معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ابراز امیدواری کرد تا پایان امسال طرح کاداستر(تعیین مرز مالکیت دولت و مردم در اراضی ملی و طبیعی) در کل ۱۴میلیون هکتار جنگلهای کشور انجام شود.
مسعود منصور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه ۶۰هزار پرونده در حوزه تعیینتکلیف اراضی اختلافی و رفع تداخلها وجود دارد، افزود: حتی اگر یک روز کاداستر زودتر انجام شود و مرز اراضی ملی با مستثنیات معین و پروندههای اختلافی تعیین تکلیف شود، حفاظت از منابع طبیعی بهبود مییابد و از زمینخواری جلوگیری میشود؛ بنابراین فارغ از میزان تخصیص منابع اعتباری هر چه که در توان داریم را باید بهکار گیریم.
او با اشاره به اینکه طرح «تداوم تا ۱۴۰۰» برای جهتدهی به فعالیت واحدهای استانی و دادن انگیزهای مضاعف برای کار بیشتر تدوین شده است، تأکید کرد: محورهای اصلی این طرح عبارتند از: تعیین تکلیف اراضی اختلافی و رفع تداخلات، دستیابی به اهداف تعیین شده در برنامه ششم، احیا و بازسازی اراضی خسارت دیده از فعالیتهای معدنی و عمرانی، وصول حقوق دولتی و توسعه طرحهای مدیریت منابع طبیعی و در نهایت مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی. منصور با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با فعالان حوزه محیطزیست و منابع طبیعی در سال ۹۳ گفت: پس از این دیدار قرار شد که در معاونت حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری برای تحقق فرمایشهای مقام معظم رهبری و حفاظت بهتر از عرصههای منابع طبیعی اقدامات ویژهای انجام شود بنابراین تمرکز خود را بر شناسایی عواملی گذاشتیم که سبب حفاظت بهتر و بیشتر از منابع طبیعی میشود.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به 5محور اصلی طرح «تداوم تا ۱۴۰۰» افزود: سعی کردهایم هر سال در این محورها نسبت به آنچه تکالیف بودجه برایمان تعیین میکند، کار مضاعفی انجام دهیم. از اینرو در سال ۹۴ طرح «یک بزرگتر از چهار» را مطرح کردیم و اقداماتی برای کاهش یا حذف عوامل تخریب انجام دادیم. برای مثال با تهیه کاداستر (قانون جامع حدنگار) و ثبت آن بخشی از اراضی اختلافی را تعیین تکلیف و بخشی از حفاظت عرصهها را در قالب حفاظت مشارکتی به مردم واگذار کردیم. تأمین سوخت مناسب برای خانوارهای جنگلنشین نیز بخش دیگری از اقدامات اجرا شده در قالب این طرح بود.
واگذاری عرصههای طبیعی به مردم برای حفاظت
منصور ادامه داد: سال گذشته از ۱۳۵ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی، ۲۰ میلیون هکتار از عرصههایی را که قابلیت واگذاری داشتهاند بهصورت حفاظت مشارکتی در اختیار مردم ازجمله بهرهبرداران محلی قرار دادیم که این کار در کاهش تخریب ۷۰درصد مؤثر بود. امیدواریم امسال نیز بتوانیم این میزان را به مرز ۳۰میلیون هکتار برسانیم.
او با بیان اینکه در سال۹۵ «طرح۷» مطرح شد، اعلام کرد: این طرح نیز 7محور اساسی در منابع طبیعی را دنبال میکرد. سال گذشته نیز طرح «حامی» اجرا و امسال نیز طرح «تداوم تا ۱۴۰۰» تدوین شد. منصور با اشاره به اهداف تعیینشده در برنامه ششم توسعه گفت: در این برنامه کاداستر اراضی و ارتقای ضریب حفاظت عرصههای ملی هدفگذاری شده است. در طرح تداوم تا ۱۴۰۰ نیز کاداستر اراضی کشور با اولویت جنگلها به اتمام میرسد.
تعیین مرز اراضی ملی تا پایان امسال
معاون سازمان جنگلها: تعیین مرز اراضی ملی مانع زمینخواری میشود
در همینه زمینه :