رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران خبر داد
حسابرسی شورای ششم از مدیریت پنجم
گزارش حسابرسی دوره پنجم مدیریت شهری تهران آماده شده است؛ گزارشی که به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران، جزو وظایف مدیریت شهری پیشین بوده، اما تهیه و به مردم ارائه نشده است. محمد آخوندی اعلام میکند که چنین اقدامی درصورتی از سوی پارلمان شهری دوره گذشته انجام نشده که یکی از مهمترین مصادیق شفافیت بهحساب میآید و اینکه شورای پنجم مدعی شفافیت بوده، اما به آن عمل نکرده است، جای سؤال دارد. این در حالی است که تهیه گزارش حسابرسی نشان میدهد مناطق 22گانه، معاونتها و سازمانها و شرکتهای تابعه شهرداری دقیقا چه عملکرد مالیای داشتهاند. اکنون آخوندی از تهیه گزارش حسابرسی دوره پنجم مدیریت شهری خبر میدهد و میگوید که طی ماهها کار فشرده، آن را تهیه و آماده ارائه به صحن شورا کردهاند. او در گفتوگو با همشهری، جزئیات بیشتری از این اقدام را بیان میکند.
چرا شورای ششم شهر تهران موضوع تهیه گزارش حسابرسی دوره پیش را در دستور کار خود قرار داده است؟
یکی از مهمترین مصادیق شفافیت، ارائه گزارش حسابرسی مناطق، سازمانها و واحدهای ستادی شهرداری بهحساب میآید. از سوی دیگر براساس بند 30ماده 80قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور، نظارت بر حسن اداره امور مالی شهرداری و همین طور سازمانها و مؤسسات و شرکتهای وابسته و نظارت بر حساب درآمد هزینه آنها با انتخاب حسابرس رسمی بر عهده شورای شهر گذاشته شده است، اما پس از آغاز بهکار شورای ششم متأسفانه متوجه شدیم که این وظیفه قانونی شورای شهر در دوره قبلی اصولا مورد توجه قرار نگرفته و گزارشهای حسابرسی چهارساله مربوط به مدیریت پنجم شهری جمعبندی، آماده و به صحن شورا ارائه نشده است. بنابراین با تأکید ریاست شورای اسلامی شهر تهران کمیسیون برنامه و بودجه از همان روزهای ابتدایی بهمنظور جلوگیری از تضییع حقوق بیتالمال تلاش کرد تا بحث حسابرسی 4سال مدیریت شهری پنجم را بهصورت جدی پیگیری کند.
میگویید گزارشی وجود نداشته. بنابراین احتمالا اطلاعاتی هم در دسترس نداشتهاید. با توجه به این مسئله آیا گزارشهای تهیه شده کاملا دقیق هستند؟
بله. هیچ گزارش حسابرسی مربوط به سالهای 1396تا 1399وجود نداشت؛ بنابراین در گام اول باید نسبت به جمعآوری اطلاعات اقدام میشد. بر همین اساس جلسات متعددی با حسابرسان در حوزههای مختلف ازجمله مناطق، شرکتها، سازمانها و... برگزار کردیم و براساس برنامه زمانبندی این توافق حاصل شد تا گزارش حسابرسان بهدست ما برسد. بیش از 300گزارش حسابرسی مربوط به این 4سال باید جمعبندی میشد. پس از جلسات متعدد و بیش از 8ماه کار مداوم توسط کارشناسان کمیسیون برنامه و بودجه نهایتا بیشتر اطلاعات لازم از حسابرسان اخذ شد تا گزارش دقیقی تهیه شود.
حجم این گزارش چقدر شده است؟
بیش از یک هزار صفحه پاورپوینت در مورد این حسابرسیها و جمعبندی آنها آماده شده است. ما تلاش کردیم که گزارش تجمیعی 4ساله هر بخش را آماده و به صحن شورا ارائه کنیم تا از این طریق یک نمای کلی از عملکرد واحدها طی 4سال دیده شود. بیش از 3هزار نفر ساعت کار کارشناسی توسط نیروهای متخصص مبنی بر بررسی، تجمیع و تلفیق حسابرسی چهارساله دوره پنجم مدیریت شهری صرف شد. استخراج بندهای تکلیفی از گزارش حسابرس انجام شد تا در اختیار مدیریت شهری قرار گیرد تا براساس آن ایرادات و اشکالات قبلی را برطرف کنند و هم اینکه برای پیشبرد اهداف مدیریت شهری مورد استفاده قرار بگیرد.
این گزارش چه فوایدی دارد؟
این گزارشها میتواند در شناسایی آسیبهای مدیریتی و سیستمی مفید واقع شود. شورا طبق قانون وظیفه دارد تا موارد نقص و تخلف را اعلام و براساس مقررات قانونی پیگیریهای لازم را انجام دهد. پس مواردی را که تخلف شده یا رعایت نشده، میتوانیم اعلام و مورد پیگیری قرار دهیم.
شورای پیشین هیچ گزارشی آماده نکرده بود؟
حتی یک گزارش حسابرسی از عملکرد 4ساله مدیریت شهری در صحن شورا قرائت نشده و حتی از آن بالاتر گزارشهای حسابرسی از حسابرس اخذ و پیگیری نشده است. اعضای شورای پنجم شهر تهران باید پاسخ دهند که چرا این وظیفه اصلی و قانونی را انجام نداده و پیگیری درخصوص آن انجام ندادهاند.
این گزارش چه زمانی در صحن قرائت میشود؟
انشاءالله از امروز سهشنبه گزارشهای حسابرسی در صحن شورا ارائه خواهد شد. تلاش کردیم بهگونهای برنامهریزی کنیم که در هر جلسه شورا بتوانیم گزارش چهار ساله چند منطقه یا سازمان و شرکت را قرائت کنیم. در این خصوص مجبوریم بهصورت تجمیعی و با تأکید بر موارد مهم گزارش و همینطور تکالیفی که بر عهده شهرداری قرار داده خواهد شد موارد را بیان کنیم تا هم مردم از عملکرد 4ساله مطلع باشند و هم اینکه وظیفه قانونی شورا که در دوره قبل انجام نشده تعیین تکلیف شود.
مکث
تهیه گزارشهای به روز در این دوره
محمد آخوندی، عضو شورای شهر تهران میگوید که علاوه بر تهیه گزارشهای دوره گذشته، تلاش کردهاند برای 1400نیز حسابرسها را انتخاب کنند. او همچنین میگوید: «برای سال 1401نیز با رعایت تشریفات قانونی پیشنهادهایمان را در مورد حسابرسان 1401از اکنون مشخص کردیم و درصورت تصویب طرحی که به شورا ارائه شده، حسابرسان نیز کارشان را آغاز میکنند. ما تلاش میکنیم گزارشهای 1400را همین امسال در صحن شورا تا پایان سال قرائت کنیم و دنبال آن هستیم که در حسابرسیها بهروز باشیم.»