• شنبه 27 مرداد 1403
  • السَّبْت 11 صفر 1446
  • 2024 Aug 17
سه شنبه 22 شهریور 1401
کد مطلب : 171456
+
-

در هارلِم اتفاق

نگاه
در هارلِم اتفاق

مهتاب خسروشاهی _ روزنامه‌نگار

حداقل برای یک‌بار هم که شده، به‌دنبال دیدن تبلیغات، به‌ویژه درباره تبلیغات خوش آب و رنگ محصولات غذایی، به مصرف یکی از آنها تشویق شده‌اید. کشور هلند، قرار است مانع از این ذوق‌زدگی و تأثیرپذیری شود! چرا و چطور؟ قرار است از این به بعد، در شهر «هارلِم» در کشور هلند، تبلیغات گوشت در فضای عمومی، به هر شکل، ممنوع شود. دلیل آن هم تأثیر منفی تولید محصولات گوشتی روی تغییرات آب و هوا اعلام شده است. با این ممنوعیت که قرار است از سال 2024میلادی به اجرا درآید، شهر هارلم نخستین شهر در جهان خواهد بود که تبلیغات گوشت و محصولات گوشتی در آن ممنوع شود. این درحالی است که بسیاری با این ایده مخالفت کرده‌اند.
به‌گفته سازمان ملل، دام‌ها بیش از 14درصد از گازهای گلخانه‌ای تولید شده توسط دست بشر، به‌ویژه گاز متان را تولید می‌کنند و اجرای این طرح گام مؤثری در راستای کنترل تغییرات آب و هوایی است. «زیگی کلاز»، یکی از اعضای حزب سبز  GroenLinks – پیشنهاددهنده طرح ممنوعیت تبلیغ محصولات گوشتی- به روزنامه تروو می‌گوید: «‌گوشت برای محیط‌زیست بسیار مضر است. ما نمی‌توانیم به مردم بگوییم که با بحران آب و هوایی روبه‌رو هستیم؛ اما از سوی دیگر خرید محصولاتی را تبلیغ کنیم که بخشی از ایجاد این آلودگی است.» البته هنوز مشخص نیست که در این شهر 160هزار نفری تبلیغ همه انواع گوشت متوقف خواهد شد یا نه. «هرمان بروینگ»، حقوق‌دان از دانشگاه گرونینگن هلند می‌گوید: «این ممنوعیت می‌تواند آزادی‌بیان را نقض کرده و به شکایت عمده‌فروشان گوشت منجر شود.» اما این نکته را هم فراموش نکنیم که پیش از این در 2شهر آمستردام و لاهه، تبلیغات صنایع هوانوردی و سوخت‌های فسیلی ممنوع اعلام شده بود. طبق آمار، حدود 95درصد از مردم هلند به مصرف گوشت علاقه دارند اما بیش از نیمی از آنها، هر روز گوشت مصرف نمی‌کنند. گوشت گاو، عامل انتشار بیشترین حجم گازهای گلخانه‌ای، به‌ویژه متان است. گوشت بره، در رتبه بعدی قرار داشته و عامل ایجاد 50درصد از گازهای گلخانه‌ای است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید