• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
پنج شنبه 28 مهر 1401
کد مطلب : 174501
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j22Yy
+
-

آموزش تعدادی غذای ساده و ارزان که به‌راحتی می‌توان طبخ کرد

سریع و لذیذ

سعیده مرادی

این روزها تهیه و طبخ غذاهای راحت و کم‌هزینه و در عین حال خوشمزه و مقوی، بیش از گذشته مورد توجه خانواده‌ها قرار گرفته است. از این دست غذاها که هرکدام به یک شهر و یک فرهنگ و یکی از اقوام کشورمان تعلق دارند کم نیست. پختن این غذاها که تهیه مواداولیه آنها سخت و چندان گران نیست و طبخ آنها هم نسبتا سریع و راحت است، می‌تواند تجربه خوبی باشد. از طرف دیگر اگر به‌دنبال تجربه و مزه و طعم‌های تازه هستید، بازهم پیشنهاد می‌کنیم حتما این غذاهای اغلب بومی و محلی را تجربه کنید که در ادامه با طرز تهیه برخی از آنها آشنا می‌شویم؛ غذاهایی که به نوعی می‌توانند عادت ما به فست‌فودها را هم از بین ببرند و غذاهای سالمی را به جای آنها تقدیم‌مان کنند.

کوکوی عدس
طرز تهیه

برای درست‌کردن این غذا باید عدس را یک شب در آب خیس کنید. ابتدا باید عدس و سیب‌زمینی را بپزید و سپس با گوشتکوب له کنید تا یکدست شوند. سپس پیاز را با رنده ریز رنده کرده و آب آن را بگیرید. پیاز را به مخلوط عدس و سیب‌زمینی اضافه کنید. نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر را هم اضافه کرده و خوب هم بزنید. تخم‌مرغ را هم بشکنید و داخل ظرف ریخته و خوب هم بزنید. در مرحله بعد آرد سوخاری، گشنیز و جعفری را هم اضافه کرده و مایه کوکو را خوب هم بزنید تا لطیف و یکدست شود. اگر احساس کردید به مقدار بیشتری آرد سوخاری نیاز دارید و مایه کوکو شل است کمی دیگر آرد اضافه کنید. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و وقتی داغ شد مایه کوکو را با دست یا با قاشق شکل بدهید و کوکوها را در روغن داغ سرخ کنید.

مواد لازم
   عدس سبز: ۲۰۰ گرم
   سیب‌زمینی: یک عدد کوچک
   پیاز: یک عدد کوچک
   تخم‌مرغ: یک عدد
   آرد سوخاری: یک قاشق غذاخوری سر‌خالی
   نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر: به مقدار دلخواه
   گشنیز و جعفری تازه و ساطوری‌شده: ۲ قاشق غذاخوری
   روغن مایع: به اندازه لازم

پاستا گوجه و اسفناج
طرز تهیه

ابتدا اسفناج‌ها را بشویید و به‌صورت درشت خرد کنید. سپس پاستا را نیز طبق دستور روی بسته با کمی نمک و روغن بپزید. در این فاصله که پاستا در حال پخت است، در یک ماهیتابه پیاز خرد‌شده را با مقداری کره یا روغن زیتون تفت دهید. وقتی پیازها نرم و سبک شدند، سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. نمک و فلفل سیاه و آویشن و رب را هم اضافه کنید. وقتی رب کمی تفت خورد، گوجه‌فرنگی‌های رنده‌شده را اضافه کنید. آب گوجه‌ها که کشیده شد، پنیر خامه‌ای را اضافه کرده و هم بزنید و در نهایت اسفناج‌ها را داخل تابه ریخته و درب ماهیتابه را بگذارید تا اسفناج‌ها بپزند. بعد از ۱۰ دقیقه پاستای آبکش‌شده را هم به این مایه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید و سپس به‌صورت داغ سرو کنید. درصورت تمایل روی پاستا را با  پنیر پارمزان تزئین کنید.

مواد لازم
   پاستا: ۲۰۰ گرم
   اسفناج: ۲۰۰ گرم
   گوجه‌فرنگی: ۵ عدد
   پیاز: یک عدد متوسط
   سیر: یک حبه
   پنیر خامه‌ای: ۳ قاشق غذاخوری
   رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
   کره: ۲۰ گرم
   فلفل سیاه: یک قاشق چای‌خوری
   آویشن: یک قاشق چای‌خوری
   نمک: یک قاشق چای‌خوری
   پنیر پارمزان: اختیاری

بادمجان حصیری با نان
طرز تهیه

بادمجان‌ها را پوست گرفته و به‌مدت یک ساعت در آب و نمک بگذارید تا تلخی‌شان گرفته شود. بعد آنها را در تابه سرخ کنید. در ادامه پیاز را با رنده درشت رنده کرده و آب اضافی آنها را بگیرید. سپس با گوشت چرخ‌شده، پیاز، جعفری ساطوری، نمک و فلفل و ادویه‌های ترکیب و خوب ورز دهید. حالا از مایه به اندازه یک گردو بردارید. ۲ بادمجان را به شکل به‌علاوه روی هم قرار دهید. یک کوفته وسط آن بگذارید. 2‌لبه بادمجانی که زیر هست را روی کوفته بگذارید. سپس ۲ لبه بعد را روی قبلی‌ها بکشید و با خلال دندان فیکس کنید. ته ظرف را با گوجه‌های حلقه شده بپوشانید. بقچه‌های بادمجان را کنار هم روی گوجه‌ها قرار دهید. آب‌جوش را با رب گوجه، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مخلوط کرده و سس حاصله را روی بقچه‌ها بریزید. ظرف را داخل فر از قبل داغ شده با حرارت ۱۹۰ تا ۲۰۰ درجه به‌مدت نیم الی یک ساعت قرار بدهید تا بپزد.

مواد لازم
   بادمجان قلمی: ۴ عدد
   گوجه‌فرنگی: ۶ عدد
   گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
   پیاز رنده شده: یک عدد متوسط
   جعفری ساطوری: یک قاشق غذاخوری
   رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
   آب داغ: ۲ لیوان
   روغن: به مقدار لازم
   نمک، فلفل، ادویه و زردچوبه: به مقدار لازم
   خلال دندان تمیز: به مقدار لازم

کله‌جوش
طرز تهیه

برای تهیه کله‌جوش ابتدا پیاز را به‌صورت نگینی خرد کرده و آن را تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شود. در ادامه سیر رنده شده را به تابه اضافه کرده و به تفت‌دادن ادامه دهید تا رنگ سیر تغییر کند. در این مرحله مغز گردو را به‌صورت ریز خرد کرده، سپس به همراه نعناع، پونه خشک، فلفل سیاه و زردچوبه به ترکیب پیاز داغ و سیر‌داغ اضافه کنید و به تفت‌دادن ادامه دهید تا خامی گردو و ادویه‌ها گرفته شود. حالا یک تا ۲ لیوان آب به مواد حاوی تابه اضافه کنید و اجازه دهید به‌مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم جوش بزند. در این حین کشک را با یک لیوان آب رقیق کرده و به ترکیب سیرداغ و پیازداغ اضافه کنید. سپس حرارت زیر تابه را ملایم کرده تا کله‌جوش سرریز نشود. وقتی کناره‌های تابه ریز جوش زد، تابه را از روی حرارت برداشته و اجازه نمی‌دهید تا کشک به جوش‌ آید. در نهایت کله‌جوش را درون ظرف مورد نظر بریزید و به همراه نان خشک سرو کنید.

مواد لازم
   کشک رقیق‌شده: ۲ لیوان
   گردوی خردشده: یک لیوان
   پیاز: یک عدد
   سیر: ۳ حبه
   نعناع و پونه خشک: یک قاشق غذاخوری
   نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
   زردچوبه و روغن: به مقدار لازم

بورانی اسفناج
طرز تهیه

برای تهیه بورانی اسفناج ابتدا سبزی اسفناج را شسته، سپس درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. بعد یک تابه مناسب انتخاب کرده و اسفناج‌ها را درون آن ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. لازم به ذکر است که اسفناج‌ها را باید بدون اضافه‌کردن آب بپزید. وقتی اسفناج‌ها به‌طور کامل پخته و آب آنها گرفته شد از تابه خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شوند. در ادامه به نوبت اسفناج‌ها و سیرها را به‌صورت ریز ساطوری کنید. سپس یک کاسه مناسب انتخاب کرده و اسفناج‌ها را به همراه سیر داخل کاسه بریزید. در این مرحله ماست را به همراه نمک و فلفل سیاه به مخلوط اسفناج و سیر اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا مواد به خوبی به خورد هم بروند. در ادامه ماست را یک تا ۲ ساعت درون یخچال قرار دهید تا طعم‌دار شود و عطر سیر بگیرد. در نهایت پس از گذشت این زمان بورانی را از یخچال خارج کرده و در ظرف مورد نظرتان بریزید و به همراه غذا سرو کنید.

مواد لازم
   اسفناج پخته‌شده: ۲۰۰ گرم
   ماست: ۲ لیوان
   سیر: ۴ حبه
   نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

 

این خبر را به اشتراک بگذارید