آخرین هشدار برای میزبانی از تروریستها
نماینده حکومت اقلیم کردستان در ایران: اجازه نمیدهیم از خاک این منطقه اقدامی علیه امنیت ایران صورت گیرد
در شرایطی که درحالحاضر موشکباران پایگاههای گروههای تروریستی و تجزیهطلب در منطقه اقلیم کردستان عراق متوقف شده، اما منابع آگاه امنیتی معتقدند ادامه این حملات به رفتار مسئولان این اقلیم بستگی دارد و درصورت جلوگیری از شرارتهای این گروهکها، آتشبس کنونی همچنان ادامه خواهد یافت.
بهگزارش همشهری، حملات توپخانهای نیروی زمینی سپاهپاسداران به اماکن استقرار و مقر گروهکهای تروریستی در اقلیم کردستان عراق از 2مهرماه آغاز شد و یگانهای قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) این نیرو برای انهدام مواضع گروهکهای تروریستی و ضدایرانی وابسته به استکبار جهانی در این منطقه حملات گستردهای را آغاز کردند که تا روزهای اخیر نیز ادامه داشت و خساراتی را متوجه پایگاههای گروهکهای ضدانقلاب کرد.
حملات گسترده سپاهپاسداران صدمات فراوانی را به مراکز فرماندهی، آموزش و تجمع گروهکهای تروریستی وارد کردهاست. بررسیها حکایت از آن دارد که مقر فرماندهی گروهک تروریستی «پاک» که در سالهای اخیر بیشترین فعالیت نظامی را علیه کشورمان داشته است، بهطورکلی نابود و یکی از معاونان ارشد آن «حسین یزدانپناه» سرکرده این گروهک از ناحیه سر بهشدت مجروح شدهاست.
گفته میشود در حملات اخیر سپاه، مقر گروهکهای تروریستی «کومله»، «پژاک» و «پاک» زیرآتش سنگین قرار گرفته و نیروی زمینی سپاهپاسداران در چند مرحله، با آتش سنگین یگانهای رزمی خود، مقر این گروهکهای تروریستی را هدف قرار دادهاند که موجب وارد آمدن خسارات جانی و مالی فراوانی به این گروهکها شدهاست.
حملات ویرانگر به لانه تروریستها
شدت آتش توپخانهای قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) درحالی بود که طرحریزی عملیات بهگونهای انجام شد که آسیبی به مردم اقلیم کردستان وارد نشود و سپاهپاسداران بارها به مردم این منطقه اعلام کرده بود که از مقرهای گروهکهای تروریستی فاصله بگیرند تا آسیبی به آنها وارد نشود.
در این میان برآوردها حکایت از آن دارد با وجود اینکه گروهکهای تجزیهطلب پایگاههای خود را در نزدیکی محل زندگی مردم عادی برپا کردهاند، بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته و نقطهزن ازسوی نیروهای عملکننده سپاهپاسداران به گونهای است که هدفهای از پیش تعیین شده با دقت بالایی مورد اصابت قرار گیرد. بهگفته مقامهای ارشد سپاهپاسداران، حدود 40هدف در چندین نقطه از منطقه اقلیم کردستان عراق با بیشاز 70موشک و دهها پهپاد انتحاری مورد اصابت قرار گرفته؛ عملیاتی گسترده که با دقت 99درصدی همراه بودهاست.
درچنین شرایطی اگرچه پاسخ ویرانکننده سپاه پاسداران به شرارتهای گروههای تجزیهطلب به مذاق برخی کشورهای غربی مانند آمریکا و آلمان و همچنین عربستانسعودی خوش نیامد و تلاش کردند اقدام جمهوریاسلامی را خطری برای امنیت و ثبات عراق جلوه دهند، اما برخی گزارشها حکایت از آن دارد که مقامهای جمهوریاسلامی به مسئولان اقلیم کردستان عراق هشدار دادهاند درصورت جلوگیری نکردن از حضور گروهکهای تروریستی در این منطقه، حملات ادامه مییابد؛ حملاتی که ایران حق تعیین نحوه آن را برای خود محفوظ میداند.
همچنین بهگفته برخی منابع، «به مقامهای اقلیم کردستان عراق هشدار داده شده که درصورت حضور هر یک از مسئولان اقلیم یا هر یک از اعضای کنسولگریهای مستقر در اقلیم در مقرهای گروهکهای تروریستی ـ به هر منظوری که باشد ـ درصورت صدمه دیدن این افراد، مسئولیت برعهده خود آنها خواهد بود.»
اتخاذ تصمیم جدی از سوی مقامهای اقلیم
در چنین شرایطی اما بهنظر میرسد هشدار قاطع و صریح جمهوریاسلامی درباره تبعات ادامه حضور گروهکهای تجزیهطلب در اقلیم کردستان عراق، با تصمیمگیری عاقلانه ازسوی مقامهای این منطقه همراه خواهد شد؛ چراکه دیروز نماینده اقلیم کردستان عراق در ایران در گفتوگو با ایرنا تأکید کرد که حکومت اقلیم درباره گروههای کرد ضدانقلاب تصمیم جدی گرفته و قرار است پایگاهها و مقرهای آنان تخلیه شود.
ناظم دباغ با اشاره به توقف حملات سپاه به مقرهای گروهکهای ضدانقلاب پساز هشدار به مقامهای اقلیم کردستان عراق برای جلوگیری از اقدامهای شرارتبار آنان، عنوان کرد که برای مسئولان این منطقه قابلقبول نیست که «گروههای اپوزیسیون کردی برای ایران و اقلیم نگرانی ایجاد کنند و درصورت ادامه فعالیت مسلحانه، اینبار برخورد جدی خواهیم کرد.»
وی همچنین با اذعان به هشدارهای گذشته جمهوریاسلامی درباره فعالیتهای مخرب این گروهکها، به جلسههای کمیته مشترک امنیتی ایران و کردستان عراق دراین زمینه اشاره کرد که با اتخاذ برخی تصمیمهای راهبردی در این زمینه نیز همراه بوده است؛ «جمهوریاسلامی همواره از طریق وزارت امورخارجه و برخی مقامها، نگرانی خود را از فعالیتهای گروههای کرد ایرانی در اقلیم کردستان اعلام کردهاست. 3ماه قبل و یکبار دیگر نیز حدود ۲۰روز پیش کمیته امنیتی مشترک در اربیل و تهران جلساتی را برگزار کردهاند که تصمیمهایی درباره تقویت امنیت مرزها گرفته شد.» دباغ به این نکته هم اشاره کرد که «در این جلسهها تأکید شد نباید گروههای اپوزیسیون کرد ایرانی فعالیت مسلحانه یا آموزشی در خاک اقلیم کردستان داشته باشند و تا مدتی هم شاهد توقف فعالیتهای این گروهها بودیم تا روزهای اخیر که حوادثی در داخل ایران بهوجود آمد.»
تخلیه مقرهای گروهکها
وی همچنین افزود که «در نشست هیأتهای مشترک کنسولگری جمهوریاسلامی و ریاست حکومت اقلیم کردستان هم بحثهای خوبی صورت گرفت و تأکید شد باید مقرهای گروههای کردی در خاک اقلیم تخلیه شود که منتظر اجرای این تصمیم هستیم، اما این موضوع درحال بررسی است که فقط مقرهای مرزی باید تخلیه شوند یا شامل مقرهایی هم میشود که از زمان صدام تا امروز وجود داشتهاند.»
نماینده حکومت اقلیم کردستان در ایران در ادامه گفت: حکومت اقلیم کردستان همواره اعلام کرده اجازه نمیدهد از خاک این منطقه اقدامی علیه امنیت کشورهای همسایه صورت گیرد و این موضوع را بهعنوان سیاست راهبردی خود به گروههای کرد اپوزیسیون ایرانی هم متذکر شدهایم.
دباغ با بیان اینکه خود را متعهد میدانیم اجازه ندهیم گروههایی باعث نگرانی ایران یا شهروندان اقلیم کردستان شوند، افزود: حکومت اقلیم کردستان نگران است گروههایی با تحرکات مسلحانه خود، سبب شوند حریم اقلیم هرازگاه بمباران شود و جان و مال مردم به خطر بیفتد و آسیب ببینند. وی ادامه داد: گروههای اپوزیسیون کرد ایرانی دهها سال است که در اقلیم کردستان حضور دارند و توانستهایم تا حدی فعالیتهای آنها علیه ایران را کنترل و به توافقات پایبند کنیم، اما متأسفانه برخی گروهها و افراد گاهی از شرایطی که پیش میآید سوءاستفاه میکنند که وقتی با تذکر ما یا واکنش ایران مواجه میشوند، تحرکاتشان متوقف میشود.
مکث
زمان اتخاذ تصمیم جدی فرارسیدهاست
نماینده حکومت اقلیم کردستان در ایران با بیان اینکه نمیشود در داخل اقلیم کردستان حکومت دیگر یا نیروی مسلح دیگری باشد که خودسر عمل میکند، ادامه داد: اگر گروههای کرد ایرانی به توافقها پایبند نباشند و به تذکرات درباره پرهیز از فعالیتهای مسلحانه علیه ایران توجه نکنند، حکومت قطعاً اینبار تصمیم جدی درباره آنها میگیرد. دباغ افزود: ما بارها به این گروهها در مقاطع مختلف تذکر و هشدار دادهایم، اما اگر به رفتارهایشان ادامه دهند و بر مواضعی که از طریق رسانهها اعلام میکنند، اصرار داشته باشند و در روابط اقلیم و ایران تغییر یا خللی ایجاد شود، برای ما قابلقبول نیست و ناچار خواهیم بود با رعایت حقوق بشر با آنها برخورد کنیم. وی درباره هشدار ایران به مقامهای اقلیم کردستان درباره تبعات حضورشان در مقرهای گروهکهای تروریستی نیز اضافهکرد: هیچیک از مسئولان حکومت اقلیم با گروههای کرد مخالف جمهوری اسلامی رابطه ندارند و دیدارها و حضور آنها در مقرهای این گروهها برای مذاکره، ابلاغ پیام و محدود کردن آن بخش از فعالیتهای آنهاست که برای ایران و حکومت اقلیم نگرانی ایجاد میکند.