 1982تا پیش از بازی دیشب، 39بازیکن متفاوت، نمایندگان اینتر و بایرن در 10دوره از برگزاری فینالهای جامجهانی بودهاند. دیشب یک بازیکن اینتر به فینال رفت و این عدد به 40افزایش یافت. این تعداد تا پایان چهارشنبه شب به 41تا 43نفر افزایش مییابد.
03
فرانسویها نتوانستند هیچیک از 3نیمهنهایی جامجهانی اول خود را ببرند اما از آن زمان در 3نیمهنهایی آخر خود در سالهای 1998، 2006و 2018پیروز شدند. هفتمین حضورشان در این مرحله ثابت میکند که آنها نیمهنهاییباز هستند یا نه.
45
ولید رکراکی، سرمربی فعلی تیم ملی مراکش و اولیویه ژیرو، مهاجم فرانسویها، ۲ماه کنار یکدیگر در تیم گرنوبل فرانسه همتیمی بودند و سابقه ۴۵دقیقه بازی در یک دیدار دوستانه مقابل استراسبورگ در تابستان ۲۰۰۸ را دارند.
09
امباپه در ابتدای 24سالگی، 9گل در 2جامجهانی به ثمر رسانده و فقط یک گل تا دورقمی شدن و رسیدن به جمع 9گلزن تاریخ جامجهانی فاصله دارد. او با 5گل زده شانس اصلی کسب کفش طلای آقای گلی این دوره است.
02
فرانسه یکی در میان به آفریقاییها میبازد و میبرد. در این دوره به تونس باختهاند و حالا نوبت بردشان است. تا حالا هیچ تیمی در یک دوره جامجهانی به 2تیم آفریقایی نباخته است.
05
مراکش در این دوره 4بار کلینشیت داشته و هیچ بازیکن حریفی به این تیم گل نزده. فقط 2تیم 5کلینشیت در جامجهانی داشتهاند که هر دو قهرمان شدهاند؛ اسپانیای 2010و ایتالیای 2006.
119
الیویه ژیرو در بازی امشب و بازی بعدی (فینال یا ردهبندی) به رکورد 120بازی ملی میرسد، آنتونی گریزمان نیز به 117بازی ملی میرسد.
144
هوگو لوریس هم در همان بازی با 143بازی رکورد لیلیان تورام را در جدول بیشترین بازی ملی زد. حالا در بازی امشب و بعدی این عدد را
رند میکند (145).
04
با اعلام فیفا سزار آرتورو راموس، داور ۳۸ساله مکزیکی قضاوت دومین بازی نیمهنهایی جامجهانی۲۰۲۲ میان تیمهای فرانسه و مراکش را بر عهده خواهد داشت. راموس که پیشتر بازیهای دانمارک- تونس، بلژیک- مراکش و پرتغال- سوئیس را سوت زده بود، پس از ویلتون سامپایو دومین داور جام است که به آمار قضاوت در ۴مسابقه میرسد.
120
گل ژیرو به انگلیس گل شماره 120فرانسه در تاریخ جامجهانی بود و این بازیکن را بالاتر از تیری آنری (52گل در 123بازی) با 53گل زده (118بازی) به بهترین گلزن تاریخ تیم ملی این کشور تبدیل کرد؛ 0.45گل در هر بازی.
35
فرانسه دنبال برد شماره35خود در این رقابتهاست؛ 66بازی، 34برد، 13تساوی، 19شکست، 120گلزده و 77گل خورده.
84
از زمانی که یک کشور اروپایی بهعنوان مدافع عنوان قهرمانی موفق به صعود به فینال جامجهانی شد، 84سال میگذرد. ایتالیا سال1938 بهعنوان مدافع عنوان قهرمانی تا فینال پیش رفت و دوباره قهرمان شد. برزیل هم سالهای 1958و 1962همین افتخار را تکرار کرد.
05
فرانسه در این دوره حتی یک کلینشیت هم نداشته و در هر بازی دروازه هوگو لوریس (معمولا روی نخستین ضربه به داخل چارچوب) باز شده است. فرانسویها در هر بازی یک گل دریافت کردهاند؛ یک گل از استرالیا، یک گل از تونس، یک گل از دانمارک، یک گل از لهستان و یک گل از انگلیس. این در حالی است که مراکش فقط یک گل در این دوره خورده که آن هم گل بهخودی و مقابل کانادا بوده. دروازه یاسین بونو حتی در ضربات پنالتی مقابل اسپانیا هم بسته ماند.
11
2تیم تاکنون 11بار با هم بازی کردهاند که فقط یکبار مراکش برده و 7بار فرانسه. آخرین بار سال2007با هم 2-2مساوی کردند. بازی اولشان سال 1966برگزار شد که به سود مراکش تمام شد و در 10بازی بعدی فرانسه به این حریف نباخت.
11
فرانسه 11گل در این رقابتها به ثمر رسانده و یک گل سالم گریزمان مقابل تونس مردود اعلام شد که جزو 3اشتباه فاحش داوری در این رقابتها بود. فقط انگلیس (13) و پرتغال (12) خط حمله بهتری نسبت به فرانسه در این تورنمنت داشتهاند.