• دو شنبه 1 اردیبهشت 1404
  • الإثْنَيْن 22 شوال 1446
  • 2025 Apr 21
شنبه 29 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 16666
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/LPp4
+
-

مطالعه فرایند ذوب یخ‌های قطبی با کمک شیر دریایی

آن‌سوی آب
مطالعه فرایند ذوب یخ‌های قطبی با کمک شیر دریایی


محققان دانشگاه‌های شرق انگلیس و سنت اندریوس به‌منظور انتقال تجهیزات اندازه‌گیری شوری و دمای آب‌های قطبی از 2گونه شیر دریایی «سیل» کمک گرفتند.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری آسوشیتدپرس، محققان پیش از این یک جریان آب شور و گرم موسوم به آب عمیق قطبی (CDW) را در دریای آموندسن در اقیانوس منجمد جنوبی شناسایی کردند که تصور می‌شود عامل اصلی ذوب صفحات یخی قطب جنوب است. محققان برای بررسی دما، شوری و سایر ویژگی‌های این جریان تأثیرگذار در طول دوره زمستان، از 12سیل استفاده کردند.

این سیل‌ها در طول یک دوره 9ماهه بیش از 10هزار بار درون آب اقیانوس منجمد جنوبی شیرجه رفتند و اطلاعات مربوط به حدود 240هزار کیلومترمربع از آب‌های این اقیانوس را گردآوری کردند.

زمانی که سیل‌ها به سطح آب می‌آمدند اطلاعات به‌دست‌آمده، با استفاده از ماهواره برای محققان مخابره می‌شد. براساس این تحقیقات، حجم جریان آب عمیق قطبی بیش از چیزی است که تصور می‌شد و در طول زمستان دما و شوری آن نیز بیشتر است. همچنین در این تحقیقات مشخص شد میزان ذوب شدن صفحات یخی در بخش غربی قطب جنوب در طول زمستان بیشتر است.

به گفته محققان، اطلاعات به‌دست‌آمده به کمک سیل‌ها بسیار بیشتر از چیزی است که توسط کشتی‌های تحقیقاتی در این منطقه جمع‌آوری شده و به‌طور کامل واضح است که حداقل در فصل‌های مورد مطالعه، تغییرات چشمگیری در دمای این جریان آب شور وجود دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید