تهرانیها 3 برابر متوسط دنیا زباله میسازند
رئیس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران در گفتوگو با «شهروند» از تولید روزانه ۹هزار تن زباله در تهران خبر داده و میگوید هر تهرانی روزانه 3برابر سراسر دنیا پسماند تولید میکند و در مدیریت زباله دستهای مختلفی در کار است. آنطور که محمود میرلوحی میگوید: اگر روزانه هر تهرانی یک لیوان کمتر در زبالههای خود آب بریزد، ۳۰ کامیون از ۳۰۰ کامیونی که هر روز زبالههای تهران را به کهریزک منتقل میکنند، میتوانند به کارهای دیگری بپردازند.
پارکینگ؛ چالش تهرانیها
روزنامه «آرمان» از مسئله دسترسی به پارکینگ در تهران بهعنوان چالشی برای شهروندان تهرانی گزارش داده است؛ آرمان در مقایسه شهرهای جهان با تهران نوشته که «بیش از 70درصد از شهروندان در جاکارتا، بزرگترین پایتخت مسلمان، از دوچرخه و موتور برای تردد استفاده میکنند، اما هماکنون در شهر تهران 3نفر از اعضای یک خانواده خودرو دارند و تهران را به یک پارکینگ تبدیل کردهاند. از سوی دیگر هیچاقدامی مبنی بر فرهنگسازی برای توسعه حملونقل عمومی جزو اولویتهای مدیریت شهری صورت نگرفته است.» زهرا صدراعظم نوری، عضو شورای شهر تهران درباره معضل پارکینگ در شهر تهران گفته: «رشد و توسعه بیرویه جمعیت در شهر تهران برخلاف طرحهای مصوب جامع و تفسیری صورت گرفته و موجب شده تا بارگذاریهایی در سطح شهر تهران انجام شود. اغلب این بارگذاریها بدون رعایت تأمین سرانههای خدماتی و مورد نیاز بوده است. برای مثال برخی از واحدها با تغییر کاربری از مسکونی به اداری یا تجاری تبدیل شدهاند، طبیعتا پارکینگ مورد نیاز این واحدها تأمین نشده است.»
پردیس؛ سرپناهی از سر ناچاری
روزنامه «ایران» از سیاستهای عجیب و غریب شهرسازی دولت پیشین در شهر جدید پردیس گزارش داده است. به گزارش ایران، شهر جدیدی که بهصورت تدریجی درحال شکلگیری بود و هویت خودش را پیدا میکرد، یکباره با هجوم مسکن مهر مواجه شد و تمام. حالا مردم ماندهاند با چهاردیواریهایی که نه میلی به زندگی در آن دارند و نه جایی برای ترک کردنش. در بخشی از این گزارش آمده است «پردیس در فازهای مسکن مهر به شما القا میکند که تنها به چهاردیواری خود اعتماد کنید؛ شهری که از فقدان محله بهعنوان یک نهاد کنترلکننده درون زا بیبهره است و مردم به خانههایشان تنها بهعنوان سرپناهی از سر ناچاری نگاه میکنند، نه جایی برای لذت بردن از زندگی.»
مراقب کلاهبرداران طرح ترافیک باشید
روزنامه «هفت صبح» از نحوه اجرای طرح ترافیک97 انتقاد کرده و با اشاره به فروش طرح ترافیک سالانه و شناور در سایتهای خرید و فروش اینترنتی با قیمتهای 5 تا 10میلیون تومانی، مینویسد «طرحها چگونه بهدست این افراد (فروشندگان) رسیده است؟ مگر جلوی رانت گرفته نشد؟ مگر در طرح ترافیک جدید همه با هم برابر نبودند؟» علی پیرحسینلو، مشاور رسانهای معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران در پاسخ به این سؤالات به «هفت صبح» توضیح داده که «اول اینکه طرحهای شناور، امسال مثل سالهای گذشته نداریم و قیمت طرحهای شناور نیز مثل افراد عادی است. در نتیجه این طرحهای شناور کلاهبرداری است؛ یعنی بعد از پرداخت این مبلغ هم خریدار باید مثل حالت عادی حسابش را شارژ کند. فقط ممکن است بعضی آژانس داران که سهمیه 50درصدی دارند چنین اقدامی انجام دهند که قطعا با آنها برخورد خواهیم کرد. از مردم خواهشمندیم فریب این کلاهبرداریها را نخورند.»
انتخاب شهردار؛ نشانه بلوغ سیاسی اصلاحطلبان
روزنامه «سازندگی» طی چند یادداشت از نگاه احزاب مختلف اصلاحطلب به انتخاب شهردار جدید تهران پرداخته است؛ در یادداشتی که به قلم محمد عطریانفر، از اعضای حزب کارگزاران سازندگی منتشر شده، با اشاره به گزینههای مطلوب این حزب برای شهرداری تهران آمده است «خوشبختانه شورای شهر بهرغم تعدد دیدگاهها موفق شد با رأی بالا آقای افشانی را بهعنوان شهردار انتخاب کند. از این نقطه به بعد برای شهرداری آرزوی موفقیت میکنیم.» در یادداشت دیگری که به قلم محمدجواد حق شناس، عضو شورای شهر و از اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی منتشر شده، رأی شورا به شهرداری تهران را نشانه بلوغ سیاسی و جریانی اصلاحطلبان دانسته و آمده است «این موضوع بیانگر آن است که چند دستگی و حتی دو دستگی نیز میان اصلاحطلبان وجود ندارد و بهجای آن شاهد عقلانیت کمالیافته قابل تقدیر و مثال زدنی در رفتار اعضای شورا شهر هستیم.»
کاهش ترافیک در ساعات پیک و 2 نقطهضعف طرح
روزنامه «دنیای اقتصاد» به بررسی 2 نقطهضعف طرح ترافیک97 پرداخته است. به نوشته این روزنامه، «با گذشت کمتر از 2هفته از اجرای طرح ترافیک جدید تهران، علاوه بر اینکه کاهش ترافیک در ساعات پیک محسوس بوده است، اما در عین حال 2 نقطهضعف بزرگ این طرح نیز مشهود شده که میتواند به جای «کنترل» ترافیک، به «تحریک» ترافیک منجر شود.» به گزارش دنیای اقتصاد، ضعف نخست طرح ترافیک جدید ارزانترشدن تعرفه ورود به محدوده مرکزی شهر با خودروی شخصی در مقایسه با کرایه آژانسهای اینترنتی است که به حجم تردد خودروهای شخصی در این محدوده بهویژه در ساعات غیرپیک دامن زده است. ضعف دوم نیز تردد مکرر و طولانی مدت دارندگان مجوز طرح ترافیک در محدوده معابر مرکزی پایتخت به جای استفاده از معابر بیرون از این محدوده برای رسیدن به مقصد است.
شهر در رسانهها
در همینه زمینه :