ناامیدی کاربران از رؤیای متاورس متا
براساس تحلیل بعضی از رسانهها، پلتفرم اجتماعی واقعیت مجازی شرکت متا با نام Horizon Worlds نتوانسته انتظار کاربران این پلتفرم متاورسی را برآورده کند.
این رسانهها به اسناد داخلی متا اشاره میکنند که به تازگی منتشر شده است. این اسناد نشان میدهد که اکنون Horizon Worlds ماهانه حدود 200هزار کاربر فعال دارد. این در حالی است که گزارش قبلی از بیش از 300هزار کاربر فعال در این پلتفرم خبر میداد که بهمعنای ریزش حدود 30درصدی کاربران است.
این گزارش که به وسیله وال استریت ژورنال منتشر شده، عنوان میکند که متا در ابتدا پیشبینی کرده بود که تا پایان سال2022 به 500هزار کاربر فعال ماهانه Horizon Worlds دست خواهد یافت. این در حالی است که اکنون تعداد کاربران فعال این پلتفرم کمتر از 200هزار کاربر است.
این گزارش همچنین به این موضوع اشاره میکند که براساس اسناد داخلی شرکت متا اکثر کاربران پس از نخستین ماه استفاده از هوریزون ورلد دیگر به این پلتفرم برنگشتهاند و تعداد کاربران آن، از بهار امسال تا امروز بهطور مستمر کاهش قابل توجهی را تجربه کرده است.
به این ترتیب احتمالا شرکت متا از بلندپروازی اولیه خود دست بر میدارد و واقعبینانهتر در مورد این پلتفرم برنامهریزی میکند. آن گونه که وال استریت ژورنال خبر داده، متا به جای عدد دور از دسترس 500هزار کاربر تا پایان سال2022 برای دست یافتن به 280هزار کاربر فعال، ماهانه برنامهریزی میکند.
متا پیش از این گفته بود که تا ماه فوریه حدود10هزار مکان مختلف به کاربران ارائه کرده، اما وال استریت ژورنال براساس همان اسناد منتشر شده اعلام کرده است که فقط حدود 9درصد از این مکانهای مجازی از سوی بیش از 50کاربر مورد بازدید قرار گرفته است.
Horizon Worlds این امکان را برای کاربران فراهم میکند تا فضاهایی را ایجاد یا از مکانهای دیگر بازدید کنند. در واقع کاربران میتوانند در این فضاها با دوستان خود به بازی یا چت بپردازند و البته با افراد دیگری هم ملاقات داشته باشند.
با این اوصاف، یکی از سخنگویان شرکت متا در واکنش به گزارش وال استریت ژورنال اعلام کرده که برنامههای متاورس این شرکت یک تلاش چندین ساله بوده و بهطور مداوم در حال بهبود است.
با وجود این واکنش، گزارش وال استریت ژورنال نشان میدهد که سهام شرکت، تعداد کاربران و هزینههای تبلیغکنندگان آن هم در حال کاهش است. سهام متا در سالجاری تاکنون 62درصد کاهش یافته است و به تازگی هم گزارشی درباره نگرانیهای تحلیلگران در مورد هزینه این شرکت در زمینه متاورس منتشر شده است.
فیسبوک از حدود یک سال پیش با تغییر نام تجاری خود به متا این پیام را داد که استراتژیهای کلانی را در حوزه واقعیت مجازی و متاورس دنبال میکند.
متا در اوایل سالجاری میلادی ادعا کرده بود که 10هزار جهان مجزا در Horizon Worlds ساخته است. این در حالی است که این شرکت همچنین ادعا کرده بود که برای راهاندازی پلتفرم متاورسی Reality Labs چیزی حدود 15میلیارد دلار سرمایهگذاری کرده است.