• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 2 مرداد 1401
کد مطلب : 166688
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gJBZD
+
-

با صندلی‌تان قهر کنید

نشستن طولانی‌مدت روی صندلی، راهزن سلامتی است. اگر با صندلی دفتر کارتان یا کاناپه‌ راحتی منزل رابطه‌ صمیمی دارید و بیشتر اوقات را باهم سپری می‌کنید، باید منتظر تغییر شکل ستون فقرات خود باشید. کم‌تحرک و بی‌تحرک بودن در زندگی می‌تواند برای سلامتی ما خطرناک باشد. هرچه در طول روز کمتر بنشینیم، شانس ما برای زندگی سالم بیشتر خواهد بود. نشستن طولانی مدت در هر صورتی مانند نشستن پشت میز، پشت فرمان یا جلوی صفحه نمایش، مضر است. زمانی که مدت زیادی پشت میز می‌نشینیم، به مرور در اندام‌های پشتی، فشار و درد احساس خواهیم کرد. این فشار از انتهای جمجمه تا استخوان خاجی را درگیر می‌کند. در این حالت مهره‌های کمر به‌مراتب تحت فشار بیشتری قرار می‌گیرند و انعطاف خود را از دست می‌دهند. نشستن ساعت‌های طولانی در طول روز، علاوه بر آسیب به مفاصل و استخوان‌ها و ایجاد گردن درد، کمردرد، زانودرد، به‌هم‌ریختگی ساختار قامتی، پوکی استخوان و کاهش توان قلبی و عروقی زمینه‌ساز بیماری‌های مختلف جسمی و روحی است.
حتی اگر یک‌بار هم به درد کمر دچار شده باشید حتماً می‌دانید کمر درد تا چه اندازه طاقت‌فرساست. دلیل بیشتر کمر‌دردها ضعف عضلات یا وضعیت نامناسب بدن است. با توجه به موقعیت خاص ناحیه کمری، نشستن طولانی‌مدت می‌تواند منجر به آسیب دیسک بین مهره‌ای بخش تحتانی کمر شود.
بدن ما باید به‌طور مداوم در حرکت باشد. چرا که عضلات در اثر عدم‌تحرک، اکسیژن و موادمغذی کمتری از خون دریافت می‌کنند. برای همین باید بعد از هر ۳۰ دقیقه وضعیت بدنی خود را به‌طور مرتب و متوالی تغییر دهیم.
در تحقیقات جدید ثابت شده کسانی که به‌مدت یک یا دو ساعت به‌طور پیوسته می‌نشینند دو برابر کسانی که این مدت را با حرکت همراه می‌کنند در معرض خطر ابتلا به درد کمر هستند.
افزایش بیش از حد انحنای فوقانی پشت از شایع‌ترین نوع گوژپشتی است که به‌دلیل وضعیت نامناسب یا قوز کردن ایجاد می‌شود. اغلب گوژپشتی‌هایی که بر اثر رعایت نکردن بهداشت حرکتی و نشستن‌های طولانی مدت ایجاد شده‌اند، برگشت‌پذیر هستند.اگر به این عارضه دچار شدید می‌توانید با انجام برخی تمرین‌های ورزشی مانند پیلاتس، ستون‌مهره‌ها را به وضعیت طبیعی بازگردانید.

راهکارهای ساده برای پشت میزنشین‌ها

* برخی از کارهای‌تان را ایستاده انجام دهید.
* هر 30دقیقه حرکتی به بدن‌تان بدهید و حرکات کششی انجام دهید.
*لم ندهید و صندلی را به سمت میزتان بکشید.
* سر و گردن‌تان را به حالت خنثی، به‌طوری‌که به جلو و عقب خم نشوند، نگه‌دارید.
* ارتفاع میز را نسبت به قد خودتان تنظیم کنید.
* سعی کنید هر روز مقداری پیاده‌روی کنید.
* به جای استفاده از آسانسور از راه‌پله استفاده کنید.

این خبر را به اشتراک بگذارید