رصد رسانههای فارسیزبان معاند نشان میدهد این شبکهها با سوءاستفاده از حادثه تلخ درگذشت مهسا امینی، در پی گرفتن ماهیهای بزرگ از آب گلآلودشدهای هستند که مدتها است در کمین آن بودهاند. «تجزیه ایران» به بهانه این اتفاق محور گفتوگوها و خبرهایی است که این روزها در قالب مصاحبههای تلفنی، گفتوگوهای چند نفره و حتی بهاصطلاح کارشناسی از سوی این خط رسانهای عمدتا لندننشین وابسته به رژیم کودککش سعودی و دربار سلطنتی پیگیری میشود. خطی چنان شور که حتی صدای اعتراض جریانهای ضدانقلاب غیرهمسو با این چنین تفکری را در آورده است. در این گزارش به بررسی عملکرد خط رسانهای تجزیهخواهان ایران که در لوای عزاداری برای مهسا امینی چنین تفکری را ترویج میکنند و همچنین به پشت پرده آن پرداختهایم.
«اینترنشنال سعودی» مدتهاست به شکل پنهان درصدد القای تفکر فدرالیسم و تجزیه ایران است. این شبکه سعودی که از لندن برنامه پخش میکند، مدتهاست میکوشد با طرح موضوعاتی انحرافی مانند «آیندهای که از ایران میخواهید ببینید، چگونه ایرانی است؟» تلاش دارد تا به شیوهای نرم، ایرانی جدید را ترسیم کند که با مختصات و جغرافیایی تازه تعریف شده باشد. موضوعی که تلاش میکنند آن را «خواسته مردم» بیان کنند و انجام آن را «حتمی و شدنی». با این حال، این جریان رسانهای نمیتواند کتمان کند که هنوز برای تحقق آرزویی که سردمداران و حامیانش در سر دارند کاری شبیه غیرممکن است. این شبکه در روزهای اخیر در قالب گفتوگو با برخی افراد مسئلهدار و بعضا بینام و نشان برای تجزیه ایران نسخهپیچی کرده و برای فردای روز تجزیه نیز برنامه ارائه کردند. با این حال، افرادی مانند «زینب پیغمبرزاده»، عضو سابق کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت که خود را فعال برابری جنسیتی معرفی میکند در اظهاراتی آبروی جریان تجزیهطلب را میبرد و میگوید: «حتی ما الان که داریم در مورد آینده ایران صحبت میکنیم نمیدانیم مرزهای این ایران دقیقا باید کجا باشد.» ادعایی که این فرد آن را بیان میکند نشان میدهد جریان ضدانقلاب که سوار بر موج احساسات مردمی در ماجرای مهسا امینی شده است، در حال فکر کردن به حدود و ثغور مرزهای ایران بعد از تجزیه آن است!
قومیتگرایی؛ گرهگشای کلاف درهم
ملیتها و اقوام ایران از دولت مرکزی ناامید هستند و نگرانیهای زیای دارند. ادعایی که با برجستهسازی در شبکه سعودی تلاش میشود به رسانههای همسو خط بدهد که مصاحبهها و گفتوگوهای خود را به این سمت و سو بکشانند. با این حال، کارشناس مدعی ایرانی بودن بخشی از واقعیت خطدهی شبکهای که از آن مزد میگیرد را هویدا میکند و در ادعایی عجیب میگوید: «انگار تحمیلی وجود دارد که همه باید ایراندوست باشند. چرا باید این تحمیل وجود داشته باشد!» اما این تنها موضع شاذ به اصطلاح کارشناسان این شبکه نیست. کارشناسی دیگر که خود را استاد دانشگاه میداند در اظهارنظری میگوید: «آنچه در ایران لازم است یک حکومت غیرمتمرکز دمکراتیک است.» این شبکه تأکید دارد که نباید بگذارند فرصت اعتراض مردم در ماجرای مهسا امینی، از دست برود چرا که اعتراضات رخ داده دیگر تکرار نمیشود. دستورالعمل اتاق فکر تجزیه ایران را بیبیسی فارسی، منوتو و چند رسانه دیگر نیز مو به مو دنبال میکنند. منوتو موضوعات قومیتی را موضوعی سرکوب شده میداند و لابهلای یک برنامه اصطلاحا شاد، به مفهومسازی دست میزند: «فارسها خیلی از قومیتهایی که در ایران هستند را مورد سوءاستفاده قرار دادهاند.» گرچه گردانندگان این شبکه خبر ندارند که رهبر انقلاب خود از آذریزبانهای کشور و دیگر مسئولان رده بالای کشور مانند دبیر شورایعالی امنیت ملی نیز از عربهای خوزستان هستند و به این دلیل نمیتوان چنین ادعایی را پذیرفت.
طرحی صهیونیستی با نشان سعودی
ماجرایی که این شبکه سعودی با رنگ و لعاب جذاب و کارشناسی دنبال میکند را رژیم صهیونیستی سالهاست دنبال میکند. «محمدعلی نجاح» کارشناس عراقی در مناظره با یک مأمور- روزنامهنگار اسرائیلی درباره تجزیه ایران موفق میشود بخشی از سیاست رژیم صهیونیستی را در تجزیه ایران رو کند. این صهیونیست در گفتوگو با نجاح میگوید: «ایران باید به سرنوشت کشوری مانند اتحاد جماهیر شوروی دچار شود و از دل آن کشورهایی براساس قومیتهای مختلف ایجاد شود. با این کار ایران ضعیف و دیگر تهدیدی برای صهیونیستها نخواهد شد و میتوان آن را بهراحتی کنترل کرد.» خط تجزیهای که رسانه سعودی اینترنشنال علیه موجودیت سرزمینی به نام «ایران» انجام میدهد، صدای مخالفان جمهوری اسلامی ایران در لسآنجلس را نیز درآورده است. در بارزترین نمونه از این مخالفتها، «شهرام همایون» مدیر یکی از تندروترین شبکههای ضدانقلاب که از آمریکا برنامه پخش میکند با هشدار به مردم میگوید: «سعودیها نگاه، ذهن و فکر شما را در مشت خود گرفتهاند. این شبکه در حال طراحی مقدمات تجزیه ایران به ظریفترین شکل ممکن است.» او در ادامه به طرح چند مسئله مهم میپردازد و میگوید: «چرا عربستان چند تلویزیون را به زبان فارسی ایجاد کرده است؟ چرا عربستان بین هنرمندان ایرانی پولپاشی میکند؟ چرا عربستان پول میان احزاب پخش میکند؟ آنها کنفرانس برگزار کرده و پرچم جدید ایران را طراحی کردهاند. کشورهایی با عنوان الاحواز و کاسپین درست کردهاند و ما ساکت نشستهایم و میگوییم برنامههای این شبکه قشنگ است!!» هدف این جریان، عادیسازی موضوع تجزیه ایران، تضعیف اقتدار ایران و هر چیزی است که بتوان تمامیت کشور را حفظ کند و برای این کار نیز حقوقهای نجومی دریافت میکنند. حقوقهایی به بهای فروش وطن که این روزها با این تصور غلط به دنبال آشوب در کشور هستند.
پروژه آشوبسازی؛ طرحی صهیونیستی با نشان سعودی
مجری شبکه ضدانقلاب لسآنجلسی: کنفرانس برگزار کرده و پرچم جدید برای ایران طراحی میکنند
در همینه زمینه :