• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 17 آبان 1401
کد مطلب : 176339
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/66RRQ
+
-

روایت زن ایرانی در جشنواره عمار

جشنواره ای برای عدالت رسانه ای

جشنواره
جشنواره ای برای عدالت رسانه ای

روایت زن ایرانی مهم‌ترین محور جشنواره عمار است. به‌گفته رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم عمار، دلیل این رویکرد در جشنواره امسال، فقدان عدالت رسانه‌ای در این زمینه است. نشست خبری سیزدهمین جشنواره فیلم مردمی عمار که دیروز برگزار شد، با حضور دبیر تازه جشنواره، سهیل سعد که یک مبلغ دینی آرژانتینی است، تیتری به رسانه‌ها داد. وعده راه‌اندازی هالیوود شیعی از سوی سهیل سعد، جذاب‌ترین فراز نشستی بود که صبح دیروز در یادمان شهدای گمنام شهرک اکباتان با حضور جمعی از خانواده‌های شهدا برگزار شد.
به گزارش ایسنا، مراسم با قرائت قرآن توسط فرزند خردسال شهید پوریا احمدی (هلیا احمدی) همراه بود و پدر شهید آرمان علی‌وردی نیز در ابتدای نشست در سخنانی کوتاه، خصوصیاتی از فرزندش و علاقه‌اش به امام حسین(ع) را مطرح کرد و گفت که او جهادی بود و در دوران کرونا هم فعالیت‌های زیادی انجام می‌داد.
در سال‌های گذشته این نشست با حضور زنده‌یاد نادر طالب‌زاده به‌عنوان دبیر رویداد برپا می‌شد که پس از درگذشت او، سهیل اسعد با نام اصلی «ادگاردو روبین» به‌عنوان دبیر این جشنواره انتخاب شده است.  سعید خورشیدی، رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره در بخشی از این نشست جای نادر طالب‌زاده را که از بنیانگذاران این جشنواره بود و سال قبل بر اثر بیماری درگذشت، خالی دانست و گفت: در نبود نادر طالب‌زاده، از «سهیل اسعد» خواسته شد که عَلَم بر زمین مانده آقای طالب‌زاده را بلند کند. ایشان تجربه زیست در تمدن غرب را هم دارند و آگاهانه گفتمان انقلاب اسلامی را انتخاب کردند و به‌عنوان یک طلبه در حوزه مبانی اندیشه و هنر حضور دارند. امیدواریم حضور ایشان زمینه‌های شرکت عمار در عرصه‌های بین‌المللی را فراهم کند. به‌گفته خورشیدی، روایت زن ایرانی، محور اصلی جشنواره عمار امسال است.
او درباره دلیل انتخاب این موضوع به فقدان عدالت رسانه‌ای اشاره کرد و گفت: بخشی از جامعه در قاب رسانه و هنر غایب است و جشنواره عمار در تلاش بوده تا این بی‌تناسبی و ظلم رسانه را جبران کند. یکی از نمودها در این ظلم رسانه‌ای مسئله زنان است؛ درحالی‌که انقلاب زنگارهای تعصب بی‌جا را از بین برد و نشان داد که ذیل معارف و ارزش‌های اسلامی می‌توان مقام زن ایرانی را معرفی کرد. این کارها در طول ۴۰سال بعد از انقلاب انجام شده، ولی در رسانه نشان داده نشده است و ما با همین تحلیل، موضوع روایت زن ایرانی را انتخاب کردیم.
در بخش دیگری از این نشست اعلام شد که فیلم‌های «بیرو»، «سوییپر» و انیمیشن «لوپتو» در بخش اکران مردمی هستند که داوطلبان می‌توانند برای نمایش آنها اعلام آمادگی کنند.
در ادامه‌ سهیل اسعد با بیان اینکه از وراثان نادر طالب‌زاده است، با اشاره به سابقه کارش و حضورش در آرژانتین افزود: فضای رسانه‌ای انقلاب بعد از چهل و چند سال نباید در ایران محدود بماند و باید این تفکر و فرهنگ و سبک زندگی به‌عنوان یک الگو در جهان مطرح شود؛ چرا که بشریت به این الگو احتیاج دارد. پس ما وظیفه داریم این ارزش‌ها را جهانی کنیم. وی ادامه داد: انتخاب محله‌ای اکران فیلم از دیگر ویژگی‌های جذاب این جشنواره برایم بود و من به‌عنوان یک طلبه و مبلغ اسلامی همین رویکرد را دارم که چرا تبلیغ باید در یک فضای محدود باشد. سینما رسالت خطیری دارد که نباید به یک سالن محدود شود. یکی از اشکالاتی که همیشه به آن اشاره داشتم این بود که ساختار ما در فضای اسلام انگار فقط برای تولید است، ولی برای توزیع برنامه خاصی نداریم؛ همین است که محصولات زیادی در انبار جمع می‌شوند؛ بنابراین این جشنواره رویکرد متفاوتی در این مورد داشته است.
اسعد ادامه داد: افتخار بزرگ من این است که طلبه حوزه علمیه قم هستم و معتقدم سینمای ایران منویات رهبری را خیلی خوب درک کرده که براساس آن مرا به این جشنواره دعوت کرده است. او به خاطره‌ای از صحبتش با رضا کیانیان اشاره کرد که به این هنرمند گفته در آرژانتین تئاتر کار می‌کرده و برای طلبگی، هنر را رها کرده و رضا کیانیان هم عکس این ماجرا را درباره خودش برای او گفته است. وی تأکید کرد: ما خط فاصله‌ای بین 2حوزه طلبگی و هنر نداریم و اشتباه من و رضا کیانیان در همین بود که فکر می‌کردیم برای رسیدن به آن یکی، باید دیگری را رها کنیم. او در ادامه خاطراتی را از سیدحسن نصرالله و مقام معظم رهبری درباره اثرگذاری سریال‌های حضرت یوسف و مختارنامه و نیز پخش سریال حضرت مریم(س) در ونزوئلا و تأثیرات آن تعریف کرد. دبیر جشنواره فیلم عمار گفت: ما باید هالیوود شیعی را راه‌اندازی کنیم و همانطور که عالم دینی و پروفسور و... در این نظام و ساختار جایگاه خاصی دارد، باید بپذیریم که سینما هم چنین جایگاه خاصی داشته باشد و حال با هر اسمی، این تفکر و باور را جا بیندازیم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید