• سه شنبه 18 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 28 شوال 1445
  • 2024 May 07
سه شنبه 31 خرداد 1401
کد مطلب : 163900
+
-

قیمت شوینده‌ها ربطی به نرخ پلیمر ندارد

 رئیس انجمن ملی صنایع پلیمر با بیان اینکه مبنای قیمت‌گذاری محصولات پلیمری مبتنی بر ارز نیمایی و قیمت‌های جهانی است، گفت: طی یکسال گذشته نوسان بزرگی در نرخ گذاری‌ها وجود نداشته است.
 سعید ترکمان در گفت‌و‌گو با مهر با بیان اینکه مبنای قیمت‌گذاری محصولات پلیمری در بورس کالا براساس نرخ ارز در سامانه نیما بانک مرکزی است، افزود: متوسط نرخ محصولات پلیمری مورد استفاده در صنایع شوینده برای بسته بندی و بطری که در بورس کالا به فروش می‌رسند تا هفته گذشته به ازای هر کیلوگرم مبلغ
۲۴ هزار و ۷۰۰ تومان بوده است.
رئیس انجمن ملی صنایع پلیمر با بیان اینکه طی یک‌سال اخیر نوسان بزرگی در روند قیمت ارز نیمایی وجود نداشته است، گفت: هرچند قیمت دلار سامانه نیما طی هفته‌های اخیر در محدوده ۲۶ هزار و ۷۰۰ تومان با نوسان مواجه شد اما در یک‌سال گذشته از نوسان‌های بزرگ در این سامانه خبری نبوده است. این مقام مسئول با بیان اینکه قیمت محصولات پلیمری در بورس کالا وابسته به قیمت جهانی و قیمت ارز هستند، افزود: با توجه به تغییرات نه‌چندان زیاد قیمت ارز در سال گذشته و همچنین روند متعادل قیمت‌ها در بازارهای جهانی، می‌توان گفت معاملات محصولات پلیمری طی یک‌سال اخیر روندی ثابت و کم نوسان داشته‌اند و بر این اساس نوسان یکباره و جهش قیمت پلیمری‌ها و سرایت آن به سایر صنایع ازجمله شوینده‌ها قابل ملاحظه نبوده است. اظهارات رئیس انجمن ملی صنایع پلیمر کشور در حالی است که در یک‌سال گذشته بسیاری از صنایع وابسته به محصولات پتروشیمی و پلیمری اعلام کرده‌اند که با افزایش شدید نرخ مواداولیه مواجه بوده‌اند و این افزایش در محصولات تولید داخل کشور به‌ویژه پتروشیمی‌ها بیش از مواد وارداتی بوده است. قیمت‌گذاری محصولات صنایع بزرگ داخلی از قبیل پتروشیمی و فولاد براساس هاب منطقه‌ای همواره مورد انتقاد صنایع پایین‌دستی مثل صنعت لوازم خانگی و صنایع شوینده و بهداشتی بوده که معتقد بودند این شیوه قیمتگذاری با توجه به وابستگی‌ تولیدات دیگر صنایع به این محصولات به زیان تولید داخلی است و باید استثناهایی برای مصرف‌کنندگان داخلی این صنایع قائل شد. با این حال، وابستگی صنایع شوینده به مواداولیه وارداتی بیش از آن است که بتوان کل نوسان قیمت این محصولات را به مواداولیه داخلی نسبت داد. صنایع شوینده در دو ماه اخیر درخواست افزایش قیمت محصولات را به سازمان حمایت ارائه کرد و براساس لیست‌هایی که البته هیچ‌گاه از سوی مسئولان این صنایع رسما تأیید نشد، میزان افزایش قیمت درخواستی برای برخی محصولات بین 50تا 80درصد بود. اخیرا سازمان حمایت با افزایش 15درصدی قیمت شوینده‌ها موافقت کرده اما مشاهدات میدانی حاکی از افزایش بیش از 40درصدی قیمت بعضی محصولات در سطح عرضه است.

این خبر را به اشتراک بگذارید