• جمعه 30 آذر 1403
  • الْجُمْعَة 18 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 20
پنج شنبه 10 آذر 1401
کد مطلب : 178743
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0gYD3
+
-

آشنایی با زندگی و شخصیت لاکشمی میتال، میلیاردر خودساخته هندی‌تبار

سلطان فولاد دنیا از کلکته تا لندن

سلطان فولاد دنیا از کلکته تا لندن

بعضی‌ها برای رسیدن به ثروت و موفقیت راهی طولانی پیش‌رو دارند و بعضی دیگر راهی طولانی‌تر! از تولد در خانواده‌ای 25نفره در روستایی در هند، تا تبدیل شدن به یکی از ثروتمندترین افراد دنیا و مالکیت بزرگ‌ترین شرکت فولاد جهان، راه طولانی‌تری در پیش است که هر کسی توانایی پشت سر گذاشتن آن را ندارد. اما لاکشمی میتال این راه را با پشتکاری عجیب رفته و به موفقیتی عجیب‌تر رسیده است. داستان زندگی و فعالیت این کارآفرین هندی‌تبار و میلیاردر خودساخته شنیدنی است.

تولد در خانواده 25نفره
سال1950وقتی لاکشمی به دنیا آمد، خانواده 25نفره‌اش در روستایی در ایالت راجستان هند زندگی می‌کردند. آنها خانواده‌ای فقیر بودند که در خانه کاهگلی کوچکی، ساخته دستان پدربزرگش زندگی می‌کردند. تا 10سال بعد، ایالت آنها حتی برق نداشت و خیلی طول کشید تا همه اعضای خانواده موفق شوند به کلکته مهاجرت کنند. پدر لاکشمی در شرکت فولادسازی موهان کار می‌کرد و بعد از چندین سال توانست مقدار کمی از سهام این شرکت را بخرد. اوضاع برای خانواده میتال کمی بهتر شده بود و لاکشمی توانست وارد دانشگاه خاویر کلکته شود تا در رشته علوم بازرگانی درس بخواند. نقشه او این بود که راه پدر و پدربزرگش را ادامه دهد و وارد دنیای صنعت شود اما شاید خودش هم پیش‌بینی نمی‌کرد به این حد از موفقیت برسد.

رؤیای یک مرد دنیای صنعت
وقتی لاکشمی تصمیم گرفت وارد دنیای فولادسازی شود، 26ساله بود. کار را از یکی از بخش‌های شرکت پدرش شروع کرد و مأمور مذاکره با اندونزی برای همکاری و سرمایه‌گذاری در این کشور بود. سرمایه زیادی نداشت اما به هر ترتیب که بود، با اعتماد به نفس بالا و کمک گرفتن از خانواده سرمایه‌دار همسرش، یک کارخانه کوچک و از کارافتاده فولاد را در اندونزی خرید. از اینجا به بعد تلاش‌های او در یک مسیر مشخص و هوشمندانه متمرکز شد؛ خرید کارخانه‌های در معرض تعطیلی و ورشکسته و راه‌اندازی دوباره آنها. به‌گفته خودش استراتژی اصلی او زنده‌کردن چیزهایی است که مرده‌اند! او در یکی از مصاحبه‌هایش می‌گوید: «دانش یک کلید است. اگر شما دانش داشته باشید، جاه‌طلب، مصمم، متمرکز و متعهد هم باشید، از این دانش برای موفقیت و رشد استفاده خواهید کرد. همه انسان‌ها توانایی انجام این کار را دارند.» در سال1994و به‌دلیل اختلافاتی که در حوزه تجارت با پدر و برادرانش داشت، تصمیم به جدایی از آنها گرفت. اما او هیچ وقت رابطه با خانواده‌اش را کم نکرد و فقط در حوزه تجارت از آنها جدا شد.

صاحب تاج میتال
مثل بسیاری از ثروتمندان دنیا، جلوه‌های یک زندگی لوکس و سرمایه‌داری در زندگی میتال و خانواده‌اش قابل‌مشاهده است. لاکشمی میتال سال‌هاست که به همراه خانواده‌اش در لندن زندگی می‌کند. در سال2004او باغ‌های کاخ کنزینگتون را از رئیس و مدیر بریتانیایی فرمول یک خرید. قیمت پرداختی توسط میتال حدود 128میلیون دلار بود که برای سال‌ها عنوان گران‌ترین خانه جهان نیز به آن تعلق داشت. بنای داخل باغ به‌صورت کامل از سنگ مرمر کاخ تاج محل ساخته شده به‌طوری که خبرنگاران به آن لقب تاج میتال را داده‌اند! میتال صاحب بزرگ‌ترین و مجلل‌ترین آسمانخراش بمبئی با 170متر ارتفاع است. مردی که در فقر مطلق در هندوستان به دنیا آمده بود، وقتی به این درجه از موفقیت افسانه‌ای دست پیدا کرد گفت: «اگر شما قصد دارید رشد کنید، باید کاری متفاوت با آنچه بیشتر مردم انجام می‌دهند انجام دهید.» میتال عناوین و جوایز بسیار زیادی، ازجمله عنوان تاجر سال2005اروپا به انتخاب مجله فورچون، کارآفرین برتر آسیا در سال 2005، تاجر سال 2006جهان به انتخاب ساندی‌تایم، مرد سال از طرف نشریه فایننشیال تایمز و عنوان یکی از 100چهره تأثیرگذار قرن را در کارنامه خود دارد.

وطن‌دوستی و کمک‌های انسان‌دوستانه
هرچند سال‌هاست میتال دور از هندوستان زندگی می‌کند اما هرگز وطنش را از یاد نبرده و تلاش می‌کند با انسان‌دوستی به هموطنانش کمک کند. او تصمیم گرفت که به حوزه ورزش در کشورش نیز ورود کند. در سال2005با راه‌اندازی نهاد قهرمانان میتال، مبلغ 9میلیون دلار روی 10ورزشکار هندی که پتانسیل کسب مدال را داشتند سرمایه‌گذاری کرد. او این تصمیم را پس از عملکرد ضعیف هندوستان در 2المپیک پیاپی 2000و 2004گرفت که تنها یک مدال نقره و یک برنز برای این کشور پرجمعیت به همراه داشت. در سال 2008هند توانست نخستین مدال طلای المپیک خود را کسب کند. میتال در سال2008تصمیم گرفت که بیش از 25میلیارد دلار از ثروتش را در کشور خودش هندوستان سرمایه‌گذاری و فضا را برای اشتغال جوانان فراهم کند. فعالیت‌های بشردوستانه او اما زبانزد خاص و عام است. میتال در سال 2004مبلغ 2میلیون پوند برای کمک به حادثه‌دیدگان سونامی ژاپن و توفان کاترینا اختصاص داد. او همچنین در سال2008مبلغ 15میلیون دلار به بیمارستان اورموند لندن اهدا کرد. میتال در اظهارنظری گفته: «زمانی که مردم با زندگی میلیاردرها آشنا شوند و ببینند که آنها چگونه موفق شده‌اند، برانگیختن آنها برای موفقیت راحت‌تر خواهد بود.»

رویای محقق شده
در سال2004شرکت جدیدی را با نام فولاد میتال تأسیس کرد. مهم‌ترین تصمیمات میتال در زندگی پر‌فراز‌و‌نشیب‌اش، سرمایه‌گذاری در گروه بین‌المللی فولاد آمریکا و خرید بخش بزرگی از شرکت لوکزامبورگی آرسلور بود. با این 2حرکت نام او بر سر زبان‌ها افتاد. از آنجا بود که غول بزرگ فولادسازی جهان یعنی آرسلور میتال شکل گرفت. شرکت آرسلور میتال در حدود 60کشور جهان، برای بیش از 300هزار نفر شغل ایجاد کرده است. این شرکت در سال 2009از نگاه مجله فورچون به‌عنوان بیست و‌هشتمین شرکت برتر دنیا انتخاب شد. میتال و شرکتش را قطب فولاد جهان نیز می‌دانند. او همچنان به گسترش کسب‌وکار خود ادامه داده و سرمایه‌گذاری در لهستان و آفریقای جنوبی را در برنامه دارد. به غیراز صنعت فولاد، میتال در صنایعی نظیر انرژی، حمل‌ونقل، کشتیرانی، معدن‌داری، استخراج معادن و دیگر صنایع مرتبط با فولاد نیز دستی دارد.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید