محمد خزاعی در ادامه سفرهای استانیاش روز سهشنبه ۱۴تیرماه به همراه تعدادی از مدیران سینمایی در استان چهارمحال و بختیاری حاضر شد. اینطور که روابطعمومی سازمان سینمایی گزارش کرده، خزاعی در نشستی که با سینماگران و فعالان سینمایی چهارمحالوبختیاری داشته، به انتقاد از حضور آقازاده در سینما پرداخته است.
او با انتقاد از اینکه تعدادی از آقازادهها با وابستگیهای سیاسی و جناحی توانستهاند کارگردان شوند، گفت: فهرست این افراد مشخص است درحالیکه در بسیاری از شهرستانها با وجود استعدادها و تنها بهخاطر نبود شرایط مالی، این افراد نتوانستهاند به مرحله ظهور برسند و این با مفهوم عدالت فرهنگی سازگار نیست. رئیس سازمان سینمایی با تأکید بر تداوم برنامههای اصلاحی در حوزه سینما و ایجاد جریان متفاوت و نو در این عرصه افزود: این جریان و نهضت هماکنون در حال شکلگیری است. باید اجازه داد تا نیروهای جوان وارد این عرصه شوند. وی فراهم شدن شرایط برای ورود نیروهای جدید و جوان به عرصه سینمای کشور را ضروری خواند و گفت: برای این منظور نخستینبار در انجمن سینماگران جوان سهمیه فیلمسازی برای نیروهای شهرستانی درنظر گرفته و این نوع حمایت در بنیاد سینمایی فارابی نیز تعریف شده است.
تا کی قرار است در فیلمها فقر و فلاکت ببینیم
انتقاد از آنچه سیاهنمایی در فیلمها نامیده میشود، موضوع دیگری بود که خزاعی به آن پرداخت. رئیس سازمان سینمایی افزود: اگر تنوع جدی در مضامین فرهنگی فیلمهای تولیدی نداشته باشیم بدون شک موافق نخواهیم بود. تا کی قرار است فیلم جنوبشهری تهران و فقر و فلاکت ببینیم و این گستره از تنوع، زیبایی فرهنگی کشور و رنگارنگی آیینها، فرهنگها و قومیتها را در فیلمها نبینیم و به مخاطبان ارائه ندهیم؟ خزاعی حضور و تمرکز صرف فیلمسازان جوان در بخش آسیبهای اجتماعی استانها را چندان مناسب ندانست و ادامه داد: لازم است این گروه از فیلمسازان با وجود تسلط به شرایط فرهنگی منطقه خود، برای معرفی هرچه بهتر این فرهنگ و ایجاد دید بهتر در میان همگان تلاش کنند. رئیس سازمان سینمایی وظایف سینماگران را مختلف و متفاوت دانست و گفت: مهمترین این مسئولیتها تعهد در مقابل جامعه است که متأسفانه گاهی مورد غفلت واقع و قربانی جریان سرمایهداری میشود.
برخی بداخلاقیها در سینما هر روز در حال گسترش است!
خزاعی با اظهار تأسف از وجود برخی بداخلاقیها در عرصه سینمای کشور که هر روز نیز در حال گسترده شدن است، گفت: سازمان سینمایی متعلق به همه افکار و اندیشههاست و در این دوره مدیریتی نیز، تبعیض برای فراهم شدن امکان کار ویژه برای عدهای خاص از فیلمسازان صورت نگرفته است. متأسفانه یک عده در این سینما عادت کردهاند تسهیلات ویژه بگیرند؛ آدمهایی که رسانه و شبکه دارند و خوب بلد هستند حاشیهسازی کنند، اما من ترسی نسبت به آن ندارم. عدالت فرهنگی این نیست که پول را به کسانی هدیه کنیم که در اغلب دورهها از مزیتهای نسبی سینما و رانتهای آن سوءاستفاده کردهاند.
بنده ترجیح میدهم که همه استعدادهای سراسر کشور از این ظرفیت بهرهمند شوند. وی توضیح داد: هر کسی بر مبنای شرایط اعلام شده میتواند در چارچوب برنامههای حوزههای مختلف زیرمجموعه سازمان سینمایی، طرح و ایده ارائه دهد تا جایی که مقدورات اجازه دهد، مورد حمایت قرار خواهد گرفت و در این راستا نیز هیچ محدودیتی وجود ندارد. رئیس سازمان سینمایی در ادامه به مشکلات حوزه فیلماولیها و شکلگیری آن بر مبنای سرمایهداری و پولآوری اشاره کرد و گفت: برای ورود به این حوزه باید امتیازی به این جریان نامشخص داده میشد تا امکان کارگردانی فراهم شود. در این میان آنچه مهم نبود استعداد، تخصص و تجربه فیلمساز بود که در این دولت این جریان شکسته شد.
مکث
رئیس سازمان سینمایی تغییر نمیکند
روز گذشته و در حاشیه نشست هیأت دولت، وزیر ارشاد به حمایت از رئیس سازمان سینمایی پرداخت. محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر دیروز در جمع خبرنگاران، گفت: رئیس سازمان سینمایی موضع خوبی در حیطه فعالیت کاری خود دارد و عملکرد وی خوب است و بهدنبال تغییر در این حوزه نیستیم.
پنج شنبه 16 تیر 1401
کد مطلب :
165532
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/YE4NW
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved