• یکشنبه 2 دی 1403
  • الأحَد 20 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 22
سه شنبه 10 آبان 1401
کد مطلب : 175734
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/1jj8m
+
-

پلیس‌نماها، تجهیزات و لباس را از کجا آوردند؟

البسه و تجهیزات پلیس به راحتی در سایت‌های اینترنتی، کانال‌های مجازی و حتی در بساط دستفروشان چند خیابان معروف پیدا می‌شود

پیگیری
پلیس‌نماها، تجهیزات و لباس را از کجا آوردند؟

پلیس نیستند اما لباس پلیس پوشیده و با سوءاستفاده از وقایع اخیر، اموال شهروندان را تخریب و به بهانه‌های مختلف از مردم اخاذی می‌کنند، همان‌هایی که به اذعان مسئولان چیزی جز یک هدف ندارند؛ مخدوش کردن چهره پلیس در افکار عمومی! یکی از این موارد فیلمی است که هفته گذشته از چند پلیس‌نما در فضای مجازی منتشر شد و نشان داد آنها در حال تخریب موتورهای پارک شده کنار خیابان هستند. فیلمی که واکنش‌های زیادی را به همراه داشت و منجر به نگرانی مردم هم شده بود. اما روز گذشته رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح این فیلم را کذب خواند و تأکید کرد: «پس از بررسی کامل فیلم و انجام تحقیقات لازم در موقعیت وقوع آن، مشخص شد محتوای این فیلم از اساس کذب بوده و صحنه‌سازی صورت گرفته است.» به‌گفته این مسئول نوار سفیدرنگی که در کلاه افراد به ظاهر پلیس داخل فیلم دیده می‌شود اساسا در کلاه نیرو‌های یگان امداد و یگان ویژه پلیس وجود ندارد؛ ضمن آنکه بعضی از باتوم‌هایی که در این فیلم در دست افراد به‌ظاهر پلیس قرار دارد، متفاوت از باتوم‌های نیروی انتظامی است و افراد نمایش داده شده در فیلم از مأموران نیروی انتظامی نیستند. ‌بررسی‌های همشهری نشان می‌دهد این افراد به راحتی تجهیزات و البسه پلیس را از سایت‌های رسمی فروش آنلاین، بازارهای زیرزمینی و کانال‌های فضای مجازی خریداری می‌کنند و اقدامات‌شان طی روزهای اخیر ازجمله تخریب اموال عمومی و  اموال شهروندان و حتی شلیک به منزل شهروندان با توجه به فیلم‌ها و تصاویر‌ منتشر شده در فضای مجازی منجر به وحشت عمومی در جامعه شده است.

کلت‌ 3میلیون، چاقو 400هزارتومان و باتوم 300هزار تومان
خرید و فروش لوازم و البسه پلیس در بازار آزاد است و فروشگاه‌های مختلف می‌توانند با توجه به درخواست مشتریان خود نسبت به فروش آنها اقدام کنند. البته درباره استفاده از آنها تمهیدات و قوانین خاصی وجود دارد اما فروشندگان ممنوعیتی برای فروش آنها ندارند و برای خرید این وسایل حتی خرید اینترنتی از طریق سایت‌های رسمی هم صورت می‌گیرد. برخی از تجهیزات و البسه قیمت‌گذاری شده‌ و برخی دیگر هم یک گزینه دارد؛ «تماس بگیرید.» هر چیزی هم نیاز باشد، در دسترس است و اگر هم نباشد، برخی مغازه‌داران و دستفروش‌های چند خیابان معروف در جنوب و شرق تهران آنها را در بساط خود آماده دارند از لباس سوسکی، نقاب و جلیقه گرفته تا دستکش، باتوم، کمربند تجهیزات، چراغ قوه و... حتی ماسک نوپو. ماسک‌فیس پلیس هم دارند، همان ماسک‌هایی که برای جلوگیری از افشا شدن چهره برخی نیروهای ویژه پلیس مورد استفاده قرار می‌گیرد تا در مواجهه با مجرمان و شناسایی چهره‌شان، خطر جانی آنها را در آینده تهدید نکند اما این روزها به یکی از ابزار اصلی پلیس‌نماهای تخریب‌گر تبدیل شده که البته قیمت چندان گرانی هم ندارد؛ 50هزار تا 100هزار تومان. همین چند روز پیش هم بود که یکی از کانال‌های تلگرامی از افزایش فروش باتوم‌های پلیس خبر داد و نوشت: «قیمت باتوم گران شده و این روزها بیشتر مورد نیاز است.» حالا یکی از اصلی‌ترین تجهیزات همین پلیس‌نماها هم باتوم‌هایی است که در سایت‌های فروش آنلاین نوع 3تیکه یا  تونفای  آن از 200هزار تومان به بالا فروخته می‌شود و در فضای مجازی هم تا 400هزار تومان قیمت دارند. جالب است که باتوم برقی پلیس هم در یکی از این سایت‌های فروش آنلاین موجود است و به اذعان خودشان توانسته‌اند مجموعه کاملی از تجهیزات پلیسی را به فروش برسانند. قیمت لباس نظامی نوپو هم از 500هزار تومان شروع می‌شود و نه‌تنها نیروی انتظامی که البسه و تجهیزات سایر ارگان‌های نظامی هم به راحتی در دسترس است. برخی از پلیس‌نماها پا را فراتر گذاشته و به جز لباس و تجهیزات، اسلحه هم دارند. نکته‌ای که فرمانده کل انتظامی کشور در روزهای پایانی مهر به آن اشاره کرده و گفته بود: «در روزهای اخیر افرادی را دستگیر کردیم که در نقش پلیس اقدام به تیراندازی در جمعیت می‌کردند.» البته فروش اسلحه، سایت اینترنتی رسمی و قانونی ندارد، اما در چند کانال در شبکه‌های اجتماعی انواع و اقسام سلاح‌های گرم و سرد را عرضه می‌کنند؛ چاقوی نظامی 380هزار تومان با ارسال رایگان یک تا 2روزه به تمام کشور، انواع کلت ساچمه‌ای حدود 3میلیون تومان، شوکر 500هزار تومان و گاز اشک‌آور 300هزار تومان. این روزها پلیس شدن چندان گران تمام نمی‌شود، شاید حدود 2تا 3میلیون تومان، اما ضرورتی که این روزها به‌شدت احساس می‌شود هوشیاری بیش از گذشته نیروی انتظامی است که هرچه سریع‌تر نسبت به شناسایی این پلیس‌نماها اقدام کند و برای جلوگیری از آسیب به افکار عمومی، نسبت به دستگیری و معرفی این افراد وارد عمل شود. کارشناسان حوزه انتظامی و قضایی هم در واکنش به وقایع اخیر، خواستار رسیدگی سریع به این موضوع شدند و معتقدند تأخیر در این‌باره علاوه بر خدشه‌دار کردن اعتبار پلیس‌، فضای سوءاستفاده از لباس پلیس را برای افراد خاطی فراهم می‌سازد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید