• شنبه 28 مهر 1403
  • السَّبْت 15 ربیع الثانی 1446
  • 2024 Oct 19
شنبه 11 تیر 1401
کد مطلب : 164914
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zp0nm
+
-

خانه سینما در آستانه تغییرات مدیریتی

انتخابات جامعه صنفی برای برگزیدن هیأت مدیره و مدیرعامل تازه برگزار می‌شود

شهاب مهدوی- روزنامه‌نگار

1
خانه سینما که چند سال پیش آن‌قدر حاشیه داشت که بسیاری از مردم را کنجکاو اخبار مرتبط با آن کرده بود، حالا مدت‌هاست رخدادهایش صرفا برای خانواده بزرگ سینما اهمیت دارد. تعبیر درست‌تر البته بخشی از خانواده سینماست؛ خانه‌ای که بسته شدنش به آن اهمیت خبری داده بود از لحظه بازگشایی تبدیل به همان خانه خلوت سابق شده است. جایی که نمایندگان اصناف در آن حضور دارند و تصمیمات مدیریتی‌اش،  از دید عده‌ای از منتقدان آن را به شعبه دوم ارشاد تبدیل کرده است. در واقع خانه سینما که همه کارکرد خبری‌اش را در انتهای دهه ۸۰ و ابتدای دهه ۹۰، از طریق تقابل با مدیران سینمایی دولت دوم احمدی‌نژاد به‌دست آورده بود، سال‌هاست که با تعامل به آرامش رسیده است. تغییر دولت‌ها هم تغییر محسوسی در رویکردش ایجاد نمی‌کند و اگر هم گاهی صنفی ‌ساز مخالف کوک کند، هسته تصمیم‌گیر خانه سینما از هر حاشیه‌ای فاصله می‌گیرد. نتیجه اینکه دیگر حساسیت چندانی نسبت به خانه سینما وجود ندارد جز اینکه مخالفان و منتقدان کلاسیکش همچنان با همان ادبیات قدیمی، همان حرف‌های تکراری را درباره‌اش می‌زنند.

2 تا ۳ هفته دیگر قرار است انتخابات خانه سینما برای برگزیدن اعضای تازه هیأت مدیره برگزار شود؛ هیأت مدیره‌ای که این بار باید جانشینی برای منوچهر شاهسواری مدیرعامل فعلی انتخاب کند. قطعا سازمان سینمایی مثل همیشه نگاه ویژه‌ای به این ماجرا خواهد داشت و البته این نگاه ویژه به‌معنای دخالت در انتخاب هیأت مدیره و مدیرعامل نیست. نکته اینجاست که وزارت ارشاد باید بتواند با راس هرم مدیریتی جامعه اصناف سینمایی کشور «کار» کند. اینکه خانه سینما واقعا چقدر خانواده بزرگ سینمای ایران را نمایندگی می‌کند یک داستان دیگر است. به هر حال ما در اینجا مثل بسیاری از تشکل‌های دیگر با موضوعی به نام کار تشکیلاتی و توانایی مجمع عمومی برگزار کردن و نتیجه دلخواه از آن گرفتن مواجهیم که خودش مهارت ویژه‌ای است. واقعیت این است که خانه سینما از ابتدای تأسیس در اختیار یک طیف مشخص بوده و تلاش رئیس سازمان سینمایی دولت یازدهم برای خارج کردن این طیف از عرصه مدیریت خانه، در نهایت به تعطیلی‌ای انجامید که فقط شهرت عمومی برای نهادی به‌وجود آورد که در شکل طبیعی اتفاق‌هایش باید برای چند هزار نفر مهم باشد نه یک ملت.

3 این هم تحلیل خبرگزاری مهر از انتخابات پیش روی خانه سینماست: یکی از پرچالش‌ترین انتخابات هیأت مدیره «خانه سینما» را می‌توان به انتخابات هیأت مدیره دوره پانزدهم نسبت داد که در تاریخ ۲۰‌مرداد‌ماه ۱۳۹۹ یعنی ۲‌سال پیش برگزار شد؛ انتخاباتی که هرچند اعتراض خاصی نسبت به نامزدهای هیأت مدیره وجود نداشت اما مسئله اصلی حضور پیدا نکردن تعدادی از صنوف سینمایی به‌دلیل نداشتن کد شناسه ملی در انتخابات بود که باعث اعتراض و نارضایتی صنوف مختلف سینمایی شد.
البته لازم به یادآوری است که انتخابات برای هیأت مدیره دوره پانزدهم در خانه سینما، باید یک سال قبل از تاریخ اعلام شده برگزار می‌شد که به‌دلیل همین شرایط و نارضایتی صنوف، تصمیم گرفته شد تا مدتی هیأت مدیره دوره چهاردهم به‌کار خود ادامه داده تا شرایط مناسبی برای انتخابات خانه سینما فراهم شود. همانطور که گفته شد پانزدهمین دوره انتخابات در «خانه سینما» در تاریخ ۲۰‌مرداد ۱۳۹۹ اما با شکل و شمایلی کاملاً متفاوت نسبت به دوره‌های قبل برگزار شد.در واقع تاریخ برگزاری که برای این انتخابات درنظر گرفته شده بود، درست در زمان اوج شیوع ویروس کرونا در کشور بود و با مخالفت ستاد ملی مقابله با کرونا، انتخابات مورد نظر که قرار بود همزمان با برگزاری مجمع عمومی خانه سینما و ارائه گزارش عملکرد هیأت مدیره دوره چهاردهم برگزار شود، بدون برگزاری مجمع عمومی، آن هم در حیاط بنیاد سینمایی فارابی با حضور تعدادی از نمایندگان صنوف و غیبت برخی از صنوف که کد شناسه ملی دریافت نکرده بودند، برگزار شد.
از جمله صنوفی که به‌دلیل نداشتن کد شناسه ملی نتوانستند در این انتخابات شرکت کنند می‌توان به کانون آهنگسازان، شورای‌عالی تهیه‌کنندگان، انجمن جلوه‌های ویژه میدانی، انجمن صنفی چهره‌پردازان و منشیان صحنه اشاره کرد.
در نهایت و با تمام حواشی موجود، محمدعلی نجفی، علیرضا نجف‌زاده، آتیلا پسیانی، سیدعلی قائم‌مقامی، روانبخش صادقی، بهمن اردلان و پژمان مظاهری‌پور به‌عنوان اعضای جدید هیأت مدیره و کامران ملکی به‌عنوان بازرس در پانزدهمین دوره هیأت مدیره خانه سینما انتخاب و در تاریخ ۳۰ مهرماه ۱۳۹۹ معرفی شدند و این هیأت منوچهر شاهسواری را به‌عنوان مدیرعامل خانه سینما برای دومین دوره انتخاب کردند.شانزدهمین دوره انتخابات هیأت مدیره خانه سینما، قرار است در تاریخ دوم مردادماه سال‌جاری برگزار شود؛ انتخاباتی که می‌تواند تغییرات بسیاری را در امور صنفی سینمای ایران ایجاد کند. در واقع با توجه به فروکش کردن ویروس کرونا در سال‌جاری و البته درصورت برگزار شدن مجمع عمومی خانه سینما، می‌توان این انتخابات را بزرگ‌ترین مجمع سینمایی دانست که طی ۲ سال گذشته از سوی خانه سینما برگزار شده است. نکته دوم تغییر مدیریت و البته سیاست‌ها در سازمان سینمایی است که می‌تواند تأثیر چشمگیری در روند برگزاری انتخابات داشته باشد، مسئله این است که دولت جدید و البته محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی تا چه اندازه نسبت به ثبت قانونی صنوف سینمایی در وزارت کار و دریافت کد شناسه ملی برای حضور در انتخابات تأکید دارد؟

 

این خبر را به اشتراک بگذارید