اداره کلانشهرها با قوانین شهرهای کوچک
یکصدوچهاردهمین نشست مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور در شهر مشهد برگزار شد که دومین شهر پرجمعیت کشور پس از تهران است و به همین دلیل با بسیاری از مشکلات شهری درگیر است. شهردار مشهد در حاشیه این مجمع گفت: متأسفانه امروز هیچ تناسبی بین اختیارات شهرداران با شهر، وظایف و مسئولیتها در کلانشهرها وجود ندارد و آنها کلانشهرها را با قوانینی اداره میکنند که شهرهای زیر صد هزار نفر با آن اداره میشوند که پاسخگوی نیازهای مدیریت کلانشهرها نیست.
به گزارش همشهری سیدعبدالله ارجائی افزود: در این نشست مسائل پیشنهادی شهرداری مشهد درخصوص رفع موانع استفاده شهرداریها از فاینانسهای خارجی و روشهای متنوع تامین مالی نیز ارائه شد. وی افزود: در دوره ششم مدیریت شهری مشهد در یک سال گذشته ١۴٠دستگاه اتوبوس وارد ناوگان حملونقل عمومی شد؛ درصورتی که در 4سال گذشته ١٨٣دستگاه وارد ناوگان اتوبوسرانی شده است که این رقم در طول یکسال رشد خوبی را نشان میدهد.
شهردار مشهد ادامه داد: اکنون ٨٠٠پروژه فعال عمرانی کوچک و بزرگ در مشهد فعال است که نیاز داریم بتوانیم از روشهای مختلف آنها را تامین مالی کنیم. وی اضافه کرد: شهر مشهد نسبت به شهرهای دیگر بیشترین جمعیت حاشیهنشین را در کشور دارد و یکسوم جمعیت مشهد در مناطق پیرامونی زندگی میکنند. امسال با تصویب شورای اسلامی شهر بیش از ۴٠درصد از بودجه عمرانی را به حاشیه شهر اختصاص دادهایم و ٨۵٠میلیارد تومان پروژه زودبازده تعریف شده است.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور نیز در حاشیه این مجمع گفت: مشکلاتی که در نشست مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور مطرح شد، شامل مشکلاتی بود که سالیان سال است شهرداریها با آنها درگیر هستند و نمونه آن بحث مدیریت واحد شهری است. قرار شد در برنامه هفتم توسعه به این موضوع محکمتر نگاه شود و همچنین جلسات مشترکی با مجلس شورای اسلامی داشته باشیم و لایحه تهیه شده را یکپارچه کرده و تا پایان آبانماه ارائه دهیم. مهدی جمالینژاد، ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مهمی که مطرح شده در این نشست، مدیریت پسماند و حملونقل عمومی بود که رئیس مجلس نیز در زمینه حملونقل عمومی ایدههای خوبی داشتند و قرار شد در بودجه١۴٠٢ مبلغ قابلتوجهی در اختیار این حوزه قرار دهند .