گلایه رئیس شورای شهر تهران از وزارت کشور درباره تعداد اندک واگذاری اتوبوس
سهم 10درصدی تهران از اتوبوسهای دولتی
جلسه روز گذشته پارلمان شهری در حالی برگزار شد که بررسی یک فوریت لایحه اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت انتشار 3هزار و 500میلیارد تومان اوراق مالی – اسلامی برای اجرای طرحهای حملونقل عمومی در دستور کار قرار داشت. گرچه این لایحه در نهایت با اکثریت آرا تصویب شد؛ اما در جریان بررسی این لایحه مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران به وضعیت نامناسب حملونقل عمومی اشاره و عنوان کرد: «امروز حدود هزار و 772دستگاه اتوبوس فعال در تهران وجود دارد که بهگفته رئیس پلیس راهور برابر قانون تنها 40دستگاه از اتوبوسها حق تردد دارند؛ بنابراین در این حوزه نیازمندیهای جدیدی وجود دارد و باید از هر فرصتی برای توسعه و بهسازی ناوگان حملونقل عمومی استفاده کنیم.» او در ادامه از سهم 10درصدی شهرداری تهران از اتوبوسهای خریداریشده توسط وزارت کشور گلایه کرد و گفت: «حدود 50درصد اتوبوسهای تخصیصی توسط وزارت کشور خریداری و به شهرداریهای کشور اختصاص داده میشود. در ادوار گذشته پایتخت از این اتوبوسها سهم 40 تا 50درصدی داشته؛ اما این سهم به 10درصد کاهشیافته است و مانند قطرهای در دریا خواهد بود.»
به گزارش همشهری، افزایش 30درصدی ترافیک همزمان با بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی سبب شده موضوع ترافیک و حملونقل عمومی جزو مباحث اولویتدار مدیریت شهری قرار بگیرند. پیشبینی میشد با شناورشدن ساعت کار ادارات اندکی از حجم ترافیک کاسته شود؛ اما آنطور که رئیس شورای شهر تهران روز گذشته در حاشیه نودوسومین جلسه پارلمان شهری گفته: «شناورسازی ساعت کاری در کاهش حجم ترافیک اثرگذار بوده؛ اما بهاندازهای در تهران مسئله ترافیک مهم است که تأثیر آن، زیاد احساس نمیشود.»
مشکلگشایی با اوراق مالی
شهرداری تهران قصد دارد از طریق انتشار اوراق مالی – اسلامی، 3هزار و 500میلیارد تومان به طرحهای حوزه حملونقل اختصاص دهد. آنگونه که لطفالله فروزنده، معاون مالی و اقتصادی شهردار تهران گفته: «50درصد هزینه اوراق (اصل و سود) توسط دولت تأمین میشود و بنابراین شهرداری با انتشار این اوراق 2هزار و 100میلیارد تومان به مترو، 900میلیارد تومان به اتوبوسرانی و 500میلیارد تومان هم به اورهال مترو اختصاص خواهد داد.» در ادامه ناصر امانی گفت: «شهرداری نشان داده که در بحث مربوط به اوراق مشارکت عملکرد خوبی داشته و 2هزار و 400میلیارد تومان طی 6ماهه اول از همین محل با مجوزی که شورا داده، تأمین منابع داشته و از فرصت انتشار اوراق باید استفاده کرد.»
گزارش حسابرسی مناطق 8، 10 و 18
در جلسه دیروز، حسابرس رسمی شورای شهر تهران گزارش حسابرسی مناطق 8، 10 و 18 را ارائه داد و توسط اعضای پارلمان شهری هم تصویب شد. میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران در جریان ارائه گزارشهایی که مربوط به سالهای96 تا 99 بود، به وضعیت منطقه8 اشاره کرد و گفت: «وجود حدود ۴۵۹میلیون تومان چک نکولشده، بیانضباطی مالی در حوزههای داراییهای شهری، غیرفعالشدن پروژه خیالستان و... برخی از مسائل و مشکلات هستند که شهرداری باید نسبت به تعیین تکلیف آنها اقدام کند.»
او در ادامه به مسائل منطقه10 پرداخت و عنوان کرد: «ثبتنشدن اطلاعات ۲۸پلاک اراضی و ۱۸پلاک مسکونی و تجاری، واگذاری بیش از ۷۳ساختمان به ارگانها و اشخاص بدون مصوبه شورا، ارزشگذاری 136مورد سرقفلی ثبت نشده و... مواردی هستند که نیاز است شهرداری منطقه در اسرعوقت آنها را پیگیری کند.» بهگفته مظفر ارزش داراییهای شهرداری در پروژههای مشارکتی بیش از ۵۰هزار میلیارد تومان معادل بودجه یک سال است که تعدادی از پروژههای این منطقه از سالهای ۹۶ تا ۹۹ به اختلاف خوردهاند و تعیین تکلیف نشدهاند.
مکث
اعتراض حق قانونی است
اعضای شورای شهر تهران در واکنش به ناآرامیهای روزهای اخیر، اعتراض را حق قانونی دانستند؛ اما اغتشاش و برهمزدن نظم و امنیت شهر و شهروندان را محکوم کردند.
مهدی چمران: ریشه اختلافافکنیها و ایجاد شکاف برنامهای است که از آنسوی مرزها رهبری میشود و در چنین وضعیتی نباید جوانان را رها کنیم تا اینگونه در دامان فریب دشمنان بیفتند؛ لذا باید یک حرکت فرهنگی منسجم شکلگرفته و فعالیت گسترده صورت گیرد؛ چراکه محور انقلاب اسلامی یک محور فرهنگی است.
پرویز سروری: برخی افراد اعتراض را به سمت اغتشاش بردند و به خدمات شهری حمله کردند که این بهمعنای حمله به مردم است. در این مدت حدود 49دستگاه اتوبوس، بیش از ۶۵۰مخزن زباله، هزار و ۸۵۰ تابلوی ترافیکی، 2هزارو 500متر نرده، ۱۰۱ ایستگاه اتوبوس، ۲۱ چراغ راهنمایی و 2پل مکانیزه در روزهای اخیر خسارتدیدهاند.
مهدی اقراریان: بسیج یعنی مظلومیت. بسیجیان برای اینکه امنیت شهروندان و شهر تهران را برقرار کنند، ایستادند و تلاش کردند. هرچند همه ما صف نوجوانان و جوانانی که بهدلیل اشتباهاتی که بعضا مشاهده میکنند و بهدلیل اینکه بعضی از افراد باید نسبت به عملکرد خود توضیح دهند اما توضیحی نمیدهند و این عدماجرای تکلیف منجر به اعتراض تعدادی از جوانان شد را باید از صف اغتشاشگران جدا کرد.
مهدی عباسی: تخریب اموال و زیرساختهای خدماتی شهر یکی از آسیبها و آثار اغتشاشات است که علاوه بر به خطر انداختن امنیت اجتماعی و هزینههای روانی باعث خسارت اقتصادی فراوانی میشود و هزینههای مالی زیادی را برای جایگزینی، ترمیم و بازسازی متعلقات وسایل عمومی برای شهر و شهروندان به همراه دارد.
سیدمحمد آقامیری: کسانی که به نام آزادی، فرهنگ ولنگاری، بیعفتی و بیحجابی را تبلیغ میکنند، آزاد نیستند، بلکه اسیر دستبسته فرهنگ منحط غربی هستند. آنها دنبال احیای فرهنگ مردسالاری جاهلانه و بردگی متمدنانه زنان هستند و حکومت اسلامی مقابل این تفکر مرتجعانه با قدرت خواهد ایستاد.