مثل همیشه به سود بارسا
رئال برای بیستمین بار در الکلاسیکوی دوستانه شکست خورد
چهارمین الکلاسیکوی خارج از اسپانیا را بارسلونا برد؛ اینبار در چارچوب دیداری غیررسمی در تورنمنت تور قهرمانان فوتبال در لاسوگاس. اولی فصل 1982بود که در ونزوئلا برگزار شد و رئالمادرید یک صفر به پیروزی رسید، دومی فصل 2017در آمریکا برگزار شد و بارسلونا 3-2برد، در سومین بازی که ریاض میزبان بود، رئالمادرید در نیمه نهایی فصل پیش سوپرجام اسپانیا، با نتیجه
3-2به برتری رسید و حالا در چهارمین الکلاسیکوی خارجی با پیروزی یک بر صفر بارسا، تعداد بردهای 2تیم با هم برابر شده است.
طبق معمول الکلاسیکوی دوستانه به سود بارسا به پایان رسید. این بیستمین شکست رئال در الکلاسیکوهای دوستانه بود. رئال در 34بازی، ۴پیروزی، 10مساوی و 20باخت داشته است.
3سال بود که رئال به آمریکا نرفته بود، یعنی از زمان کرونا به اینسو. در مجموع رئالمادرید 21سفر و 47بازی در آمریکا داشته و این چهلوهفتمین بازی رئالمادرید در ایالات متحده آمریکا بود.
رافینیا در نخستین الکلاسیکواش موفق به گلزنی شد اما لواندوفسکی در یک نیمه نتوانست دروازه رئال را باز کند. او سالها در آرزوی پیوستن به رئال بود و سال2019گفته بود: «سال 2017، 2018و حتی 2014قبل از انتقالم به بایرنمونیخ چیزهایی بین من و رئالمادرید وجود داشت و میخواستم به این تیم بروم ولی این انتقال انجام نشد. الان دیگر 31سالم است و برای رفتن به تیمی مثل رئالمادرید خیلی دیر است.» او حالا در آستانه 34سالگی نخستین الکلاسیکوی خود را البته با پیراهن بارسا تجربه کرده است. لوا انگیزه زیادی دارد تا ثابت کند از بنزما و مسی بهتر است.
بارسلونا 3دیدار تدارکاتی دیگر دارد و رئال 2بازی. بارسا با یوونتوس، میلان و یک تیم استرالیایی بازی میکند و رئال با کلابآمریکا و یوونتوس پیش از سوپرجام اروپا مقابل اینتراختفرانکفورت. برنامه دیدار دوستانه بعدی 2تیم: بارسلونا- یوونتوس، چهارشنبه ۵ مرداد، ساعت 5، رئالمادرید- کلابآمریکا، چهارشنبه ۵ مرداد، ساعت 7.
بنزما که هفته گذشته به تمرینات پیشفصل ملحق شده، به همراه دنی کارواخال که مچ پای خود را مصدوم کرده، در لسآنجلس ماندند و به وگاس نرفتند. آنچلوتی قول داده در بازی با تیم آمریکایی یک نیمه از کریم استفاده کند. سرمربی رئال گفته ترکیب تیمش در بازی دوستانه آخر مقابل یوونتوس همان ترکیب سوپرجام اروپا خواهد بود.
پیکه که از دقیقه62بهجای اریک گارسیا به بازی رفته بود، هر بار صاحب توپ میشد، هواداران حاضر در ورزشگاه فارغ از رنگ پیراهن تیم محبوبشان که بر تن داشتند او را هو میکردند. دلیل آن حمایت از شکیرا، همسر سابق او بود که بهتازگی پس از 12سال از این بازیکن جدا شده است.
خریدهای رئال
در غیاب بنزما رئال از ادن آزار و سپس از رودریگو در پست مهاجم کاذب استفاده کرد. ماریانو و مایورال، شانسی برای حضور در ترکیب رئال در طول فصل نخواهند داشت. این الکلاسیکو و صفر ضربه رئالیها در چارچوب دروازه حریف (در برابر 6ضربه بارسا) نشان داد قهرمان اروپا به خرید بازیکن نیاز دارد. خط حمله ذخیره بارسا از دمبله، فران تورس، اوبامیانگ و ممفیس دیپای تشکیل شده بود و خط حمله ذخیره رئال را ماریانو دیاس، مایورال و لاتاسا تشکیل میدهند. رئال که باز هم 2 فصل دیگر همه تلاش خود را روی خرید امباپه صرف کرد و تابستان گذشته حاضر بود برای این بازیکن 200میلیون یورو به پاریسنژرمن بدهد، در این 3پنجره نقلوانتقالاتی، هیچ مهاجمی به ترکیب خود اضافه نکرده. حتی بازیکنانی مثل گرت بیل و لوکایوویچ را در این پست از دست داده است. فلورنتینو پرس میتوانست گنبری و گابریل ژسوس را در این تابستان بخرد اما مشاورههای غلط اطرافیان و خبرنگاران نزدیک به باشگاه او را از این کار منصرف کرد. خرید ارلینگ هالند هم بهخاطر تعلل و به این دلیل که همه حواس باشگاه روی خرید امباپه متمرکز بود، از دست رفت. حالا امباپه در پاریس مانده، هالند به منسیتی رفته، گنبری قراردادش را با بایرنمونیخ تمدید کرده و ژسوس هم راهی آرسنال شده. نمیشود کل فصل را با بنزما و وینیسیوس در کنار بازیکنانی باکیفیت پایینتر مثل رودریگو و آسنسیو سر کرد.
در پست دفاع هم اودریوسولا از قرارداد قرضی با فیورنتینا برگشته و قرار است ذخیره کارواخال باشد اما با مصدومیت کارواخال به ذخیره لوکاس واسکس تبدیل شده. رودیگر بدون نظر آنچلوتی جذب شده و در الکلاسیکو در پست غیرتخصصی دفاع چپ به بازی گرفته شده تا آلابا و میلیتائوی پراشتباه مدافعان اصلی باشند. شوامنی 80میلیون یورویی در بازی اول نشان نداد که ارزش این همه پول را دارد. در کنار اینها درنظر داشته باشید که در روزهای باقیمانده تا آغاز فصل ممکن است بازیکنانی مثل آسنسیو، سبایوس و یکی دو نفر دیگر هم بروند. رئالمادرید حداقل در پست مهاجم و مدافع 2،3 خرید میخواهد.
خریدهای بارسلونا
رافینیا در این 2 بازی کولاک کرده. واقعا بازیکن شایستهای است؛ یک برزیلی با تکنیک ناب. لواندوفسکی کیفیتی مشخص دارد و معلوم است گلهای زیادی خواهد زد. کریستنسن و کسیه که رایگان جذب شدهاند، بازیکنان بهدردبخوری بودند. درحالیکه رئالمادرید بهاندازه کافی پول دارد اما بازیکن نمیخرد، بارسلونا بدون پول و با بدهی انباشته که پیش از آزادسازی اهرمهای اقتصادی و پیشفروش حق پخش 25سال آیندهاش بهدست آمده، چشم بازار نقلوانتقالات را کور کرده است. خریدهای لاورتا و ژاوی تمامی ندارد. آنها حتی دییونگ را هم مجبور به رفتن به منچستریونایتد نمیکنند اما به او پیغام واضحی دادهاند که اگر بخواهد بماند، جایی برایش در ترکیب خط هافبک نیست و مجبور است گاهی در خط دفاع بازی کند. خریدهای بارسا هنوز تمام نشده. ژول کنده بهزودی از سهویا راهی این باشگاه خواهد شد و اگر یک درصد این اتفاق نیفتد، پائو تورس از ویارئال یا دستکم اینیگو مارتینس از بیلبائو جذب میشوند. بارسا منتظر است دییونگ راضی به انتقال به منچستر شود تا با دست پر به سراغ خرید برناردو سیلوا از منچسترسیتی برود. نگاهی به ترکیب تیمهایی مثل بارسلونا، منچسترسیتی، پاریسنژرمن در فصل آینده ثابت میکند شعار مخالفان سوپرلیگ که میگفتند با راهاندازی این لیگ تیمهای کوچکتر نابود میشوند، زیر سؤال برود. این 3تیم همین حالا ترکیبی دارند که جزو برترین ترکیبهای تاریخ فوتبال است اما باشگاههای دیگر نابود نشدهاند.
یک نکته نگرانکننده درباره بارسا وجود دارد. شادی بیش از حد آنها پس از برد و اظهارات ژاوی که گفته بود در الکلاسیکو بازی دوستانه وجود ندارد، سقف آرزوی این تیم را نشان میدهد. فصل پیش وقتی در سوپرجام اسپانیا در عربستان به رئال باختند همگی خوشحال بودند که با ژاوی کیفیت تیمشان بهتر از قبل بوده. برد 4-صفر در الکلاسیکوی برگشت لالیگا آنها را بیشتر در حباب کریها فرو برد ولی بهتدریج از لیگ قهرمانان و حتی لیگ اروپا هم کنار رفتند و تا چند هفته به پایان لیگ سهمیه لیگ قهرمانان آنها هم قطعی نشده بود.